Mutasd

>> Tuning és extra2020-11-25

Az utastér, a kesztyűtartó és a csomagtér világítását LED-re cseréltem.

Az első menyezetvilágításba 2 db 36 mm-es, a hátsóba 1 db 42 mm-es CAN-busz szofita LED került.
A kesztyűtartóba és a csomagtartó világításba T10-es LED. Ide is CAN-buszosat raktam a békesség kedvéért.

 
>> Szerviz2020-11-07

A 2010-12. között készült Giulietta-k szériabetegsége, hogy az első és/vagy hátsó ablaktörlők nem térnek vissza a végállásba. Nekem a hátsó produkálta ezt a hibát. A nagyon idegesítő dolog ma javításra került, a vezérlőpanelen kicserélték a beteg alkatrészt.

 
>> Autóápolás2020-11-03

A kirándulás után igencsak ráfért egy alapos pucolás.Carnauba wax-ot vittem fel az autóra. Az eredmény meggyőző, szépen lepergeti a vizet és a koszt is.

 
>> Esemény2020-10-31

Október 23-tól 26-ig egy "kisebb családi túrára mentünk. Az úticél Sopron és környéke volt (Hidegség, Nagycenk, Fertőd, Fertőrákos, Kőszeg stb.) olt.

A teljes megtett út: 828 Km
Átlagfogyasztás (országút, autóút, autópálya): 5.4 liter

 
>> Szerviz2020-10-20

Az elmúlt hetek nagyobb esőzései után arra lettem figyelmes, hogy a csomagtartó zár alsó részében áll a víz. Ez a jelenség gyakori a Giulietta-nál (és a MiTo-nál).

A jelenségnek két oka lehet:
- a hátsó ablaktörlőkar tengelye körüli gumi elöregedett és nem zár (ha erölködés nélkül körbe tudod forgatni, akkor nálad is ez a probléma)
- a hátsó zár (embléma) körül, a belső oldalon található gumigyűrű fáradt el. Ez sajnos külön nem kapható, csak a komplett új zárral együtt szerezhető be. Erre megoldás lehet (ha egyébként a záradnak semmi baja), ha a csomagtérajtó belső oldalán (le kell bontani hozzá a kárpitot) karosszériatömítővel szigeteled körbe a zárat, emblémát.

Nálam az első lehetőség - az ablaktörlőkar tengely körüli gumi elöregedése okozta a bajt. A tengelyről az anya gond nélkül lejött, a probléma a tengelyre rárohadt ablaktörlőkar leszedésével volt. Kisméretű csapágylehúzó híján, tesóm egy szerszámot rögtönzött hozzá. Rövid küzdelem után sikerült leszedni vele. Az ablaktörlőkar tengelyre csatlakozó része minimálisan megsérült, de ez szerencsére nem látszik.
A régi gumigyűrűt egy kampósvégű patentkiszedővel sikerült kiszedni. Az új gumi berakását némi szilikonzsírral lehet megkönnyíteni.
Az ablaktörlőkar visszarakása előtt a tengelyről lecsiszoltam a rozsdát és a legközelebbi rárohadás elkerülése érdekében rézpasztáztam.

Az új gumigyűrű ára kb. 1200 Ft volt. Az alkatrészt az Elaforg Kft-től rendeltem.

 
>> Egyéb2020-08-12

 
>> Autóápolás2020-08-06

 
>> Szerviz2020-06-12

Km állás: 199312 Km
Olaj: Selenia WR Pure Energy 5W30

A Motul X-Clean efe 5W30-at váltotta a Selenia. Előtte végig WR Pure Energy-t kapott. Úgy néz ki, hogy a Motul tévút volt. Kipróbáltam, de soha többet nem rakom bele.

 
>> Esemény2020-06-08

Utazgatás és pózerkedés.