Blog >> téli >> kerekek

Chili is megkapta a sokküllőst, a gyermekem meg azt hiszi, hogy a téli kerék = a sok küllős csillivilli felnin lévő gumival. Ideje felvilágosítani, hogy ez csak apa hülyesége, hogy szép, fényes, takaríthatatlan felnire rakatja a téli gumikat.

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2022-01-05

Az ősz nagy kérdése volt, hogy mi legyen télen. Letenném boldogan a Giuliát, de reggel valahogy a legkisebb harcosnak el kell jutni az óvodába. Ami bő másfél kilométer. Normális időben közel van, biciklivel sem téma. Szeles hidegben nagyon távolinak tűnik, olyankor autó kell. A telkünkhöz földút vezet, esős időszakokban szörnyű közlekedni, tócsák, gödrök, sokszor tó méretű mélyedések, sajnálnám a Giuliát. Szeptember óta aktívan figyelem az olcsó használt autó kínálatot, először harmadik autó volt a terv. Egy Cinquecento, rossz Polo, vagy akár egy 146? Aztán telt az idő, bicikliztünk sokat, a Giulia pedig jó ha tízszer járt az óvoda előtt. Négy nap van hátra az oviból, azt hiszem a 2021-et kihúztuk nyári kerekeken, harmadik autó nélkül, a Giulia eddig még csak koszos se lett. És még van kb. nyolc tanítási hét márciusig. December elején már láttam, hogy mi a helyes megoldás, nekiálltam inkább téli kereket keresni..

Már csak azért is, mert ez az utolsó nyolc hét. A munkagépek már az utca közepén fektetik az esőelvezető csöveket, tavasszal pedig végre aszfaltoznak.

Téli kerék. Ha az olyan egyszerű lenne. Miután szembesültem vele, hogy gyári felnit nehéz szerezni, és ha sikerül is egy vagyonba kerül, a jófogást kezdtem túrni. Találtam is 5x110 R18 ET35-ös felniket, nem is csúnyákat, jó árban. Itt le is zárhattam volna a sztorit, jó áron szép felni, rendelek gumit rá, szaladhat a szekér.
Igen ám, de én akkor is 18-as gyári felniket szerettem volna, ha lehet felemás szettet. Lehetőleg nem a világ összes pénzéért, hihetetlen árakon kínálják ezeket. Több hét vadászat kezdődött. Ezt amúgy igazából szeretem, és általában sikerül is levadászni a jót, jó áron.
A fiatalkatreszek.hu-tól rendeltem akciós TPMS szenzort, az utolsó darabok voltak. Aztán felni kupakot is, az is itt volt a legjobb árban. És közben rátaláltam arra amit kerestem, találtam gyári kétszéles felni szettet emberi árban. Ma kaptam az értesítőt, hogy szállítás alatt, a két ünnep közt érkezik. Izgatottan várom.

2021.12.20. Időközben, váratlanul hamar a felnik is megérkeztek. Tényleg újak, hibátlanok, nagyon szépek.

2022.01.05. Összeálltak a kerekek, jól néz ki így is az autó. Kevésbé sportos, inkább elegáns, de valahogy jól is esik ez a változatosság. A szélesebb hátsó kerekek így elegáns formában is nagyon jól néznek ki.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2013-03-16

Jól előre szaladtam az új téli kerék vásárlással, főleg,hogy már a nyári is visszakerült.

De sebaj.

Sikerült vásárolnom 4db GYÁRI seleseed felnit, sőt , 17"-os méretben ami elég ritka! A gumi ami rajtuk van jó állapotú,de nincs mire raknom 17-es nyárit, így eladom ,majd a régi téli felnimről átrakatom a 225/45R17-es Semperiteket erre.

Miután legumiztattam újrafényezem mindet, valami extrább ezüstre, ez a gyári sosem jött be, túl gagyi, meg az egyik meg is van padkázva amúgy is javítanom kéne.

Összességében egész jó állapotúak, nem fog ez rosszul kinézni télen.

Háttérben Ákos156 frissen fényezett felnijei napoznak :)

Az utolsó két képen levő 17-es felni eladó lesz gumik nélkül, azokkal jártam télen. Ha esetleg valakit érdekelne.... (Mozgókúpos csavart igényel!)

>> EseményGábor156 // Alfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2011-09-02

Ma elhoztam Gabi156-tól a téli kerekeket. Még 1szer köszi a baráti árat :)
Felnik kicsit rozsdásak (ennek tudatában vásároltam, szóval nem problémaként írom). Homokfújás+új festést tervezek. Nincs értelme szórakozni a rozsdamarókkal meg ezekkel a marhaságokkal, úgyis előjön. Alapokról kell kezdeni.

25000 kemény magyar ezres volt az ár.

>> SzervizKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2008-11-18

Úgy éreztem itt az ideje és a kerekeket ma télire cseréltem...