Szacsi - főkép
>> Tuning és extraAlfa 147 Twin Spark // 2008-07-28

Amióta az autó tulajdonomba került, azóta keresem a megoldást, hogy a -szereintem túltervezett- hátsó kipufogódobot valahogyan lecserélhessem!És lám, a sok várakozás, nézelődés, és a dolog ismerősök fülébe ültetése után végre megszületett a jóval diszkrétebb, és elrejtetteb megoldás, amit egy jóismerősömnek köszönhetek!
Eme kedves ismerősöm egy enyhén ital, és dohányszagú éjszakán vetette fel, hogy a garázsában pihen egy komplett kipufrendszer, amely egy régebbi, azóta már eladott autója alatt melegítette környezetünk, mostanában amúgy is túlfűtött levegőjét.
A nehezen átvészelt éjszaka után el is indultam szemrevételezni azt a bizonyos hajlított lemez, és csőegyveleget, amely-mint már azóta kiderült- alkalmazhatónak lett teremtve szürke lovamra.
A nehéznek igérkező alkudozás után, amely gyors megegyezést hozott, mivel nem adhattam!!! a rendszerért pénzt-itt meg is köszönném eme nemes gesztust:)-, haza is szállították!
Majd két nap elteltével, mely alatt sikerült is összeszerveznem a hegesztő ismerősöket, és a szabadnapomat, nekiugrottunk a kellemesen méregetős munkának, mivel a csövek, és az alváz enyhe összeférhetetlensége miatt akadt saccolnivaló, melyet azért sikeresen megoldottunk.
Itt elmondanám, hogy az "autóépítő csapattal" igazán elégedett voltam, mind szakmai, mind hangulati szinten!!!!!Jóhangulatunknak köszönhetően a CO-val hegesztő srácnak, aki mellé két pajzsot is tettem,-nehogy ne legyen kéznél-,sikerült a szemvédő alkalmatosság nélkül tornáztatnia szemhélymozgató izmait, melynek hatása révén, az ő szeme nem, de egy másik résztvevőé sikeresen táppénzesre gyulladt!:)A lánggal "cinelő mester:)" meg erősen COPLAND-es beütésű napszemüvegben varrta be a bevarrnivalót!(Később vendégként is az egységben!:))
Szóval, száz szónak is egy a vége:sikerült!:)
Az új kipuff közvetlen utóhatását már éreztette:jól mutat, és szépen durozsol!A közvetett hatásokat párszáz km-es fogyasztásmérő sűrűbb figyelése után megtudom!:)

 
>> EgyébAlfa 147 Twin Spark // 2008-07-07

Nem is nagyon tudok mit írni ezzel kapcsolatban, csak annyit, hogy a rozsda, és a hő dolgozott, a csavarfej lepattant, és a hőfogó lemez zörgött!
Rozsdaoldózás, fúrás, menetmetszés lehetetlen mélységben, és szögben, és kész is lett!:)

 
>> AutóápolásAlfa 147 Twin Spark // 2008-07-01

Ha valaki tudja, akkor írja már meg, hogy hol van ebben a típusban a pollenszűrő!
Ahol más autókban van, ott kerestem, de lehet csak ebből maradt ki!:)

 
>> EgyébAlfa 147 Twin Spark // 2008-07-01

A minap a körülmények úgy hozták, hogy más gépjármű híján, kénytelen voltam szeretett 147-em befogni egy kissé zötykölődős, földutas túrára, amelyre két utas is kénytelen volt elkisérni.Ez az az út volt, amire sosem vittem autót- legalább is a megbecsültek közül -de hát sajnos az élet ilyen!Szóval, elindulva ezen csodálatos utunkra, első dolgunk az ablakemelő gombjaiba kapaszkodás volt, mivel szerettük volna elkerülni a rövid távon szerzett szilikózis, hosszú távú utóhatásait, melyet a később az autón 1-2cm vastagon felrakodott por okozott volna, mostanság elkényelmesedett szervezetünk rózsaszín tüdejében!
A nyomsávok közti, lósörény szerű törpe fű szolíd drótkefehanggal simogatta Alfám hasát, mely hangefektus rövid táv után szűnni kezdett, hála a hosszú, száraz napoknak!
Utunk akár ilyen szép nyugodt hangulatban is telhetet volna, de az időjárás kellemes fordulatot hozott!40 celsiusból, szürke égbe, és nyári záporba mentünk át, melynek következtében eleinte csak sejtelmes, iszapszerű nyálka kezdett folydogálni a szélvédőkön, majd később az ázott útpor kezdte betömni gumijaim 205-ös futófelületeit, melyek megszokott stabil úttartása úgy veszett a semmibe, mint az addigi fényes napsütés.
És szolíd kiruccanásunk innen el is nyerte a" jóhangulatú" címet, mivel belőlem egyértelműen kihozta a sportosabb "rejtett én"-t, mely természetesen csak egy Alfa-ban érhető el, és szolídan fogalmazva, tapogatóztam autóm menettulajdonságainak határai felé, melyet kitünően lehetővé tett a kanyargós út, és a nullával egyenlő tapadás a "nyálkás" úthoz!
Végülis, ha azt nézzük, ez igazán kultúrált módja volt egy kis önfeledett sportoskodásnak, mivel, ha túl is vállaltam volna némelyik kanyart, az útszéli napraforgó-, vagy búzatáblán ,és nem mellékesen a fényezésen:) kívül, másnak nem eshetett volna baja!
Röviden, csak annyit, hogy asszem ez valamilyen formában az "élet apró örömeinek" az észrevétele. és kiélvezése volt!:)
Legvégül pedig az utasokról!Hát röviden, tömören ezzel a mondattal száltak ki a kocsiból:Reméljük, ez a nyár még tartogat Nekünk földutakat!:)

2008.07.01.