Mutasd

>> Szerviz2020-07-30

Tegnap elvittem 15 ezres szervizre, 13.500 km-nél, Budaörsre,mivel jelezte, hogy elhasználódott az olaj.
Profik és gyorsak voltak a srácok, nem csoda, hogy sokan őket ajánlottátok itt a blogon.
A klíma kikapcsolása után néha elkezdett meleg levegőt befújni, ezt is orvosolták egy újraprogramozással.
Csilllogot-villogot az autó amikor visszakaptam, szóval köszönet az Autóház Budaörsnek :)

 
>> Egyéb2020-04-08

A mai napon visszakerültek a nyári gumik,ideje volt.

Km: 7500
A téli gumikkal 6100 km-t tettem meg.

 
>> Egyéb2020-03-29

Egy ideje megint nem írtam, aminek az az oka, hogy gondtalanul telnek a mindennapjaink még mindig.
Most már nem csak hiszem, biztos vagyok benne, hogy összebarátkoztunk. Kicsivel több 7 ezer km-t mentem vele eddig, ebből kicsivel több mint 7 ezer hatalmas élmény volt :)
Egyre több Giulia tulajdonost ismerek meg személyesen, mindenki segítőkész, kedves és hozzám hasonlóan elégedett.
Történt 2 dühítő eset: parkolásnál nekimentek a hátuljának, nem olyan vészes, de engem zavar, a másik már egy fokkal vészesebb: mellé támasztottak egy Lime-ot ( bérelhető elektromos rollert), amit a szél nekivágott a hátsó sárvédőnek. Az eredmény horpadás, karc és horzsolás lett. Eddig sem szerettem ezeket a járgányokat, borzasztóan közlekednek velük, ott rakják le őket, ahol éppen eszükbe jut , de most már kifejezetten utálom őket. Mindegy,nem tudok vele mit csinálni, amint rendeződik a helyzet, meg lesz csináltatva mind a két sérülés.

 
>> Egyéb2020-01-02

Nem nagyon írtam, mert nem volt mit. Azt hiszem összebarátkoztunk :)
Jön-megy, teszi a dolgát, én pedig elégedett és boldog vagyok.

Azért 2 dolgot feljegyzek:

- A ventilátor cicereg, borzasztóan idegesítő, hamarosan megoldódik a probléma
- A menetstabilizátor zavaróan hamar és agresszíven avatkozik közbe

Ezeket leszámítva parádés az autó

 
>> Egyéb2019-11-25

A mai napon levételre került a nyári GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3, a helyét Pirelli SOTTOZERO 3 vette át.

A cserét a Gumi-Profi Kft hajtotta végre, profin és gyorsan.

A nyári gumikba 1400 :) km került

 
>> Tuning és extra2019-11-20

Ma bekerültek a gyári gumiszőnyegek és csomagtértálca. Az utóbbi tökéletes méretű, jó anyagból készült és jól is néz ki.
A szőnyeg is minőségi, egyedül az anyósülésnél néz ki furcsán, mert elég rövid. a piros csík nem annyira illik az én színösszeállításomhoz, de majd megszokom.

A sötétítést mindenképpen szerettem volna megcsinálni,a gyerekek és az összhatás miatt.
A Budapest Fólia Kft-re esett a választás, profik, gyorsak, tisztán dolgoznak, csak ajánlani tudom őket. tdemeter blogja és segítsége alapján 20%-os LLumar fólia került fel, jó választás volt.

Hétfőn felkerülnek a téli kerekek is.

 
>> Egyéb2019-11-20

Nem ígérem hogy most fogom megírni az érdemi összefoglalót, de röviden leírom az eddigi tapasztalataimat:

- A kormány közvetlensége, a futómű és a váltó parádés. Ugyan a gumi nekem is pattog,mint mindenkinek, de kit érdekel? :) Egyelőre jól megvagyok a fülek nélkül, így szoktam meg,nem hiányzik. Persze ha lenne, biztosan játszanék vele és mindenkinek azt tanácsolom, hogy rendeljen és kapja is meg, ne úgy mint én :D
-A teljesítményével is maximálisan meg vagyok elégedve, sőt fordulaton a hangján is hallatszik, hogy ez bizony egy Alfa (persze,a helyén kell kezelni, de nekem tetszik)
Ha szeretném akkor csak csendben suhan, pihentet és gyorsan elvisz a célállomásra, viszont ha nem ezt igénylem, akkor egy izgága dög :)

- Hogy van-e valami, ami nem tetszik? Van: a gázreakciót lassúnak találom illetve a sokak által említett ülőlap az amit kicsit kevésnek érzek. Normál használatban rettentően kényelmes, tökéletes pozíciót tudok beállítani rajta, viszont amikor egy kicsit tempósabban haladok, nem tart eléggé. Ha most rendelném, biztosan kérném a Veloce üléseket.

Ezt a két apróságot leszámítva minden szuper,ahogy G-MANN mondaná: álom :) és tényleg az!

Csak 3 hete van meg, de már nem emlékszem arra az időszakra, amikor azt mondtam, hogy sedant és automatát soha. Most ez a mondás: sedant simán, manuálisat soha többet, kivéve ha régi Alfa az alany :)

Km: 1111

 
>> Esemény2019-11-01

Megbeszéltük az átvétel időpontját: 10.30(10.29-én került rá a kerámia védelem). szerda,11:30. Hosszú volt a várakozási idő, de a munka mellett nem volt időm számolni a napokat vissza, egészen addig, amíg a pontos dátumot meg nem tudtam, onnantól viszont nehezen tudtam másra koncentrálni.
Megérkeztünk. Szóltak, hogy elő van készítve Giulia az átadásra, nézzük át együtt, hogy minden stimmel-e. Hamar kiderült, hogy nagy a baj: nincsenek váltófülek. Abban a pillanatban azt hittem, hogy felrobbanok. Egyeztessük a megrendelést: nálam szerepel, a szalonnál nem. Köztünk van a flottakezelő, náluk van a hiba. Telefon, ellenőrzés,visszahívás: valóban ők hibáztak,jelezték, hogy mivel nem azt kaptam, amit kértem, nem vagyok köteles átvenni az autót, ha mégis úgy döntök, hogy kérem,akkor egyeztessünk a kompenzálásról...10 perc tanácskozás, mi legyen? Asszony azt mondta, hogy rendeljük meg újra, mert tudja, hogy mennyire szerettem volna a füleket. Igen, csak amikor több mint 4 hónap után ott állsz mellette és vihetnéd haza, nehéz ezt kimondani. Mivel minden más úgy nézett ki, ahogy elképzeltem, hamar összegyűjtöttem(inkább kitaláltam) érveket, hogy miért nem olyan fontos a váltófül (amiért eddig meg voltam őrülve)., majd hívtam a flottakezelőt. Az ajánlat több mint korrekt volt, én pedig elfogadtam. Most biztos sokan gondoljátok magatokban, hogy nem vagyok normális, rossz döntést hoztam. Könnyen lehet, majd kiderül :) Viszont én az a típus vagyok, aki ha meghoz egy döntést, már nem agyal rajta később, hogy mi lett volna ha...így elkezdtük az átvételt.

Nagyon kedvesen, részletesen elmondtak mindent az autóról (amit ennyi idő alatt lehet). Még pár aláírás, nyílik a garázs..el sem hiszem, benne ülünk, megyünk haza! Vagyis először a kútra tankolni. 3 km alatt 5x írta ki, hogy zavarja valami a radart elől..olvastam már itt pár embernél: a rendszámtábla kerete szokta a problémát okozni. Visszagurultunk, 5 perccel később már jöttünk is ki, keret nélkül, nem először találkoztak a srácok ezzel a problémával.

Milyen volt az út haza? ÁLOM :) szakadó eső, hatalmas forgalom, sok hülye az úton, de semmi sem zavart! 2,5 órával később frissebben szálltam ki belőle, mint ahogy beültem és azt kívántam, hogy bárcsak ne kéne még kiszállni :)

 
>> Esemény2019-10-22

2019.10.30-án vehetem át :)

 
>> Esemény2019-10-08

A mai napon megérkezett a márkakereskedőhöz, 2- 3 hét múlva hozhatom el :)