osee_selespeed - főkép
e
>> SzervizAlfa Giulietta Exclusive // 2018-09-28

Még rendszám nem került rá. De pár dolgot szükségesnek éreztem elvégezni az autón. Látván, hogy a teli gumik nagyon félre vannak kopva, beállítottam a futómű geometriát.
A szélvédőn volt egy kavics felverődés, az is javítva lett. Előre új Bosch ablaktörlőket szereltem. Mindennek tetejébe jött még egy ózonos klíma fertőtlenítés.

 
>> EseményAlfa Giulietta Exclusive // 2018-09-26

Ma vettem át az autót. Alfa Romeo kereskedésből érkezett. Náluk volt minden szerviz és garanciális javítás végezve.
1 év szavatosság van rá, amit én fontosnak tartottam.

 
>> Tuning és extraAlfa Giulietta 1.4 Tb Distinctive // 2018-06-02

Eladódtak a csúnya, matt feketére fényezett nyári gurulók, két fűrészfogasra kopott, de még jó mintájú Semperitekkel. Jöttek helyette szép 8C felnik, 5-7mm-es Bridgestone gumikkal. Még nyereség is volt a bizniszben.

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 TS Selespeed // 2017-12-06

Az autó előéletét ismervén, klíma szárítószűrő nem volt cserélve benne. Most, hogy a munkában van lehetőség klímázni, kicseréltem. A régi már eléggé ramaty állapotban volt.

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 TS Selespeed // 2017-12-04

Generátorcserekor még nem tűnt fel semmi rendellenes. Pár hete viszont el kezdett hidegen nyikorogni a szíj. A minap ránézettem a kollégával, ő vette észre, hogy amikor indítom meg leállítom a motort, fura oldalirányú mozdulatokat végez a feszítő. Sajnos a legutóbbi cserét nem jegyeztem fel, de biztos már több, mint 50000km volt benne. Ami a csapágy állapotán meg sem látszott.

 
>> AutóápolásAlfa 156 2.0 TS Selespeed // 2017-11-11

Szélvédő vízlepergetővel bekenve, gumikéderek leápolva. Föltettem az új Bosch ablaktörlőket és megjöttek a gumiszőnyegek is. Amik tökéletesen passzolnak és szerencsére nem is büdösek. :)

 
>> EgyébAlfa Giulietta 1.4 Tb Distinctive // 2017-10-22

Már régebb rendeltem kábelt a gyári Tomtom navihoz. Mert sajnos az előző tulaj nem volt kedves az autóban hagyni. Mai napon kissé megizzasztott, de végül sikerült frissíteni a térképeket.
Ráadásnak frissítettem a Blue&Me-t is. Így már minden tökéletesen működik. Láthatóak a fedélzeti számítógép infói a navi képernyőjén is. Végre a zene USB mappáiban is könnyebb így keresgélni.

 
>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 Tb Distinctive // 2017-10-22

Ma felszereltük a 16-os, eredetileg 159-re való gyári felnikkel ,az új, Hankook téligumikat. Picit kényelmesebb lett tőle az autó.

 
>> EseményAlfa 156 2.0 TS Selespeed // 2017-10-08

Újra felkerültek a 2 szezont futott téli Kumhok. Remélem még idén is jól teljesítenek. A kép két héttel később készült.

 
>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 Tb Distinctive // 2017-09-20

Kicsit jobban átnézve az autót derült fény rá, hogy a hátsó fékek eléggé a végüket járják. A tárcsák 1mm-el voltak a határérték fölött, egyik betét kopásjelzője éppen, hogy nem volt még elvágva. Így rendeltem rá tárcsa/ betét kombót. Fő szempont volt, hogy a tárcsákon legyen korrózió elleni védőréteg. Így esett a választás Textar termékekre.
Emellett még megjárattam, bezsíroztam a xenon fényszórók magasságállító karocskáit. Apróság, de ha berohad és eltörik a jeladó, akkor elég költséges tud lenni.