Mutasd

>> Autóápolás2018-08-26

A felhős időre való tekintettel ma ismét csináltam egy alaposabb mosást. Egy bő hónapja vannak fent az autón a bevonatok, eddigi tapasztalatok:

- Glass Guard: minimálisan gyengült a hatása, de még mindig szépen dobja a vizet a szélvédőről. Egyébként annyira megtetszett, hogy még júliusban feldobtam körbe az összes ablakra, és a tükrökre is.

- Protect+Shine: érezhetően gyengült a hatása, de még rendben van, habár az utóbbi hetekben sokszor mentem pályán napnyugta után, emiatt mindig bogároldóznom is kellett, és sokszor használtam a lándzsás mosóban lévő ismeretlen sampont is, ami után egy-két alkalommal rátoltam a forró viaszos programot is "mostmár úgy is mindegy" felkiáltással, szóval összességében nincs mit adni az egészre, mert fogalmam sincs már, hogy épp mi maradt még fenn az autón.

- Nano felnivédő: szintén jól működik (ld. fotó, ma lőttem mosás közben), a lándzsás mosó is szépen lekapja a fékpor nagy részét.

Az új "felfedezettem" a Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer, a falcokat nagyon szépen és hatékonyan rendbe lehet vele tenni, elvileg nem probléma vele az sem, ha nem tökéletesen tiszta a felület, persze a mikroszálas kendőt nem árt gyakran hajtogatni.

Valamelyik nap vettem egy Dr. Marcus szélvédőtisztító-kendőt is az eső utáni nyomok gyors kezelésére, ez viszont nem volt jó ötlet, nem tisztít teljesen nyomtalanul (vagy nem jó a technikám).