Pozsi85 - főkép
>> SzervizAlfa 159 SW 1.9 8v Jtdm // 2016-06-07

További kutatások hatására, leszedtem a MAP szenzort, megtisztítottam, amennyire tudtam, mert iszonyat retkes volt, és még utána is az. Visszatettem, próbakör, eredmény: ugyanaz, talán jobban reagál a gázra, de kitartott alacsony fordulaton rángat, turbónyomás leesik 0-ra.
Kutatásaim utolsó mozzanata: Lehúztam a MAF szenzor csatiját, láss csodát, TÖKÉLETES menet teljesítmény, van turbónyomás és nem rángat!
Tehát a hiba oka még mindig nincs meg, a megoldás hamarosan! (először tisztás, hátha segít), update: nem segített...
Az egyik társunk (Shadin159) felajánlotta, hogy neki van egy, kipróbáljuk azzal.
Ha nem jó így sem, akkor megyek vissza az EGR vonalra, mert annak a tengelye visszaemlékezéseim alapján kicsit szorult...

>> SzervizAlfa 159 SW 1.9 8v Jtdm // 2016-06-06

Az egr tisztítás nem vált be, a mi a rángatást illeti. Ugyanúgy csinálja, csak picit halványabban. Csak kitartott gáznál csinálja, és 1500-as fordulat körül. Ilyenkor turbó nyomás "sincsen" a műszer szerint. Ha ott tartom a gázon a lábam, rángat kb 5-6-ot, aztán turbónyomás megjön a helyére, rángatás meg nincs... A lötyi aműgy rosszat biztos nem tett, mert sokkal "finomabb" hangja van.

>> SzervizAlfa 159 SW 1.9 8v Jtdm // 2016-05-17

Kicsit rángatott az autó, ha volt kedve (és egyre sűrűbben volt), de csak 1500-as fordulat környékén. Turbónyomás elment, az autó meg nem. Ekkor, tanult kollégám, Soldiert, javasolta, hogy pucoljuk meg az EGR szelepet. Ő ezt meg is tette, amit nagyon szépen köszönök neki.
Még egy common rail-ekbe való tisztító adalékot kap az autó a közeljövőben, amit szintén ő ajánlott, neki csak utána múlt el ugyanez a jelenség. Nekem már a pucolás is segített, de ártani nem árthat alapon belelocsolok én is egyet...