Mutasd

>> Egyéb2016-05-03

Ma megejtettem az éves, nyár kezdeti hűtő takarítást. Most csak mutatom miért vam hogy gáz van rendesen, csak hűtés nincs. Sajna ezt sok klímás nem teszi inkább valamireráfogja miért nem hűt. Esetleg ha megnő a nyomás drasztikusan képes a biztonsági szelepen lefújni a gázt. Ekkor jön hogy rátöltés, meg hogy valahol ereszt a rendszer. Pedig csak egy kis odafigyelés kellene és minden jó.

 
>> Egyéb2016-04-29

A háttámla hátsó borítását aluról fogja két csavar. Kicsit meghúni legelé utánna az egészet kifelé egy kicsit domborítva. Ezután előtűnik a deréktámasz motorja /felső/ és a háttámla állító motorja/alsó/. A deréktámasz egy bowdent húz össze illetve engedi szét.

 
>> Egyéb2013-02-08

Itt most egy érdekes jelenséget írok le nektek.
Ülök az autóban a motor áll viszont a gyújtás rajta fűtés venti mendegél. Varami furcsa zajra leszek figyelmes. Olyan mint ha csobogna a víz valahol. Fűtés kikapcsol nem hallom. Visszakapcsolom megint hallom. Na jó ennek a fele sem tréfa gondolom hamar utána kell néznem.
Másnap pollenszűrő kivesz és látom hogy az alja kb 1,5cm-en vizes. benéz és látom hogy vizes rendesen a fészke. Tanakodás majd tovább bontás hogy mi lehet a probléma. Ekkor látom meg miért írt hibát a kondi nyáron, de erröl egy pár sorral lejjebb írok.
Szóval mivel nem találtam semmit így kivettem a szűrőt és megszárítottam. Ekkor vette észre hogy a tömítése a tartónak nincs rendesen a helyén. Szóval arra jutottam hogy mivel a takarónak a rácsa is pont fölötte van gondolom a nagy esözések közepette beleszivárgott a víz, csak azt nem értem miért csak most hallottam de ez már mindegy. Tömítés visszaragaszt visszatesz a helyére. Remélem már mnden rendben lesz, de pár nap múlva mühely és azért a biztonság kedvéért csinálok egy vízelvezetőt a rácshoz hogy ne pont a szürőtartóra follyon a lé.
Szóval a másik dolog amit észrevettem, hogy a kis ajtó kallantyúja ami a külső-belső levegőt szabályozza el van törve. ahogy nézem nem el lett cseszve hanem ilyen kis vékony az anyag és nem egyszerű áttétel van hozzá. Így mivel el volt törve nem igazán lehetett szabályozni honnan szívjon a drága és ez lehet az oka hogy nem tudta a párát lefújni rendesen.
Egy kis házi javítás ami nem szép de praktikus így már müködik rendesen és talán bírja is egy darabig.

 
>> Szerviz2012-10-29

Megejtettem a termosztát cserét a kis kedvedncen. Nem egy egyszerű dolog, viszont így megoldódott a dadogási problémám az autón. A folytószelep házra csavarozható csőcsatlakozó eldeformálódott és elment a turbó nyomása. Egy kis csiszolás a platnin megy egy új tömítés készítése és már hasít is rendesen a gép.

 
>> Tuning és extra2012-10-16

Végre volt egy kis időm és Föckös segitségével bekerült a tempomat a szépségbe.

 
>> Szerviz2012-09-13

2012.06.20. Ekkor került magyar forgalomba az autó. Ekkor kötelező olajcsere+ vez.szíj csere.
Fékbetétek elöl nagyon vékonyak voltak, következő héten féktárcsa szabályozás betétek cserélye.
Klíma elég gyenge volt, azt hittük elég csak tölteni, de a végére bontott kompresszer került rá.
Két felső lengőkar csere, két alsó hátsó szilent csere.
Ez a művelet 2 hét alatt lezajlott, viszont azóta csendben megy az úton.