WebM - főkép
>> SzervizAlfa Giulia 2.0 Super // 2021-04-15

Újra a Contikon gurul!

>> SzervizAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-11-12

Vissza a Sottozerók.

>> AutóápolásAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-10-29

A habosítóhoz használt akkus pumpa nem bizonyult jó választásnak, először a töltője adta meg magát, aztán az akkuk is elvesztették a kapacitásukat, csak szivargyújtóról lehetne üzemeltetni, de úgy meg elég kényelmetlen. Vettem helyette egy Xiaomi Mi Portable Air Pump nevű akksis cuccot, remélem ez hosszabb életű lesz.

Tisztítószerekből is után kellett tölteni a készleteket. Egy ideje már a Nanolex Reactivating sampont használom, nagy különbséget nem érzek, talán csak hogy ez kevésbé habzik. Az róla a mondás, hogy segít megtartani a kerámia bevonat hidrofobitását.

Felnitisztítóból is kipróbáltam a Nanolexet, ez egy kicsit sűrűbb cucc, így jobban fennmarad a felületen, és elég gazdaságosan használható, kis mennyiség is szépen feloldja a fékport, a jó minőségű szórófej is sokat segít.

Vettem egy WashCoat nevű anyagot is, ezzel akarom kiváltani az SiFinish-t, mert be kellett látnom, hogy a teljes felület applikálása és visszatörlése egy kicsit körülményes. Ezt csak mosás után habosítóval fel kell fújni, majd öblítés nagynyomásúval és szárazolás.

Végre sikerült itthon szereznem PH semleges bogároldót (Gyeon Q2M Bug & Grime Remover), nem kell külföldről rendelni. Mire elfogyott az előző, a bogárszezonnak pont vége lett, egyelőre bontatlan.

Lett egy PH semleges snow foam is (Shiny Garage Fruit Snow Foam), ezeknek nincs olyan nagyon nagy haszna kerámiázott felületen, de legalább kellemes az illata, és valljuk be, hogy a mosás leglátványosabb része, kár lenne kihagyni. :D

>> AutóápolásAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-09-15

Ma az Auto Néroban kezdtem a napot, az utóbbi időszakban beszedett apróbb karcokat políroztattam ki, ill. utána az érintett területeken visszakerült a kerámia bevonat is. Kaptak egy polírt a kipufogóvégek, és az egész autó egy SiFinish bevonatot.

>> SzervizAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-07-16

Még a szerviz alkalmával jeleztem, hogy a bal hátsó ajtó zárja nyitáskor halk nyikorgó hangot ad ki. Megnézték, a szervomotorból jött, úgyhogy berendeltek egy újat, amit ma be is szereltek. Ez volt az első garanciális javítás. Pont le is járt a garancia 2 éves teljeskörű része, úgyhogy nem mondhatni, hogy nagyon ki lett használva, talán pont hasonló tapasztalatok miatt bővítették 5 évre a most vásárolt Giuliák esetén.

>> SzervizAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-07-13

Eljött a kétéves revízió ideje. Budaörsön végezték, olajcsere+szűrő, pollenszűrő, légszűrő, inspekciók voltak, és meghosszabbítottam a lejáró országúti asszisztenciát is, bár eddig nem volt rá szükség, de biztos ami biztos. Utána az Autó Néroba mentem egy ózonos klíma fertőtlenítésre.

Szervizköltség: 5.2L Selénia Digitek, szűrők, munkadíj 124.885 Ft, asszisztencia hosszabbítás 6900 Ft, ózonos téma 5000.

>> EgyébAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-06-20

Megjárta a Biokovo parkban a Szent Gyögy csúcsot is (Sveti Jure). Vicces kis út vezet fel oda. :)

 
>> EgyébAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-06-05

Sok helyen lehetett olvasni, hogy a gyári teljesítményadat egy kicsit alul van lőve a valóshoz képest, ennek jártunk a végére az Autokorbelnél, amit a Totalcaros srácok le is forgattak. Csak most teszem fel a blogba, mert nem akartam lelőni a poént. :) A grafikon magáért beszél, tényleg erősebb egy kicsit. A mérésről azt kell tudni, hogy a fordulatszám nem OBD-n jön, csak kézzel van rászinkronizálva, úgyhogy nem biztos, hogy teljesen pontos, de kb. stimmel.

Minden problémamentesen zajlott, a kezelő srác profi, Göbi nagy szaktekintély, és természetesen mindenki szuperbarátságos. Mivel a pad nem volt szinkronos, ezért csak a hátsó kerekek forogtak, így ki kellett kapcsolni a kipörgésgátlót, amire ugye nincs gomb vagy menüpont. A padon kell járatni kb. 1 percig, addigra rájön, hogy mi a szitu, és kikapcsol minden elektronikát. Legközelebb amikor újra együtt forognak a kerekek, akkor pedig automatikusan visszakapcsol.

A nyomatékgörbén szépen látszik, hogy vissza van fogva a motor, ami egyébként elvileg hardver szinten egyezik a Veloce változattal, a szoftver módosításával 300 LE körülire lehet tornázni, amit elvileg a hajtáslánc is elbír, bár a Velocén gyárilag nagyobb fékek vannak. Mivel a módosítás az 5 év garancia félbeszakadását eredményezné, ezért egyelőre nem gondolkozom ilyen lépésen. Így sem megy rosszul. :)

>> SzervizAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-04-16

Újra nyárigumikon.

>> AutóápolásAlfa Giulia 2.0 Super // 2019-11-19

Ma az Autó Néro Kozmetikában töltötte a napot az autó, a hátsó lökös és a tető javított része kapott egy polírt, majd visszakerült rájuk a kerámia bevonat, végül az egész autóra kértem egy Nanolex SiFinish bevonatot a kerámia élettartamának növelésére - nem árt az extra hidrofóbitás, sajnos megint elértünk a szutykos hónapokhoz.

Bónuszként kipolírozták a ráégett kormot a kipufogóvégekről valami kis menő Rupes akksis géppel. Végre újra makulátlan az autó, öröm és boldogság. :)