Blog >> apróságok

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-24

Robival befeküdtünk az autó alá (0524), de olyan hihetetlen helyen megy a szervócső, hogy az csak egy nagyobb bontási munkálattal lehetne hozzáférhető, amire ma se időnk se energiánk nem volt. Viszont legalább kiszűrtük, hogy a szervószivattyúnak nem lehet baja. Vagy szimeringet kell cserélni, vagy a csövet, de lehet, hogy elég lesz meghúzni az egyik bilincset. Hétfőn kiderül. Mindenesetre utántöltöttük egy kis olajjal (Castrol TQ Dexron III). A kormány még elég könnyű, de ha így használnám az nem tenne jót a szivattyúnak. Így hát várok.

Apróságok: kicseréltem az egyik rendszámtábla világítást, mert a kettőből az egyik izzó kiégett. Egy 30-as bizti is kiment a biztosítéktáblán. Az is cserélve. Ha már arra jártunk, átnéztük mindet, de mással nem volt gond. Sok vizet nem zavart mondjuk, mert úgy vettem észre, hogy minden működött nélküle is. Beállítottuk a kazántetőt, mert a szélvédőnél bal oldalt lejjebb, jobb oldalt pedig feljebb volt minimálisan -ahogy Zoli összetette- de most jobb. A jobb első ajtó is szépen csukódik már, nem úgy mint egy wc ajtó:) Ezeket csinálgattuk ma. Kép nem készült.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-09

Ma (0509) sikerült beszerezni végre egy pohártartót is a Bottari félék közül (származási hely: Olaszország, www.bottari.it), mert az sajnos hiányzik a gyári 156-osból. De megvan ez is, már csak egy autó kéne hozzá. Remélem ha holnap nem is, de kedden már újra pörög a sportos szív.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-03-31

Azt elfelejtettem megírni, hogy 0316-án a Corában frankó kis keréktáskákra tettünk szert. A 4 darab téli gumi ebben a zippzáras táskában fogja átaludni a nyarat.

>> SzervizEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2008-01-04

Ma sor került a duda cserére,mert az egyik be volt halva,a másik meg igen vérszegény volt.
Mostantól érces hangja van.A jobb szemének a világa is vissza lett adva.Vaksin közlekedtem az ünnepek alatt.

>> SzervizEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2007-12-22

Kihunyt a jobb szeme a gépnek,úgyhogy új izzót kapott de mivel valami kotyogott benne,ezért szét lett kapva atomjaira a világítótest és pucolás után újra összerakva.Viszont még be kell állítani a fényszórót,mert bénán világít.
Kicserélésre kerültek az ablaktörlő lapátok is.A régi nem rá való volt,túllógott.

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2007-12-03

Szükségem lenne egy jobb hátsó macskaszemre, meg egy bal külső visszapillantó tükör háromszögre, ill. egy jobb első ködlámpa búrára, mert ezek kicsit sérültek. Aki olvasta a blogom és tud ilyeneket, írjon. Köszönöm előre is!

>> Tuning és extraEdyboy // Alfa 155 2.0 16V // 2007-11-26

Felkerekedtünk a távoli Baranya megyébe,annak is Egyházaskozár nevű falujába,hogy megvásároljunk egy spoilerkészletet,ami áll első,hátsó és küszöb spoilerből,valamint szemöldökből és szárnyból.Nagyon mutatós lett vele az Alfa.

>> SzervizEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2007-10-19

Ari és Yoyo barátom ma éppen ráért és mivel nem volt jobb dolguk, kezelésbe vették a ződet.
Először a kézifék jobbítása zajlott,még nem lett tökéletes de sokat javult.Ezek után az ajtók következtek.A két első ajtóból hiányzott a stift,ezért minden ajtónyitásnál csúnyán kattogott.Hatos csavart raktak bele.A bal első ajtónak továbbá problémája volt,hogy rondán zörgött ajtó csukásnál.
Ajtószétszedésnél kiderült,hogy hiányzik egy gumi biszbasz,ami csillapítja a rezgést.Na ez is ki lett cserélve.Motortérben is történt művelet.Cserére került a komplett légszűrő a légtömegmérővel és az alapjárati motor gumicsöve.Utastérben kedvező változás,hogy most már világít az óra.
Rossz hír is van.Fény derült rá,hogy a két hátsó féktárcsát és fékbetétet,valamint a jobb hátsó csapágyat cserélnem kell.Valamint a kipufogót is.Remélem nem bővül a lista egy ideig.