Arslan - főkép
>> EseményAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-11-22

126 293 km-nél, a mai napon felkerültek a téli kerekek. Az ősz folyamán pajtásomnak vásárolt téliket is kicsit rendeztük, kompresszorral felnyomtuk, Loctite felnitisztítóval amit lehetett letakarítottunk róla, mivel a festés kivételével hibátlan felniken a jó gumik engedik a nyomást, így neki nem kerültek fel a kerekek, még lesz egy kör a gumisnál. Az én kerekeimben egy-két tized bar hiány volt csak, az is csak kettőben, így felkerültek, majd elgurultam a mosóba, áttakarítottam a felnitisztítóval, majd lemostam az egész autót.

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-11-06

Az előző blog bejegyzésemben említett hűtővíz problémám véget ért :) Le lett szedve a klíma kompresszor, hogy látszódjon valójában honnan folyik a víz és jó hír, a motornak semmi baja, mégiscsak a vízpumpa a ludas! Örültem a hírnek, mert nem kellett a blokkot megbontani. Mivel 26 000 km-el ezelőtt volt vezérlés cserélve, így szerencsére csak a szíjat kellett cserélni, Dayco-t kapott és egy Ruville vízpumpát, illetve mivel szívárgott a kipufogó oldali tengelyem szimeringjénél az olaj, így mind a kettő tengely új szimeringet kapott. A km állás : 125 960. Ráadásul megtekintve a hengrefejet, látszódik, hogy az előző gazdák is becsben tartották, szép minden :) TZoli cartársnak pedig újfent köszönet a precíz és gyors munkáért!

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-10-30

Múlt hét vasárnap kifogyott a szélvédőmosó folyadékom, így feltöltöttem télivel, Avanti kúton vettem valami saját márkásat, jól vizsgázott ez alatt az egy hét alatt. Egyben észrevettem az alsó motorburkolaton lévő foltból, hogy bizony szivárog a hűtővizem. Hurrá, k jó így az érkező tél előtt, vettem deszt vizet, de nyílván ez nem megoldás mivel higítom vele a hűtőfolyadékot. Szerdán Face-n Vinkler Árpival üzleteltem egy garnitúra 17-es Selespeed garnitúrát, Kumho Ecsta 215/45 gumikkal, jóval halkabbak mint az előző infinityk a felni pedig egyik kedvencem :) Korrekt embert ismertem meg Árpi személyében, ismeretlenül is feljött Tatabányára, hogy létre jöjjön a csere, mivel a betegeskedő kislányom miatt meglehetősen kötöttek voltak a mozgásbeli lehetőségeim. A mai napon pedig TZoli cartársnál utána néztünk a szivárgásnak, a blokkból jövő vízcsövet leszedte, ujratömítette, kapott a kiskocsi új fagyállót, összerakásnál pedig jött a forrázás, nem csak ott, illetve nem ott szivárgott, továbbra is csöpög. :( További kutakodás után arra jutottunk, hogy a hengerfej tömítés lehet a ludas, hurrá! A vízpumpa és környéke száraz. Így egyenlőre vettem Wynns hűtő tömítő folyadékot, remélem megoldja átmenetileg a problémát, hogy csak tavasszal kelljen visszatérni rá. Biztonság kedvéért csomagtartóban van fagyálló, desztillált víz. Holnap-holnap után kiderül.

Másnapra kiderült, sajnos csöpög még mindig. Csütörtök magasságában folytatjuk a nyomozást.

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-10-07

Mai délután szétkaptam a bal első féket is, kitakarítottam, megreszelgettem a betétet, eddig egyszer-kétszer megnyikkant, a próba kör alatt csendben volt :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-10-03

4-5 napja egy vészfékezésből adódóan megszólalt a jobb első fékem és igen csúnyán nyikorgott. Mai napon szétszedtem, lereszeltem a betét elkenődött sarkait, picit megcsiszoltam, az azóta megtett kb. 40 km alatt csendes és ugyan olyan jól fog. Remélem így is marad. Egyben átnéztem az első futóművet, a fékcsövek lesznek kb. egy éven belül cserések, majd fékfolyadékkal együtt megejtem.

 
>> EseményAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-10-02

Tegnapi nap folyamán kaptam egy kis ajándékot a jobb hátsó kerekembe egy önmetszős csavar személyében. Hála égnek nem engedte a nyomást, így ma munka után elgurultam Tatabánya kertvárosba, a Renczes gumiszervízbe, ahol igen korrektan, kb. 20 perc alatt meg is javították a sérült gumiabroncsot :) Bátran ajánlom mindenkinek őket.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-09-18

Jó másfél hónapja rendeltem három pár szélterelőt a legterelo.hu oldalról, két párat háromajtós 147-re cartársaknak, egy párat pedig a 156-omra. Egy napra rá hívtak is, hogy nem-e elírás a két pár 147-hez? Mivel nem az volt, így választhattam, hogy küldik az egy-egy párat és később még egyet, illetve bevárom. Mivel nem volt túl sűrgős, így bevártam, mai napon megjött, és fel is raktam. Így kissé késve, de megkapta a második szülinapjára az ajándékot, ami szeptember 11-én volt :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-08-19

Hogy ne unatkozzak, az indítási problémák megoldódása és a kiegyenlítő tartály cseréje között kilukadt a flexi-cső a kipufogóban :) Mai napon orvosolva lett a probléma, Bosal cső került a régi helyére, érdekes módon a próbakör alatt előrébb ugrott minden, és a hátsó dob eleje kopogott a környezetén, ahogy kell. Visszaálltam az aknára, kis igazgatás és minden jó. Újra csöndes a gép :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-08-16

Mivel igen el volt öregedve a kiegyenlítő tartály, így sort kerítettem a cseréjére. Nem csak csúnya volt, de meg is keményedett rendesen, kiszereléskor a kezemben eltört :) Beszerelés után ioncserélt vízzel felöntöttem a tartályt, természetesen új bilincseket is kapott.

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-08-12

Az 5.-én megtörtént gyújtás kábel csere óta megszűntek a hidegindítási problémák, így abszolút elégedetten gyógyultnak tekintem a beteget.