Mutasd

>> Tuning és extra2017-11-05

Mivel az autót naponta használom munkába járásra, ezért a télre szükségem van valamiféle hőforrásra az ülésben. A fűthető üléshuzat (párna) nem jöhet szóba, mert egyrészt hogy néz ki, másrészt az előző autómban minden télen elhasználtam egyet, mindig elszakadt a fűtőszál tél végére, harmadrészt meg kényelmetlen azon ülni. Ezért végleges megoldásként a karbonszálas beépíthető fűtőbetétekre voksoltam. Meg is vettem a szettet. Egész jó minőségű, strapabírónak néz ki a fűtőlap, és a vezetékek, kapcsoló, relé sem az a legolcsóbb, fröccsöntött hatású.
A beszereléshez elsőként a - akkusarut kellett lekötni, ülés alatti csatikat széthúzni majd kiszerelni az ülést az autóból. Először az ülőlapot szedtem szét, alul körbe ki kell akasztgatni a műanyag kapcsokat, majd az ülés vájataiban lévő fémkarikákat elcsípkedni, így felhajtható a huzat a szivacsról. Ezután felragasztható a fűtőlap. A gyári vezeték kivezetést használtam a szivacson, illetve az instrukciók szerint a termosztát alatt egy kis kb. 5mm mély üreget faragtam a szivacsba, hogy ne nyomjon. Visszaszerelésnél a huzat fém pálcáit a szétvágott kapcsok helyett gyorskötözőkkel kell rögzíteni, egy kicsit macerás a beakasztása ezeknek, de megoldható.
A háttámlát nem szedtem szét teljesen, csak alul akasztottam szét a huzatot, majd így már be lehetett csúsztatni a fűtőlapot, majd felragasztani.
A kapcsoló befúrása után elrendeztem a relét és a vezetékeket az ülés alján.
A bekötésnél szomorúan láttam, hogy az a biztosítéktábla ahová gyárilag be van kötve, komplettan hiányzik az autómból, ugyanis ez csak a gyárilag fűtéses ill. memóriás üléses autókban van benne (ha jól tudom). Mindenképp kapcsolható + kell, hogy gyújtás nélkül vegye el az áramot tőle, ezért a szivargyújtó vezetékét csapoltam meg, szerencsére az is 10A-es biztosítékkal üzemel, így elbírja. A leágazást forrasztással oldottam meg, majd zsugorcsővel szigeteltem.

Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, egyáltalán nem látszik / érződik az ülésen hogy meg volt bontva, szépen sikerült összerakni. A fűtés pedig egész gyors, és nagyot dobott az autó komfortérzetén reggelente.

A költségek: 13000 Ft a szett + kb. 1 nap munka a beszerelés