Mutasd

>> Szerviz2012-03-10

Egy - két hete észre vettem, hogy a kipufogóból furcsa szőrszerű anyag lóg ki. Mikor közelebbről megnéztem láttam, hogy ez az anyag sajnos a dob belső szigetelő anyaga. Vagyis belülről rohad. Felhívtam az illetőt akivel alig több mint 3 éve szereltettem fel ezt a sport dobot. Ő csak annyit tudott ehhez hozzáfűzni, hogy 2 év a garancia a dobra...Pff! Sokat segített, mondhatom!
Körbekérdeztem az autós boltokat, és sikerült jó áron beszerezni egy univerzális dobot. Nem kóranyagból van, viszont teljesen kezelt, korrózió álló dob. A hangja is szép lett, alapjáraton kicsit mélyebb, gázadáskor pedig szépen hallatja a hangját.
Legközelebb kétszer is meggondolom mielőtt ilyen "szakemberhez" viszem az autómat. A gyári dobom amit annó levett talán a mai napig is szolgálna az autómon.

>> Tuning és extra2011-02-15

Mostanában egyre több ismerősömtől hallottam, hogy megbüntették (volt akit nem csekély összegre) mivel utólagos xenont használt. Ennek hatására úgy döntöttem kiszerelem a szettet az Alfából. Mivel a xenon mellett már megszoktam, hogy látom is az utat amin megyek, nem csak megvilágítom azt, megpróbáltam valami extrább fényű halogént beszerezni. Választásom a már korábban ködlámpámban is használatos Osram Night Breaker -re esett. A fénye első látásra nem annyira parádés mint a xenoné, viszont fényerő és szín szempontjából jobb mint egy sima halogéné.
Ez a megoldás egyszerűbb és olcsóbb volt mint a motoros, gyűjtőlencsés, fényszórómosós lámpatestek beszerzése. Remélem nem tart örökké a xenon száműzetése és mielőbb viszontláthatom A FÉNYT az esti utakon!

>> Egyéb2010-04-14

Kicsit megcsúszva, de végre sor került a szokásos tavaszi kerékcserére, olaj+szűrő cserére, pollenszűrő cserére. A motorolaj cseréje mellett idén kipróbáltam egy öblítő folyadékot is. Ezt a folyadékot a régi motorolajhoz kellett hozzáönteni, majd kis járatás után leengedni. Így ha volt is valami kis lerakódás, ez a cucc szerintem tuti kiszedte. :-)

>> Egyéb2010-02-06

Nemrég ledes szofita izzókkal váltottam le a beltér és a csomagtér régi izzóit. Az izzók fehér színűek, de enyhe jégkék színben világítanak, így halványkéken megfestik a belső teret. A csomagtérbe 8, a belső fényekhez pedig 2 ledes izzókat tettem. Ezekkel harmonizál az első helyzetjelző és a rendszámtábla szintén jégkék izzója. A helyzetjelzőt korábban a xenon szett miatt cseréltem le, mert kicsit fura volt a fehér xenon melletti sárgás fény. A halvány színű helyzetjelző pedig még morcosabbá teszi az autót sötétben. Nekem tetszik a végeredmény! :-)

>> Egyéb2009-09-27

Pegi cartárs jóvoltából sikerült hozzájutnom 4db szép állapotú Continental téli gummához, így már felkészülve "várjuk" a telet.

Köszönöm itt is a segítséget Pegi! :))

>> Esemény2009-07-21

Múlt hétvégén csocsi és Györgyi szíves meghívására imi156 barátommal ellátogattunk Paksra egy közös hétvégére, illetve horgászatra. Nagyon meleg időt fogtunk ki, így horgászat szempontjából próbára tett minket az idő rendesen.
Útban a horgászhely fele az atomerőmű mellett haladtunk el -bár közelebb nem mehettünk hozzá- és megleshettük milyen szép környezetben terül el.
Zsifi és Gizus is velünk töltötték a hétvégét, és velük együtt nagyon jól éreztük magunkat.
Szeretném itt is megköszönni csocsiéknak a szíves vendéglátást!

>> Egyéb2009-07-09

Az utóbbi időben egyre többször fedeztem fel kis tappancsnyomokat a munkahelyemről kijövet az autómon, főleg az esti és a kora reggeli időszakokban. Közbe-közbe kilestem az ablakon és a gyanúm beigazolódott. Nyest garázdálkodik a parkolónkban és bizony elég rendszeres vendég a házunk táján. A múlt héten beszereztem egy nyest riasztót -félve hogy a kis gézengúz "rendet csap" a motorteremben- és a hétvégén be is szereltem. Remélem ha a kocsit össze is tappancsolja, a motorterem eztán elkerüli majd.

>> Esemény2009-04-13

Idén ismét ellátogattam Esztergomba. A város szépsége, valamint a szervezők remek munkája évről évre bizonyítja, hogy a város méltó arra, hogy helyet adjon az év egyik legjelentősebb Alfás eseményének. Köszönet Tomminak és a többi szervezőnek hogy idén is megrendezték számunkra ezt a találkozót. Köszönet a barátaimnak is, hogy velük lehettem!

>> Tuning és extra2009-03-24

Tavaly nyár végén új felnikkel leptem meg Alfinyót, amik a hétvégén egy alapos féknyereg csinosítás után -Motip, kétkomponensű féknyereg festék- végre felkerültek a gépre! 17" -os GTA felni lett az új nyári szett, rajta P. Zero Nero gummákkal. Nagyon dögös lett tőle a gép, mintha rá öntötték volna! :-)

>> Egyéb2009-01-24

Nemrég észrevettem hogy a termosztátom rendetlenkedik. A víz hőfoka alig közelítette meg a 90 fokot, a termo máris átkapcsolt, és lehúzta 75 fok alá a hőmérsékletet. Egy-egy hosszabb út alkalmával ez a dolog folyamatosan ismétlődött.
Ma sor került a cserére. Az új termo teszi a dolgát és újra minden a régi lett! :-)