Mutasd

>> Esemény2021-07-14

Reggelre már minden visszaállt a normális kerékvágásba, minden visszakerült a szél előtti helyére. Csak az összegyűjtött olajfa ágak és a kempingben kiteregetett ruhák emlékeztettek a tegnap estére. A reggelit is a teraszon fogyasztottuk el.
Eredetileg egy látnivalókban (pl. Tiziano Madonnája) és hágóban (pl. 1.760m Sella di Razzo) gazdag hegyi utat terveztünk a határ déli oldalán, de másképp döntöttünk.
A vihar elültével tegnap este és ma reggel is nekiugrottunk a netnek hogy milyen idő is lesz arrafelé.
Csomó előrejelzést megnéztünk és mindegyik azt írta, hogy arrafelé pont ilyen idő lesz mint itt volt tegnap este. Nem nagyon volt kedvem viharban szerpentinest játszani, így arra indultunk amerre jöttünk, Prato alla Drava felé. Így ismerős vidéken mentünk nem okozhatott meglepetést az időjárás.
Nos, okozott. A jósolt viharnak semmi nyoma, sőt az eredeti útvonalra - bár errefelé volt - felhőt se mutatott. Az összes időjós bekaphatja!
A határon átkelve az osztrák oldalon benzinkutak sorakoznak arra építve, hogy az olasz benzin drágább. Ahogy láttuk a határ kb. 10 km-es körzetében érdemes tankolni, mert beljebb haladva pár centtel nőnek az árak. Idefelé Lienzben tankoltunk, most itt nem messze a határtól. Pont annyival volt itt olcsóbb amennyit emelkedtek az árak mióta jöttünk.
Idefelé beterveztünk egy mekit Lienzben a benzinkút mellett, de nem voltunk éhesek így nem mentünk be. Most bementünk. Itt kértek először bármit Covid ügyben az utazás során. Hogy ott ehessünk igazolnunk kellett hogy be vagyunk oltva.
Szokás szerint kitérőt tettünk Tarvisio-ba egyet piacozni, ehhez vissza kellett menni olaszba. Az osztrák-olasz határon nem volt senki. Végül csak egy nadrágszíj meg némi babaruha lett a nagy vásárlásbó, de a hangulat miatt megérte.
Szokás szerint a helyi Intersparban televettük a kocsiban még meglévő üres helyeket olasz cuccokkal. Ausztriába visszatérve az autópálya forgalmát leterelték egy szúrópróbás – feltehetőleg - Covid ellenőrzésre. Előlünk egy turistabuszt intettek ki.
Oberwartban szintén megálltunk kajálni, természetesen megint kellett a Covid igazolás.
A magyar határon nem volt senki, az jön be aki akar…

739 km-t jöttünk és majdnem meglett a 90e km mire hazaértünk. Sikerült csupa nyolcas állást is megörökíteni.

Ennyi volt a Nagy Túra 2021, folytatás jövőre, talán már vírusmentesen...