Blog >> motor

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-03-12

Elég koszos volt, néhol olajos a motortér. Valószínűleg 5 év mocskát hordozta, nem hiszem, hogy volt már valaha mosva. Jött az ötlet, hogy meg kéne csinálni. Droberto javasolta, hogy elég beállni az autómosóba, felnyitni a gépháztetőt és kicsapatni. Én nem mertem volna így magamtól nekivágni ennek, lévén ott az akksi, egy csomó elektronika, stekkerek stb. De semmi problémát nem okozott a dolog. Most csillog-villog a motortér, alig hittem a szememnek. Ha esetleg olaj vagy egyéb szennyeződés megjelenne, az is sokkal hamarabb kiszúrható így.

>> SzervizRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2017-02-18

Fűtés hol van, hol nincs.
A képen a bűnős. Neve: fűtés terelő lapát állító motor.

Átgurultam Várpalotára a Csörgő Autószervizbe.
Maximálisan elégedett voltam.

Amint megvan a cseredarab berakják.

Plusz: Szelepfedél tömítés is cserés.

>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.6 Ts, Döme // 2017-02-12

Úgy tűnik eddig tartott a felhőtlenség... :( Ma de. elmentünk a kb. 5 km-re lévő bótba... szépen indult, mint eddig mindig és tette a dolgát. Visszafelé is szépen indult, de egyszer csak boxer hangra váltott... próbáltam megpörgetni, hátha csak beköpte a gyertyát, de semmi... és kicsit rázkódik (mintha egy henger nem menne) a moci alapjáraton és már nehezebben indul... ez mitől lehet?
folyt.köv.

02.24. Eddig ellenőrizve: gyertyák, gyújtótrafó, befecskendező... mind jó... szikra van, benzin van... és 2. henger nincs... Mi lehet...?!
folyt.köv.

>> SzervizPlochmann // Alfa 156 SW // 2017-01-22

Sziasztok! Új Alfa tulajdonos vagyok, ezért szeretném kérni a tanácsaitokat, hogy mi tévő legyek a Blog címében lévő hibajelzésre.

A kocsit általában munkába járáshoz használom ami 20km-es távolságba van. Egyik nap hazafele jöttem és az autó jelezte a hibát kb 3mp ig, majd el is tűnt. Ezt még egyszer megismételte. Azt hittem valami kontakt hiba lehetett, de a következő indítás után is előjött a hibaüzenet.

Blogokon olvastam, hogy átlagban mindenki az akksira panaszkodik. Azt is olvastam, hogy a motorolajjal lehet kapcsolatban a hibaforrás.

Kérlek ha tudtok segítsetek benne, hogy mi lenne a legjobb otthoni megoldás a hiba megszüntetésére?
KÖSZÖNÖM!!!

>> Szervizptom // Alfa 159 Progression 1.9 JTDM 16V SW // 2017-01-15

2016. októberben új Taurus 225/50 R17 téligumikat kapott az autó, valamint a hátsó ablaktörlő motorját kellet cserélni.

2017-et az esedékes olajcserével (Selénia), váltóolaj, valamint fékolaj cserével kezdtük. A jobb első kerékcsapágy és stabilizátor rúd cseréje is megtörtént. Km óra állása: 201.000.

>> AutóápolásHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-10-29

Sikerült ma kicserélnem a korábban beszerzett hátsó ablaktörlő motort, előtte szétszedtem és jól bezsíroztam a mechanikáját, hogy azon ne múljon a működése és megkapta a bőrápolást is. A feni csavarokra pedig szereztem védő kupakokat,elég jól passzol a felni színéhez.

>> SzervizHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-09-27

Mivel már nagyon zavart az, hogy a cooler csövön és a pillangó szelepnél is olajpárás volt minden,és amúgy is amit már ki sza..tam újból nem eszem meg én sem alapon rendeltem egy kartergáz lecsapatót ami tegnap meg is jött, így beszereltük a kollégámmal.Teljesen ki iktattuk, hogy nem tolja vissza még azt a gőzt se ami már elvileg tisztább, csak a tartájon keresztül keringjen ne a levegőbe meg a kocsi alá tolja ki a gázt.Az EGR-t meg hamár szétszedtük semmiből nem tartott le falazni én mind a két ágánál megcsináltam, hogy a szelepbe se tolja bele, mert semmi baja nem volt és nem akartam, hogy teljesen elkormolja. Aztán munka közben arra lettem figyelmes, hogy a felső motor támasztó alsó szilentje teljesen kiszakadt, így gyorsan rendeltem egyet amivel orvosoltam a hibát.

>> SzervizKORYY // Alfa 159 3.2 jts q4 // 2016-09-21

elég sok hiányossága van a motornak, mondhatnám kuka. de innen szép a győzelem

>> SzervizTamás146 // Alfa 156 Sw // 2016-09-19

Először is had mondjak köszönetet egy távoli alfás ismerősnek KRISTYON sokat segített mikor felhívott és felvilágosított hogy mit és hogyan kell megcsinálni.Így azért könnyebb volt .Az új autó megvétele után az első az hogy vezérlés csere .Ez a héten lezajlik majd arról is lesz egy kis blog .Utána igyekszik a kis hibákat az ember kijavítani itthon amit tud ezek a következők : Hátsó ablaktörlő motor kerreg nagyon lassan jár vagy már szinte nem is jár(csere) 10.000 Bontott Alfás Marektől.Ugyan innen infócenter mert az is túl melegszik egyből kb ahogy megyünk az autóval 5 percet és már nem látunk belőle semmit hogy mit ír idegesített nagyon tehát vettem egyet 20.000 ért bontott az új az 36500 és az csak kijelzőt kapunk annyiért én házzal együtt vettem. Hál istennek a tempomatnak nem volt nagy baja csak a kuplung pedál feletti kapcsolót kellet kihúzni mert valaki annó felnyomta és be is ragadt amióta kihúztam a kapcsolónak a fejét azóta működik a tempomat ilyen egyszerű volt, ez nem került semmibe csak egy kis fekvésbe meg pár liter izzadságba :D Mert ugye olyan remek helyen van hogy épp eszű ember oda be nem fér kell egy akarat erő hogy azt azért elérjük a kuplung pedál felett egy kis helyen a sötétben :) nem lehetetlen de meg lehet oldani kicsit meg kell feszegetni aztán már egy csőrös fogóval ha meg tudod fogni a végét akkor húzhatod és egy pici kattogó hangot fogunk hallani mikor húzzuk nem fog eltörni kijön vagy 2-2.5 cm-t. Hátra van még az AIR BAG csatlakozónak a hibája mert kontaktos az ülésem alatt azt is majd valahogy megoldom meg olyan van még hogy a bal első oldali ajtómnak a belső nyitókája nem húzz vissza valószínűleg rúgó kiesett eltört nem tudom majd az is meg lesz nézve . Meg a bal hátsó ablak nem megy le se föl már motor meg van csak be kell majd szerelni ezt az autóval együtt kaptam. Bal első ajtó határoló kattog az is idegesít majd azt is ki kell cserélni .Meg hátula spoilerben nem megy a fék lámpa azt is meg kell majd nézni miért nem ott is valami hiba van .Sok kicsi apróság de így elsőre tempomat pipa hátsó ablaktörlő motor pipa infocenter mükszik pipa . A tempomat nagyon kényelmes decsak hosszú távon jó mert sok a hülye aki össze vissza megy szóval nem lehet fain tampósan haladni ,de jó érzés nagyon hogy ezeket a dolgokat meg bírtam itthon csinálgatni .Feltettem pár képet az info centerekről amik vannak amilyen lett és hogy milyen volt előtte. egy hasznos oldal ezt érdemes megnézni ha infocentert cserél az ember 156 ban. http://myweb.tiscali.co.uk/wrinx/Personal/Alfa_Romeo_156_GTA/01_InfoScreen.htm

>> AutóápolásGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2016-09-01

Motor tisztítás is megvolt. Vízmentes motortisztítás, ápolás volt, ezért csak a hozzáférhető helyeken történt és a blokk nem lett lemosva. Ettől függetlenül nagyon szép lett és a műanyag részeket is ápolja. Magic CarWash-ban csináltattam, korrekt, rendes srácok és van 15% Alfás kedvezmény.