Mutasd

>> Szerviz2011-08-02

ykcky:
Na,

Megvan, cca 4 kábel néz ki szarul, de a hibás az 1-es.


Lenn a városban észrevettem egy parkolóban egy piros 155-öt, sidepipe-pal. Megvártam míg a tulaj előkerül (1 óra a túző napon). Dumálgattunk, jófej, makog angolul kicsit, bár a problémát nem sikerült számára reprodukálni. Mindegy, megadta a számát, segítőkésznek tűnik.

Futkostam egy csomót, végül találtam féktisztító spray-t. A doboz magyarul hirdeti magát, vicces :) Tsiga tanácsára szétkaptam az LMM-et, kitisztítottam, bár kosz szinte semmi nem volt benne.

A gyújtáskábeleket átnéztem, szigszalagoztam, természetesen sárga zölddel. Majd szépen összeraktam mindent. Ezután először jelentkezett újra a probléma, immár hideg motornál, dugó nélkül. Elkezdtem egyesével lehúzkodni a kábeleket. A hűtőhöz közelebb lévő trafónál, az 1-es kábelnél maradt változatlanul beteg a járás, ill ott nem húzott át a szikra. Ezután az ehhez a hengerhez tartozó gyertyát felcseréltem egy másikkal, a probléma nem oldódott meg, tehát a gyertyákkal talán nincs baj. Ennek örülök, mert a három lehetséges gyertyából, amit javasoltatok, egyiket sem lehet a város egyetlen autósboltjában sem beszerezni.

Szóval a probléma, vagy a mindkét végén leszigetelőszalagozott kábellel, vagy a hűtőhöz közelebb lévő trafóval van.

Miután ezt kiderítettem, leszereltem a trafót. A hátoldalán, az akku felől apró repedés fut végig, tehát nem csak a kábel beteg, hanem a trafó sem makulátlan. :(

Ezután újra összeraktam a rendszert, visszacsavaroztam a trafót a helyére, visszadugtam a kábeleket, indítottam, majd a motor újra 4 hengerrel járt.

Az autósboltokban kérdeztem van-e kábeljük, trafójuk, vagy bármi 155-höz, de semmi.

Mindjárt rácsörgök a sidepipeos 155 tulajára, megkérdem van-e neki tartalék alkatrésze.

---

ykcky:
Beszéltem a helyi Alfás arccal, nincsenek pótalkatrészei :(

---

Fairlane:
Hát nem egyszerű.... ilyen trafót újban már nemigen kapsz.
Bontottban meg csak 164 és 155-beli 8V TS-ekben volt, szóval úgy sem gyakori.

Ha még ott lennél mondjuk két hétig, lehet megérné valakivel kipostáztatni, bár nemtom mennyi idő alatt érne oda...