Mutasd

>> Egyéb2019-04-01

Eltelt hát a bűvös ezredik kilométer és rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Hagy osszam meg rögtön az elején az egyik legérdekesebbet. A mai téma kissé sötétebb lesz😊

Néhány héttel ezelőtt már írtam arról, amikor az autó kapott egy llumarc típusú fóliát a B oszloptól hátra, mivel ez olcsóbbnak tűnt a gyári megoldásnál. Azt viszont nem említettem, hogy akkor az alábbi vicces párbeszéd zajlott le köztem és a mester között:

- Milyen sötét fóliára gondoltál?
- Háát, nem szeretnék túl sötétet, nem szeretnék gengszter autót magamnak, csak elegánsat.
Ekkor a mester ránézett a felnikre és egy pillanatnyi hatásszünet után azt válaszolta:
- De hát ez már gengszter autó így is.

Ennél a pontnál masszív röhögés tört ki rajtam, de aztán napokkal később sem tudtam kiverni a fejemből, amit mondott.

(A fólia végül 25-ös lett.)

Aztán telt-múlt az idő (és a kilométerek) és a minap elvittem a páromat vásárolni, ahol is egy nagy parkolóban magányosan vártam rá a szép napsütésben. Az autó csillogott, villogott.
Amikor visszajött, beszállt az autóba és így szólt: - Ez tényleg egy gengszter autó.

Így történt hát, hogy ezt a címet már sosem mosom le róla, valószínűleg mindig így hívom majd és így gondolok majd rá. És ennek annyira nem örülök.

Egy gondolat bánt engemet…

Az van ugyanis, hogy világ életemben utáltam a gengszterautókat 😊 Én elegáns autó párti vagyok.
Ahhoz szoktam hozzá a 159 révén, hogy az autómat az a réteg nézi meg, aki szintén ilyen formákat és színvilágot kedveli. Az olyan volt, amivel még olyan áron lehetett egy gyönyörű autód, hogy nem néztek állandóan a járdán, nem tettek megjegyzéseket, csak egy jól behatárolható réteg vette észre, hogy mi is ez tulajdonképpen. Ilyenkor az ember jóérzéssel nyugtázta magában, hogy na, az Alfa 10 éves modelljét most is észreveszik néhányan.

Itt azonban nagyon nem erről van szó. A Giulia B-tech nem ilyen autó.
Egyelőre a Giulia B-tech annyira hihetetlenül feltűnő autó, ami már kissé zavaró számomra.

The Gangsta’s paradise

Az igazság az, hogy nem vagyok hozzászokva ahhoz ehhez. Fura, ha az autópályán utolérnek BMW-sek vagy Audisok és beállnak mögéd, de előre is engednek néhányan a kereszteződésekben, körforgalmakban.

Vagy az, hogy mindenki megcsodálja, a szomszéd lekaparja a jeget róla, csak, hogy lássa mi van bent. Lassan kissé üldözési mániám van már 😊

És az ok szerintem - Az arculatváltozás

Minden az autó színvilága miatt van. A B-tech felszereltség lényege, hogy számos króm elemet, (pl pajzs az orron, felnik, tükrök, stb) fényes fekete anyaggal vont be az Alfa. A fehér fényezés, a fényes fekete elemek és a szintén fényes fekete 18-as felnik brutális kontrasztot adnak. Annyira, hogy hagyományos módon nem is lehet lefényképezni az autót, mert nem adja vissza a valódi összhatást. A kép valamelyik része mindenképpen részlet nélküli lesz.

Welcome to the dark side

Mi lesz a Giuliával, ha a króm elemeket elhagyjuk és feketére cseréljük őket? Egy teljesen más hatású autót kapunk. A B-tech gyári 18-as felnik brutálisan hatnak és konkrétan dominálják az egész autót. A végeredmény egy teljesen más Giulia lesz:

Egyszerre Gyönyörű és Brutális.

Mivel nem volt még akkor ilyen autója senkinek, csak a vásárlás előtt közölték velem, hogy csak ezzel a w6c felnikkel lehet b-techet rendelni. Féltem tőle, mert mutatni senki sem tudott olyat élőben (b-tech akkor egy hónapja létezett papíron).

Végül egy ócska, nehezen értelmezhető képet találtam a neten róla autó nélkül.

Gyakorlatilag vakon vettem.

Így lett végül gengszterautóm.

Történetem azonban senkit se tántorítson el, aki esetleg ilyen autót szeretne magának!
Aki szereti a feltünést, aki családot szeretne alapítani, (de nincs még meg, hogy kivel), akinek imponál, ha leszólítják az utcán, vagy csak feltünési viszketegsége van, annak bátran ajánlom ezt a változatot Giuliából, mert az autó masszívan segítség lesz ebben😊😊

Mindenki más, aki kevésbé vágyik erre, annak javaslom, hogy más színösszeállításban, vagy felszereltségben gondolkozzon😊
(persze, vehet QV-t, vagy velocet, de azzal sem lesz jobb a helyzet 😊