Blog >> motor

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2017-08-05

Sajnos a legutóbbi, a kipufogó leömlő szereléskor elkövettem egy nagy hibát, ugyanis kihúztam a nívópálca tokját a blokkból és a régi beégett tömítés így kimozdult, sőt több darabban kiesett... a helyén, mint kiderült eléggé verte ki az olajat és így kicsit beteg lett a motor... nagyjából hajtókar csapágyas... : (
Vettem egy típus azonos bontott motort. Friss vezérléssel, friss olajjal, friss termosztáttal, friss nívó tömítéssel ment a régi helyére. Motor pöcc-röff, remek, remélem sokáig így is marad! :)

251.400 km

>> EgyébShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2017-06-23

Soha sem volt ilyen finom és halk hangja ezelőtt a jószágnak, minden apró rezgés, vibráció megszűnt. Jó érzés menni vele.

Sebváltó olaj csere is volt, ezzel kapcsolatban nem érzek sok változást, előtte sem volt rossz. Féltengelyek zsírozva kívül-belül, hajtáslánc "lógása" lényegesen csökkent. Lehet, hogy megpróbálkozom 75w-90-es olajjal.

...

>> SzervizShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2017-06-21

4-es dugattyú csere, összes gyűrű csere (Goetze LKZ), henger hónolva, alapméreten, HF felújítva, két szelep cserélve, többi koksztalanítva. Komplett turbó közép csere. 10w-60-as olajjal bejáratós a motor.

Feltehetőleg az olajban talált (egy fél marék!) azonosítatlan eredetű sár ill. darabkák és az általam beletöltött tömítő adalék fúziója által létrejött és felrakódott zselésedett cuccnak köszönhetően az olajozás több helyen is elégtelen lett :-(

Ezen felül szerintem sűrű olaj volt benne, amit cseréltem gyári viszkozitásúra egy tisztító adalék kíséretében, ami még több szart mosott ki az olajtérből.

Nagyon sokszor lett átmosva a motor, amíg tiszta maradt benn az olaj...

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-03-12

Elég koszos volt, néhol olajos a motortér. Valószínűleg 5 év mocskát hordozta, nem hiszem, hogy volt már valaha mosva. Jött az ötlet, hogy meg kéne csinálni. Droberto javasolta, hogy elég beállni az autómosóba, felnyitni a gépháztetőt és kicsapatni. Én nem mertem volna így magamtól nekivágni ennek, lévén ott az akksi, egy csomó elektronika, stekkerek stb. De semmi problémát nem okozott a dolog. Most csillog-villog a motortér, alig hittem a szememnek. Ha esetleg olaj vagy egyéb szennyeződés megjelenne, az is sokkal hamarabb kiszúrható így.

>> SzervizRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2017-02-18

Fűtés hol van, hol nincs.
A képen a bűnős. Neve: fűtés terelő lapát állító motor.

Átgurultam Várpalotára a Csörgő Autószervizbe.
Maximálisan elégedett voltam.

Amint megvan a cseredarab berakják.

Plusz: Szelepfedél tömítés is cserés.

>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.6 Ts, Döme // 2017-02-12

Úgy tűnik eddig tartott a felhőtlenség... :( Ma de. elmentünk a kb. 5 km-re lévő bótba... szépen indult, mint eddig mindig és tette a dolgát. Visszafelé is szépen indult, de egyszer csak boxer hangra váltott... próbáltam megpörgetni, hátha csak beköpte a gyertyát, de semmi... és kicsit rázkódik (mintha egy henger nem menne) a moci alapjáraton és már nehezebben indul... ez mitől lehet?
folyt.köv.

02.24. Eddig ellenőrizve: gyertyák, gyújtótrafó, befecskendező... mind jó... szikra van, benzin van... és 2. henger nincs... Mi lehet...?!
folyt.köv.

>> Szervizptom // Alfa 159 Progression 1.9 JTDM 16V SW // 2017-01-15

2016. októberben új Taurus 225/50 R17 téligumikat kapott az autó, valamint a hátsó ablaktörlő motorját kellet cserélni.

2017-et az esedékes olajcserével (Selénia), váltóolaj, valamint fékolaj cserével kezdtük. A jobb első kerékcsapágy és stabilizátor rúd cseréje is megtörtént. Km óra állása: 201.000.

>> AutóápolásHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-10-29

Sikerült ma kicserélnem a korábban beszerzett hátsó ablaktörlő motort, előtte szétszedtem és jól bezsíroztam a mechanikáját, hogy azon ne múljon a működése és megkapta a bőrápolást is. A feni csavarokra pedig szereztem védő kupakokat,elég jól passzol a felni színéhez.

>> SzervizHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-09-27

Mivel már nagyon zavart az, hogy a cooler csövön és a pillangó szelepnél is olajpárás volt minden,és amúgy is amit már ki sza..tam újból nem eszem meg én sem alapon rendeltem egy kartergáz lecsapatót ami tegnap meg is jött, így beszereltük a kollégámmal.Teljesen ki iktattuk, hogy nem tolja vissza még azt a gőzt se ami már elvileg tisztább, csak a tartájon keresztül keringjen ne a levegőbe meg a kocsi alá tolja ki a gázt.Az EGR-t meg hamár szétszedtük semmiből nem tartott le falazni én mind a két ágánál megcsináltam, hogy a szelepbe se tolja bele, mert semmi baja nem volt és nem akartam, hogy teljesen elkormolja. Aztán munka közben arra lettem figyelmes, hogy a felső motor támasztó alsó szilentje teljesen kiszakadt, így gyorsan rendeltem egyet amivel orvosoltam a hibát.

>> SzervizKORYY // Alfa 159 3.2 jts q4 // 2016-09-21

elég sok hiányossága van a motornak, mondhatnám kuka. de innen szép a győzelem