Mutasd

>> Esemény2019-09-29

A fekete szőnyeghez tartozó "banán" - a hajlított takarólemez, ami mögé a tetőt hajtjuk be - még szűz volt. Úgy értem, hogy ellentétben a szürkével ez nem volt megfúrva a windschott.de-féle szélfogó miatt. Bár nem egy nagy dolog, de úgy voltam vele hogy maradjon is így, szerzek gyári szélfogót. Nem könnyű, pár darab van a németeknél, és ismét belefutottam egy jürgenbe, akit több energiát fektetett abba, hogy kamu okokra hivatkozva ne küldje el keletre a portékát, mint hogy becsomagolja és feladja postán. Egy másik tisztes némettel viszont sikerült megállapodnom (érdekes, Viktornak hívták így k-val), pár nap alatt itt is volt. A hozzá tartozó rögzítőfülek viszont még kellettek, ezt viszont a cellei kontaktom tudta küldeni. (Elérhető egyébként a TotallyAlfa shopban is.)

Na ezt nem egyszerű felrakni - leírás sehol, és 10 percet felette állva sem állt össze hogy miként is kéne ennek helyre kerülnie, pedig azért láttam már pár autót darabokban.

Végül egy angol fórumból sikerült segítséget szerezni. A következő a menete:
- vegyük le a műanyag védősapkát (és tegyük el!)
- a rögzítőfül alsó, menetes felébe csavarozzuk be a két torx csavart, majd jobbra-balra mozgatva csúsztassuk be a lyukba ahol a két imbusz csavar látható
- tegyük rá a csavarokra a hézagoló lemezeket.
- innentől kell kézügyesség, hogy le ne essenek a házagoló lemezek
- a hátsó csavart vegyük ki, és a konzolt rögzítsük vele, lazán hagyva
- a konzolt forgatva rögzítsük az első csavart is, figyelvén a hézagolókra
- próbáljuk rá a szélfogót, és állítsuk be szimmetrikusan
- vegyük le a szélfogót és húzzuk meg a torx csavarokat
- wunderbar :)

A gyári szélfogó kicsit más, majd csatolok képeket erről is.