Tommi2019-07-01 22:47:27 //
1285
19 év alatt a negyedik benzines Alfa, úgyhogy hidd el, engem sem mozgat a fogyasztás, volt olyan, hogy a 147 1.6 TS is megevett 12-14 litert, mondjuk akkor Spában az F1-es pályán nyomtam ki a szemét :) Csak kíváncsi voltam a Stelvionál mi a helyzet :)
Lehet, de nekem is azóta napi használatban nem megy feljebb 9,2 nél,, gyorsabban távozik a kipufogó gáz 😉42 ezer van most már benn
Lehet csak placebo de pont a kipuff csere óta ment lejjebb a fogyni...
3300 km 8,9 literes átlag, remus sportkipufogó van a stelvion,
Lóerő frissítés? Lemaradtam valamiről?
Így igaz, engem sem mozgat igazán vajh mind1 9,5 vagy 11 csak leírtam, mert mindig tele tankolom és látom mennyit megy el... jövő hónapban lóerő frissítés ez jobban izgat :)))
Na igen a sport kipufon én is gondolkodtam de ceges kocsi...
9.5 nekem soha nem jött össze,( igaz nálam csak sport módban megy a gép) ha város akkor azért, ha kint akkor mert haladok vele..😀 De mindegy is Alfa Stelviot ne azért vegyen az ember hogy a fogyasztással törődjön igaz? 😀
én nem tudok minőségi különbségeket mondani mivel nekem csak a 2018-as van, a váltásokkal semmi gondom, a hangja is most már jó mióta sport kipuff van fent ... mai fogyi 9.5L ... nincs nagy forgalom a városban.
En a második Stelviot használom. Az első 2017es volt és nagyon más mint a mostani. 10-11l du5rvabb váltások keményebb futómű spőrdebb, nyersebb hang..
A mostani 2019es kulturáltabb visszafogottabb csendesebb :-/ és 12lt fogyaszt... Sok szempontból jobb volt az első de a minősége a mostaninak sokkal jobb..
Mindkettő benzin 280LE..
én 10l-rel számoltam, mint az 59-nél annyiból el is megy majd neked is, még járatódik, szerintem a 8l nagypapás tempó, 100-zal csordogálva is 8.5-8.8 hosszú távon... ez meg nálam eddig csak egyszer fordult elő ... majd lesz egy 3000 km-es etap nem sokára ott kiderül hányszor kell tankolni, nyúzva lesz :DDD
Tommi2019-06-28 13:27:52 //
1274
Nem szoktam magam izgatni a fogyasztáson, Alfát nem ezért vesz az ember :) Csak kíváncsi voltam :)
Egyébként érdekes, hogy annak idején az első Alfánk egy 156 1.6 TS volt és ott kb 80-100 ezer kilométer után kezdett el baromi jól fogyasztani, vegyesben simán elmászkáltam vele 7 literrel, vagy néha alatta, amin eléggé megdöbbentem :) A feleségemnek ugyanilyen motorral szerelt 147-ese van és ő 8-8,5 környékén mászkál vele, aminek nagyobb része város.
majd fog csökkenni vagy nem :DDD egyébként nekem már 20e felett van ma kell tankolnom és szerintem most evett a legjobban eddig ugyi nincs a városban sem nagy forgalom eddig 600km-et mentem el és még nem világít a tartalék...
egyébként kb olyan 10-15e km után állt be 10l alá vegyesben ....
Tommi2019-06-28 12:47:16 //
1272
Urak,
A véleményeteket/tapasztalataitokat kérném szépen :)
Lassan eljutunk a 2500 kilométerig, ebből kb 1800-2000 autópálya volt és a maradék város/országút. A fogyasztásra kereken 11 litert ír, ez mennyire reális így az elején? Állatkodás nem nagyon volt benne, pályán tempomat 140-es sebességgel közlekedek, városban meg értelemszerűen nem nyomom ki a szemét.
Ami tavaly nyáron volt nálunk tesztautó ugyanúgy a 280 lovas motorral (és valami huszonezer kilométerrel), ott kb 1/3 arányban oszlott meg a pálya/város/országút és kicsivel 9 liter fölötti átlag jött ki.
Nyilván a gyár által megadott 8 liter sosem fog kijönni, de olyan 9-10 környékére tippelnék hosszú távon vegyes használatban, a 11-et picit soknak tartom nyugis közlekedés mellett.
Halesz2019-06-18 12:59:48 //
1271
Hogy furcsállhatta, hogy a magyar autópályákon minden Alfából integetnek neki. Nem kicsit lehetett már ideges a végére tolvaj :D :D :D
Nem tudom hogy örüljek vagy sírjak, hogy újra
lopják az alfakat
Tommi2019-06-17 16:17:31 //
1269
Céges :)))
Leclerc defektet kapott. De milyen autója is van? :)
link
Faxa ezt pofázom még az alap is sport suv :)))
Kazes☻2019-06-08 15:43:17 //
1265
Kicsit ugyan vulgáris... de amúgy szuper... mint szokott! :)
:-) akkor ez is más itthon
Minden esetre megvagyok nélküle
Most gyorsan megnéztem stelvio b tech 210 lovas dizel hez lehet kérni a ködlámpát 200 lovas benzin hez nem, lehet csak itt nálunk német be nem,

Lusso felszereltség dizel lehet kérni a ködlámpát ha 280 lovas munka motorral nézem akkor nem tudok választani
Elvileg felszereltség függő a ködlámpa, nem motor.
Super felszereltségtől már Xenon van, ahhoz nincs ködlámpa
Csak a Stelvionál kizárólag dízel van Super alatti "Stelvio" felszereltséggel, itt szerintem pont egybevág, hogy csak a dízelhez volt
Giulia Super felszereltségnél benzinhez is van ködlámpa, magasabb felszereltségnél már nincs egyikhez sem :-)
ritkán használódik gondolom azért engem jobban zavar, hogy esőben 140 alatt a vizet az ablaktörlő fullba a bal oldali vezető üvegre nyomja ... nem kell vele lassan menni :DDD
lobogósabb az úton mint a Giulia, de nem volt semmi baj. mondjuk 15 foknál hidegebb nem volt :-) igazán nagy zuhogás meg sok víz csak autópályán volt, de ott is jól viselkedett.
a hátsó ablaktörlő viszont egy vicc - nincs szakaszos üzemmód, csak folyamatos, ezt nem tudom, hogyan gondolta Giuseppe.
gyorsan ment a nászmenet és elhagyta :))) 50-nel :DDD
Nice.
És háttérben a 156-nak sincs első rendszáma? :D
muszáj volt...

:-) nem szabad annyit mosni :-)
nem tréfált meg a csak hátsó hajtás? Esőben 10 fokban teli talpas előzésnél rendesen tolta a seggét még összkeréknél is
jelentem, a 180 LE-s csak hátsókerekes dízelben is van. ráadásul LED-es!
amúgy most jöttünk vissza egy 3500 km-es olasz túráról. a Giulia 2 hasonló akción volt, cca. 2700 km-ek, ott 6.0 volt a fogyi átlag, a Stelvionál 7.0 l/100km. a túlsúlyhoz meg a légellenálláshoz képest nem is rossz.
Meg így egy év után a secunder kiegyenlítő tartályhoz kellett egy kis fagyit önteni.. rohadt meleg a visszatérő ág csöve..
Szombaton lemostam az autót magas nyomásúval azután leállítás után elindulásnál a balos tükör nem nyílott ki... 2x még eljátszotta utána minden ok
Tommi2019-05-22 22:48:19 //
1247
Túlélem :)
[img2][img1] fekete 280 le szürke 210le

fekete 280 le szürke 210le
Most néztem meg a konfigurátort abba csak a dizel hez van
ne bazz felét eszi és még ködlámpája is van? :DDDDDDD
Ha jól tudom akkor csak a dizel hez van ködlámpa
ne érezd hiányát sok értelme nincs legalább nem használod városban este fényes nappal :DDD
Tommi2019-05-22 15:46:17 //
1240
Ennyi pénzért még első ködlámpa sincs? :)
Mondjuk gyanús volt, hogy elöl sehol semmi, de gondoltam esetleg a xenon miatt (sosem volt még xenonos autóm) valami más koncepció szerint talán integrálták vagy ilyesmi. De akkor nem keresem :)
Nincs első ködlámpa, csak a belépő modellnél
Tommi2019-05-16 22:04:21 //
1238
Sziasztok, szőke nős kérdés :)
Az első ködlámpákat hol kell kapcsolni? A hátsó az oké, a kormány mellett balra, de az első? :) Vagy automatikus?
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.