Blog >> tés

>> Tuning és extraAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2017-03-18

Már règóta nèzegettem a fekete betètes lámpákat, de nem jutottam el h odáig, hogy meg is rendeljem. Bizonytalan voltam , hogy hgy nèzne ki vele az autó, plusz nem is nagyon láttam èlőben. Aztán amikor már ki is ment a fejemből megkaptam őket karácsonyra :) Igazándiból a gyári lámpákon elèg sok kavicsfelverődès volt, így az újat már úgy rakattam be, hogy előtte lefóliáztattam biztonsági fóliával. Szerintem nagyon szèp lett, jól mutat.

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2015-03-27

Kicseréltettem a leömlő feletti műanyag vízcsövet (JTS sajátosság). Sajnos csöpögött belőle egy kis hűtővíz ami idegesített, és féltem hogy nyárra egyre csak rosszabb lesz. A művelet bonyolultabb volt mint ahogy azt először elképzeltem, de végeredményben annyira vészes sem volt:
- hosszbordás szíj le
- klímakompresszor le (4 csavar)
- klímakompresszor tartó konzolja le (5 csavar)

Klíma kompresszort szerencsére lefele az olajszűrő mellé le lehetett engedni, annélkül hogy a csatlakozásokat lekötöttük volna, így lehetett tőle dolgozni szépen. Ezek után hozzá lehetett férni a műanyag vízcső egyetlen sz*patós csavarjához. A vízcső maga nem volt olcsó, persze gyári cuccot vettem (bár nem hiszem hogy létezne ebből utángyártott). Ez postával 39326 Ft volt.
Szerelés + hűtővíz 8.000 ft

>> EgyébTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2007-09-11

Nagy híre és riszpektje van a Tés és Olaszfalu közötti útnak a barátok körében, azt hiszem nem véletlenül. Eljött az idő, hogy a QV is megtapasztalja, miről van szó.
Volt már ott pár érdekes manőverem, többek között három éve egy téli napon. A hosszú egyenes után fékes balos kanyar. Kicsit több lett a fék, mint gondoltam és elindult a segge. Ellenkormány kicsi gáz és égnek állt a hajunk :) Mikivel azóta csak úgy hívjuk: A kanyar. :)
Most nem volt hó, sőt, tökéletesek voltak a körülmények. Szűk, jó minőségű út, tele élesebbnél élesebb kanyarokkal, forgalom nélkül...minden adott ahhoz, hogy a fülemen csordogáljon az adrenalin. Folyt is rendesen. A gokartos futómű, a szépen húzó motor, a direktszűrő hangja mind hozzájárult ahhoz, hogy fülig érő szájjal nyomjam végig a mintegy 8 km-t. Felejthetetlen élmény, ajánlom mindenkinek.
Alfonzó újabb élménnyel gazdagított, meg ő is megtanulta, hogyan kell arrafelé közlekedni :)
MENNYÜNK' MÉG EGY KÖRT :D