Mutasd

>> Autóápolás2010-02-13

Mivel a nyomatékváltóm hibátlan ,ez kerül vissza a kocsi alá.Viszont nagyon retkes volt. Ezért megbabusgattam kicsit .Csodát tud tenni a Brigéciol ,meg a féktisztító ,egy fogkefe hathatós segítségével. :))
Talán ha nagyon unatkozni fogok ,még le is fújom valami festékkel,de már így is jól néz ki

 
>> Szerviz2010-02-11

Tegnap leszereltem a karbikat , a hengerfejet ,a kipufogót ,meg minden egyebet ,mert úgy gondoltam ,hogy csak a motort szedem ki, a váltót nem .De végül meggondoltam magam ,és a váltóstul való kiszedésre szavaztam.Ez csörlő hiányában nem volt tul egyszerü ,de megoldottam testvérem segítségével. A motor-váltó kombót leengedtük az aknába ,és utána egyszerüen letoltuk róla a kocsit.Elképesztően néz ki a hármas henger dugattyúja!
A kocsi eleje meg terepjárós magasságokba emelkedett a motor-váltó súlya nélkül .:DD

 
>> Egyéb2010-02-05

Pár hete otthon héderelek egészségügyi okok miatt .Unalmamban sort kerítettem a kocsi kulcsának szépítgetésére,Darabokra szedtem,kisikáltam kivül-belül. Raktam bele új elemet is ,hogy az örök világosság fényeskedjék néki! :))

 
>> Egyéb2009-04-17

Felraktam a Bubutól kapott jobbos tükröt.Igy már szimmetrikus az autó kinézete.Arról nem beszélve , nem kell majd forgolódnom ,hogy megnézzem ,jön- valaki jobbról.:) Nem is értem ,miért nem volt ezen tükör itt...

 
>> Tuning és extra2009-04-17

Pakolásztam otthon ,és megtaláltam a gardróbban a hátsó szárnyat.Fel is kéne rakni valamikor .

 
>> Egyéb2009-04-09

Hála Bubu cimborámnak,pár alkatrésszel gazdagabb lettem.Húsvétra ugyis megyek haza,be is rakom őket a kocsiba.Mármint nem a csomagtartóba ,hanem a rendeltetésszerű helyükre. :))

 
>> Egyéb2009-02-14

Azt hiszem pont tegnap volt téma a kedvenc topicomban,a pörgős boxerekben, a csapágy leszedés.Erről jutott eszembe ,hogy van egy generátorom, amin sivít a csapágy ,különben hibátlan.Érdemes rakni bele uj csapágyat.Ezért le is ütöttem egy leszedő készletet,természetesen jóárasítva! :) Meg ha már ott voltam,hoztam egy levegős keréknyomásmérőt is.Mindig áll az udvarunkon 1-2 használaton kívüli verda ,aminek épp akkor lapos a kereke mikor arrébb kéne állni vele..Legutóbb is ugy jártam ,hogy lekellett szednem a kereket és elvinni a benzinkútra felfujtatni.Ráadásul vmi vacak emelőm volt és eltörött ,a kocsi küszöbét meg sikerült behorpasztanom..ÁÁ kicsit sem vtam ideges! :D Ugyhogy mostmár ilyen problémám nem lesz.Mostmár csak a kompresszorba kell venni olajat mert köddé vált :)

 
>> Egyéb2009-01-25

Mit csinál egy normális ,átlagos ember hétvégén? Például kirándulni megy a családjával ,esetleg rokonlátogatóba ,netalán csak otthon ül és tévézik. Ezzel szemben egy őrült alfás a rozsdás, olajos fekália legmélyén lubickol,mégpedig azáltal ,hogy belefog abba a "mission impossible"-ba ,hogy a szutykos vasból egy motor kinézetü valamit varázsoljon.
Szóval ez a hétvége is elrepült,de nem mondhatnám ,hogy értelmetlen időpocsékolással telt. A szombat a tisztitáshoz szükséges holmik beszerzésével kezdődött. Irány egy nagy áruház ,ahhol minden egyhelyen megtalálható. Igy lett meg 20 percen belül a hidegzsíroldó,a fúrógépbe való drótkorong ,a motormosó ,és a gumikesztyű. Hihetetlen dolog került elő a rozsda ,és az olaj alól. Kiderült ,hogy az 1.5-nek hitt blokk valójában 1.7-es! Elöször azt gondoltam rosszul látok,gyorsan lekaptam a hengerfejet, de a dugattyun is 87-es szám állt .(Ez a furat átmérőt jelzi mm-ben. Az 1.5-ösé 84 mm). Na sebaj gondoltam, a legegyszerübb tuning ugyis a köbcentik növelése. Néhány plusz lóerő még senkinek nem ártott meg!Hát még nekem! Szombat estére már szép volt a blokk ,és a hengerfejek. Vasárnap tovább finomítottam a felületeket,plusz kivettem egy dugattyút,kiváncsi voltam mennyire kopottak a csapágyak a hajtókaron. Még nem vészes ,de ugyis kap ujakat.A henger falak is egész jók ,látszanak a hónolások ,a vállak sem vészesek. Ide is elég lesz az uj gyűrű. Kap egy szolid fényezést is a blokk,hamár homár! Talán jövő héten be is szerzem a cuccokat, és folytatódhat a projekt. Remélem 8-áig össze is jön,mert akkor haza utazom ,vihetném magammal a mocit is .Na de nyugtával dicsérjem a pénztárost! :D

 
>> Esemény2009-01-23

Ez 3 napja történt.Vissza jöttem Bpestre ,estére le volt beszélve a találkozó motorblokk átvétel ügyben. Már nagyon vártam! Haladtam szépen a forgalomban a kedvenc kölcsön kapott autómmal ,mikor egy emberarcú homo daewooticrus tekegolyónak nézte a járgányomat. Pontosan úgy történt ,hogy előttem egy taxis balra akart kanyarodni,ezért meg kellett állnunk,de az emberem nem oda figyelt.Nem tudom mit nézhetett,ilyen időben nem mászkálnak miniszoknyás csajok ...A tükörben láttam ,hogy belém fog jönni,ezért a hihetetlen,párducreflexeimnek köszönhetően tompítotam az ütközés erején ,mégpedig azzal ,hogy leléptem a fékről :D Vészvillogó ki,károk felmérése... A dévúnak semmi baja ,enyémnek a lökháritója szétrepedt ,meg kicsit felnyomódott..Az ürge korrekt volt nem vacakolt, szóval megoldottuk okosban. ;) Na tehát ez sem vette el a jó kedvem ,hiszen este mégiscsak lesz egy blokkom! Úgy is lett ,20.00ra mentem a mociért ,a Cartárssal még beszélgettünk vagy egy órát,aztán bedobtuk a nemkissé-szutykos fémet a csomagtartóba.Igy hirtelen már 165 táltos paripa volt a kis Yugóban.Érdekes módon ettől nem ment jobban,sőt mintha kissé vissza is fogta volna a haladásban.Nem is értem miért :D
A következő projekt az lesz ,hogy valahogy ki kell szedni a csomagtartóból a blokkot ,és felcipelni a lakásba,amit csinálok,hogy ott megtakarítsam. Úgy néz ki ez ma meg is történik . Lesz rajta mit pucolni az tuti! Na de erről majd legközelebb :)