3 éven keresztül toltam a napi 180-at, Cegléd-BP-Cegléd vonalon...
Elég is volt... Egy szívódízel peugeot 405-el :) Egy idő után a legolcsóbb auchanos olajat tettem bele, de ment azzal is :)
Nem feltétlen egy sofőrös. Régebben rendszeresen reptéri transzferrel vittek a Liszt.F-re, sokat beszélgettem a sofőrökkel. Kb ebben a nagyságrendben pörgött a méter az autókba (kisbusz, szgk). A legrosszabbnak az 1.6HDi-t mondták, de általában 450e km-t bármi kibírt (1db Focus 1.6HDi-t leszámítva, az 250-nél motorcsere). A Vivaro-k bőven 1M fölött jártak gyári motorral. A kevés hideg üzem, egyenletes autópályás használat kb ennyit számít egy autónak. A futóműveket se sűrűn piszkálták. Olaj, szűrők, gumi, ez cserélődött állandóan.
Kolegám járt ki Győrből Bécs túlfelére naponta, az kb. 70e volt az egyéb használattal együtt évente. Nem agyatlanul sok a 60e.
A 100-150e már sok, de egy területi képviselő vagy ilyesmi simán összehozza.
miért lenne hihetetlen? amikor futárkodtam havi 20-22e km volt az átlag volt heti egy vagy kettő Belgium, ha csak egy volt akkor mellette 2 Bécs vagy Lichtenstein... 2 évig bírtam aztán elég lett...
Azért ez hihetetlen! Ez biztos hogy elírás, vagy szándékos reklám a dízel motornak! Én tudom, hogy mit jelent évi 60 ezer km! Nem szállsz szinte ki az autóból! Egy héten akkor háromszor-négyszer 3-4-500 km-es vidéki utak, plusz a város. Abban az időben plusz évente háromszor-négyszer mentem Olaszországba. Ez meg évente 150 ezret? Én ismertem olyat Olaszországban, aki minden nap le es fel ment az Alfa 164-esével, de az is 100 ezret tudott menni évente, és két évente autót cserélt. Szerintem ez kamu!
A fordulatszám és a km óra között tudja mutatni az adott sebességet de ha a középső kijelzőre gondolsz ami a rádiót,tolató kamerát ... mutatja akkor arra nem lehet kitenni.
Múltkor megnéztem az NNS qv-t Üllön. Abban még a tetökárpit is fekete volt, mintha egy koporsóban ülttem volna. Azóta megvette valaki Remélem nem mind olyan gyászos beleülröl.
Az a baj, hogy annyiba kerül, mint egy Giu QV, műszakilag meg elég messze van tőle. Van egy full karbon váza, ami jól megdrágítja, de a többi műszaki tartalma nem éri fel azt a szintet. Ráadásul a tesztelők sem nagyon támasztották alá, hogy ha ennyibe kerül, akkor legalább rohadt nagyot lehet vele menni...
15 milláért esetleg még el is lehetne gondolkozni rajta.
Emlékszem, a tavaly előtti VTT-n realizáltad, hogy a 159-en nem így van :DDD
Amúgy ilyenkor jól jön a magasságom. Ami Erhardnak térdig ér, az nekem már combközép. Úgy huppanok be a Giuliába, mint ha rám tervezték volna. Digó méret :DDD
nem azt mondtam, hogy nem kényelmes ha nem a ki-be szállás kényelmetlen, a Veloce ülések a Giu/Stelvioban jobb, mint az 59 TI-ben Giut is csak Veloce üléssel vennék tartsa a sunka testemet :D
Ha már Off Vitara, asszonynak a bűrös GLX-es ülései vannak fényévekre van egy Alfáétól de nem kényelmetlen, ki-be szállás mivel magas teljesen jó, hosszabb távon sem fájdult meg a derekam benne, ennyi pénzért ilyet kapsz de jobb, mint pl bármelyik fosvágen csoport belépő modelljénél ON
Mihez képest ugye :-) A K-Pestnél beültem a kékbe a múltkor. Nekem az nagyon kényelmes volt. A 159-be bemászni kell ahhoz képest. És az ülés pozíció első feelingre sokkal jobb, mint a 159-é. Felém néz a kormány (ugye..:-))), jó távolságban minden, és úgy ültem viszonylag lent, hogy közben nem volt a nyakamban a lábam. Nem éreztem kényszert a fekvős pozícióhoz. Nekem lényegesen kényelmesebbnek tűnt, egy dolgot leszámítva. Nem volt combtámasz, ami hosszútávon szerintem hiányozna.
Nem tudom te hogy vagy a Vitara-val, de én a szomszédét amikor próbáltam, akkor jöttem rá, hogy ez nekem idegen világ. Kinyitottam az ajtót, és ott röhögtek rajtam, de azt se tudtam hogy másszak bele az ülésbe. :-) Kiszállás dettó. Úgy forgolódtam ott, mint mikor az ember nem tudja eldönteni, hogy háttal, vagy arccal előre jöjjön le a létrán :-DD