Blog >> halogén

Ma megállítottak a fakabátok és adtak egy csekket a xenon izzók miatt. Persze pont a jövő héten akartam visszarakni a halogéneket, mivel hallottam/olvastam, hogy rászálltak a xenonra és a fóliára. Elkéstem vele, de azért kicseréltem valamint kitisztítottam a lámpabelsőket is.

>> Tuning és extraGábor80 // Alfa 156 TS Distinctive // 2011-02-15

Mostanában egyre több ismerősömtől hallottam, hogy megbüntették (volt akit nem csekély összegre) mivel utólagos xenont használt. Ennek hatására úgy döntöttem kiszerelem a szettet az Alfából. Mivel a xenon mellett már megszoktam, hogy látom is az utat amin megyek, nem csak megvilágítom azt, megpróbáltam valami extrább fényű halogént beszerezni. Választásom a már korábban ködlámpámban is használatos Osram Night Breaker -re esett. A fénye első látásra nem annyira parádés mint a xenoné, viszont fényerő és szín szempontjából jobb mint egy sima halogéné.
Ez a megoldás egyszerűbb és olcsóbb volt mint a motoros, gyűjtőlencsés, fényszórómosós lámpatestek beszerzése. Remélem nem tart örökké a xenon száműzetése és mielőbb viszontláthatom A FÉNYT az esti utakon!