Mutasd

>> Egyéb2012-07-16

Ma néhány hágót érintve körutazást tettünk Svájcban.

1. Simplonpass (2.005 m) - Eredetileg vonattal mentünk volna a hágó alatti alagúton, de vagy másfél órát kellett volna várni a vonatra, így nekivágtunk. Nagyon jó minőségű út és igazi hegyi táj várt minket.
2. Furkapass (2.345 m) – Az első komoly hágó, a Karcsi ajánlotta a figyelmünkbe, mert ő már járt erre vonatta.
3. Furkáról lefelé menet megebédeltünk. A étterem/hotel a semmi közepén van. Elképzelni sem tudom, hogy mit csinálnak itt az emberek. Svájchoz méltóan nem volt olcsó az ebéd.
4. Tankolás Svájcban – az automata kút érdekesen működik. Először lefoglal a kártyáról 100 liternyi üzemanyagot, majd tankolás után pár nappal a felesleget visszautalja. Szegény kutas alig tudta elmagyarázni, hogy miért ekkora összeg jött SMS-ben.
5. Gotthardpass (2.106 m) – A „klasszikus” svájci hágó. Több út is vezet felfelé, mi a legrégebbi macskakövest (!) választottuk.
6. Passo della Novena (2.478 m) – A következő hágó, itt még volt hó is rendesen.
7. Kávészünet Svájcban – Mivel a vonatra időre kellett menni, maradt időnk egy kávéra, Svájchoz méltóan nem ez volt a legolcsóbb kávé az út során.
8. Vonatra szállunk (Simplon alatt) – Egyszerűen fel kell járni a vasúti kocsikra és az átvisz a zalagúton. Kb. 20 percig mehettünk, saccra legalább 60-al. Klausztofóbiásoknak nem ajánlom.
9. A szállás GPS adatai.

A szálláson vacsoráztunk, immáron a korábbi tapasztalatok alapján olyat is rendeltünk, amit éppen másnak vittek. A görög salátát is izgalmas volt elmagyarázni.