Arslan - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-08-05

Több nappal a trafó cserék után elmondhatom, hogy ez sem hozta meg a kívánt állapotot, így a gyújtás kábelek cseréje következett. Albától rendeltem egy szett NGK-t, hétfőn megjött, a mai nap be is raktam. Remélem ez már megoldja, mert a régi Bosch kábelekből három gyertyapipa is el volt repedve. Jót nevettem a címzésen, Erhard elhallotta a családi nevem, így Herényi került a dobozra :D

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-08-01

A TZoli által berakott bontott, de nem repedt trafókkal, jól muzsikála gép, reggeli indításnál még egy apró torpanás volt, de melóból hazafelé már hiba nélküli volt az indítás is. Mivel egyik gyújtókábelem nem volt az igazi, valószínüsíthetően még az eredeti 15 éves mind, így Albaalkatrésztől rendeltem egy szett NGK-t, ha megjöttek ki is cserélem :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-07-30

A tegnapi javítgatás eredménye javulás, de nem mondható gyógyultnak a beteg. Szebben indul, mintha jobban is menne, szebb a hangja, egy gázon közlekedve a néha levő apró kis rántás eltűnt, de még mindig nem az igazi. Telefonálgattam, keresgéltem, a legolcsóbb no-name is 9900 darabja, 25-30 a Bosch, Albaalkatrészéknél lenne valami 14-ért. Vissza mentem TZolihoz, berakott négy használt, de nem repedt darabot, ha eltűnik a hiba, valóban a trafók a ludasok, remélhetőleg nem lesz más probléma. Holnap reggel újra teszt.

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-07-29

Már jó egy éve is előfordult nagy ritkán, hogy hidegindítás után elkezdett két-három hengerezni, de egy pici gázfröccs megoldotta a problémát, utána szépen beállt minden helyesen. Mivel nagyon ritkán csinálta, nem foglalkoztam vele, de az utóbbi egy hétben rendszeressé és egyre komolyabbá vált, egészen leállásig fajulva. Ma ellátogattam újra TZoli cartárshoz, segítségét kérve, mivel kisujjában van a típus :) Első körben kiolvastuk, ami jól végződött, még mindig hibaüzenet mentes a gép. Így más felé kellett keresni a problémát, első körben meglestük nem folyik-e be a motorolaj a gyertyákhoz, mivel a kipufogó oldali vezérműtengelyem végén szivárog enyhén az olaj. Jó hír, hogy teljesen szép, tiszta minden, viszont a trafók szépen el vannak repedve. Remélhetőleg ez okozta a problémát, pillanatnyi megoldásként ki lett kenve ragasztóval az összes repedés, holnap reggel kiderül segített-e. Mivel nem szerettem volna ingyen rabolni a Zoli idejét és tudását, így egy kőkemény ezresben kiegyeztünk :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-07-18

Kissé összegyűlt a por, a kosz a motortérben, indításkor néha ingadozott-dadogott a motor, így rászántam pár órát és kitakarítottam a motorteret, a fojtószelepet.

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-07-14

Igen sok helyen lepattant a kavicsfelverődésektől a lakk a géptetőn, télen szépen aláfagyott a víz, így tavasszal jó nagy foltokban hámlott le a lakk. Végre eljutottam a fényezőhöz, ahol igen szép munkát végeztek. :) Bátran merem ajánlani Tatabányán a Szőlősi Bélát és embereit, nem csak jó munkát végeznek, hanem bármikor megy oda az ember, mindig fergeteges a hangulat is :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-05-27

Már hónapok óta halogattam az ablaktörlő lapátok cseréjét, ma végre eljutottam az agostyáni olasz autós boltba, és beújítottam őket. Sima egyszerű, ezer forintosokat kapott, ugyan ez a típus másfél évig bírta, így nem látom értelmét drágábbnak. Egyből két utam is volt, nem tudtam, hogy kártyával nem tudok fizetni, így mehettem vissza kp-ért :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-05-24

2013-ban, mikor vettem az autót, gondolkodtam rajta, hogy lecserélem az akkumulátort. Aztán olyan szépen svájci óra szerűen működött a kiskocsi, hogy szégyen szemre el is felejtkeztem róla. Múlt hétvégén értem haza egy négy napos útról, addig állt az autó. Indult is elsőre, de nem túl nagy vehemenciával. Odáig fajult a dolog, hogy két napja, pénteken nem indult, mikor hirtelen kellett volna. Akksi ki, töltőre fel, majd több mint 10 óra töltés után is csak igen vérszegényen indult a gép. Elmentem Szár felé, kikormoltam, visszafelé megálltam a gyógyszertárnál és aggodalmam beigazolódott, nem indult, meg sem forgatta rendesen. Jöttek asszonyék, bebikáztuk, elgurultam TZoli155 cartárshoz, kimérte és jó hír, nem a generátor a ludas. Éppen volt elfekvőben egy plusz de zsír új akkuja, így féláron megúsztam a dolgot, még egyszer is köszönet neki :) Ezzel már szalad az önindító :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-04-06

Másfél év használat után kicseréltem a levegőszűrőt, egyben töltöttem kb. egy deci ioncserélt vizet a kiegyenlítő tartályba. Költsége most nem volt, még mikor vettem az autót, vettem szűrőt is, de vásárláskor szinte új volt benne.

 
>> EseményAlfa 156 1.8 Twin Spark // 2015-03-12

118 498 km-nél felkerültek a nyári kerekek, elegem volt már a 15 colból, jobban áll neki valami rendes méret. Jövő télre már tuti 17 col lesz a téli is.