Mutasd

>> Szerviz2018-05-31

Miután nem találtam futóművest a környéken elkezdtem keresgélni és ezt a videót találtam.
A gondolatot tovább folytatva készítettem egy "derékszöget" egy távtartó csavarral. Így a méretet a padlóra ragasztott szalagra tudtam jelölni. A méret maga mindegy, a különbség az érdekes, a távtartó mindenhol ugyan annyit tesz hozzá.
Lejelöltem még a felni közepét is.
A kocsit kitolva lehet mérni. Feljelöltem minden méret közepét is. Így kiderült, hogy a hátsó kerék teljesen szimmetrikus a két oldalon, elöl meg 2 mm-el balra áll a kormány.
Elöl: összetartás -8mm a -2 helyett. lehet hogy ezért eszi a gumi belső oldalát?
Hátul: összetartás 6mm a 3 helyett. Ez utóbbit visszaállítottam 3-ra. Mindegyik oldalon pont egy "felet" kellett fordítani a szemen. Először 360 fokot tekertem mindkét oldalon (kb. 1 mm), de az pont 0-ra vitte az értéket.
Folytatás holnap...
update 2018.06.01.
A folytatásból nem lett semmi. Nem tudtam kilazítani az ellenanyát. 16 év alatt összegyógyult a szárral.
update 2018.06.02.
Az éjjel eszembe jutott a Minihez vett lambda szonda kulcs. Reggel megnéztem és pont jó. Kicsit a nyílásán köszörülni kellett, de megoldottam. A bal oldali kontraanyát ezzel se sikerült fellazítani, eltekerte a külső részét. A jobb oldalit ellenben sikerült. Egyenlőre 2,5 mm -es széttartást sikerült beállítani. Legfeljebb nem középen lesz a kormány. Azt a pár napot kibírja.