Mutasd

>> Szerviz2018-07-02

Nagyon zavaró morgó hang jelent meg. Bal első csapágy, és jobb első felső lengőkar cserélve.

 
>> Szerviz2018-03-10

230 ezer kilométernél érett meg végleg a csere, mert már nem éreztem biztonságosnak, hogy 4-ben előzve már megcsúszott a kuplung. Kettős tömegű lendkerék is lett cserélve, mert együtt érdemes. Jó darabig nem lesz gond vele.

>> Szerviz2018-02-14

Eltört a bal hátsó rugó, még Decemberben, sokat nem használtam az autót, de aztán végül sor került a cserére, mielőtt nagyobb bajt okozna.

>> Szerviz2017-03-20

Hidegben, üzem meleg motor nehezen indul. Kaptam a rosszabnál rosszab híreket, hogy porlasztó, meg nem épül fel a nyomás, stb... Ám, az önindító volt a ludas, mert hallhatóan lassabban tekert mint a testvérei, és mivel már majdnem mindig nehezen indult, így mindennek felújítása helyett, az önindítóval kezdtük. Bevált. Később teljesen tisztán láttam, hogy az egész abból adódik, hogy abban az időszakban nem használtam csak szinte városban, rövid távon az autót, és a részecskeszűrőnek ez nem tetszett. Tömött részecskeszűrő -> szar ön9ndítgü -> nehezen indulás. Most jó!

>> Tuning és extra2016-07-07

Az egr mizéria végső megoldás számomra, a ledugózott egr szelep lett, amit Manky segítségével lett kiírva a rendszerből. Ha már nála volt a gyári progi, kicsit bele is nyúlt, mivel nagyon ajánlotta. Tényleg kegyetlen jó lett, nem bántam meg. összegezve: rángatás nincs (nincs mitől), teljesítmény kiváló! A segítségemre ISMÉT Sahdin159 volt a program leszedésben, és fel flashelésben., akinek megint nagyon köszönöm!

>> Szerviz2016-06-09

A mai nap is hasznosan telt.Shadin159, ahogy ígérte, (Ezúton is nagyon köszönöm neki!!!) rendelkezésemre bocsájtott egy biztos jó MAF szenzort, így súlyos tízezreket spóroltam, mert mint kiderült az enyémnek semmi baja.
Így vissza kanyarodtam az EGR szelephez, mert ugyan meg lett pucolva, de gyanítom, hogy a szelepet mozgató motor ami rossz, mert takarításkor vettük észre, hogy nehezen jár a tengely.
Ismét Shadin159, segített (megint ezer köszönet!), aki adott nekem különböző lemezeket, amivel akár lefalazhatom az EGR-t, vagy csak csökkenteni tudom az áramlási keresztmetszetet. Én egy 9mm átmérőjű furattal rendelkező lemezt tettem be.
Nem kiabálom el, az autó 38 kilométer TELJESEN tünet mentes.
Most tartok egy teszt időszakot, aztán meglátom hogyan tovább. Itt főleg az dönt, hogy egy új EGR is beválna vagy sem. Ezért akinek van 1 kis időre kölcsön egy tuti jó EGR szelepe, az Shadin159 módra kisegíthetne! ;)

>> Szerviz2016-06-07

További kutatások hatására, leszedtem a MAP szenzort, megtisztítottam, amennyire tudtam, mert iszonyat retkes volt, és még utána is az. Visszatettem, próbakör, eredmény: ugyanaz, talán jobban reagál a gázra, de kitartott alacsony fordulaton rángat, turbónyomás leesik 0-ra.
Kutatásaim utolsó mozzanata: Lehúztam a MAF szenzor csatiját, láss csodát, TÖKÉLETES menet teljesítmény, van turbónyomás és nem rángat!
Tehát a hiba oka még mindig nincs meg, a megoldás hamarosan! (először tisztás, hátha segít), update: nem segített...
Az egyik társunk (Shadin159) felajánlotta, hogy neki van egy, kipróbáljuk azzal.
Ha nem jó így sem, akkor megyek vissza az EGR vonalra, mert annak a tengelye visszaemlékezéseim alapján kicsit szorult...

>> Szerviz2016-06-06

Az egr tisztítás nem vált be, a mi a rángatást illeti. Ugyanúgy csinálja, csak picit halványabban. Csak kitartott gáznál csinálja, és 1500-as fordulat körül. Ilyenkor turbó nyomás "sincsen" a műszer szerint. Ha ott tartom a gázon a lábam, rángat kb 5-6-ot, aztán turbónyomás megjön a helyére, rángatás meg nincs... A lötyi aműgy rosszat biztos nem tett, mert sokkal "finomabb" hangja van.

>> Szerviz2016-05-17

Kicsit rángatott az autó, ha volt kedve (és egyre sűrűbben volt), de csak 1500-as fordulat környékén. Turbónyomás elment, az autó meg nem. Ekkor, tanult kollégám, Soldiert, javasolta, hogy pucoljuk meg az EGR szelepet. Ő ezt meg is tette, amit nagyon szépen köszönök neki.
Még egy common rail-ekbe való tisztító adalékot kap az autó a közeljövőben, amit szintén ő ajánlott, neki csak utána múlt el ugyanez a jelenség. Nekem már a pucolás is segített, de ártani nem árthat alapon belelocsolok én is egyet...

>> Esemény2016-01-04

Reménykedtem, hogy nem kell téli gumi idén se --> lehullott egy nagy hó. Szükségessé vált téli gumi szett vásárlása... Goodyear ultragrip 8 lett felrakva....