Mutasd

>> Tuning és extra2023-03-15

Az idei első pályanap a Pannoniaringen volt, de sajnos az időjárás nem volt tökéletes. Ugyan az eső nem esett, de elég nagy szél volt és 9-10 foknál nem melegedett tovább a levegő. Az pálya hideg volt, de cserébe sem a fékek sem a motor nem melegedett el. Nem volt szükség hűtőkörre.
Első alkalommal voltam ezen a pályán, ezért túl jó időre nem számítottam. 3 etapra vettem jegyet, ezalatt a tavalyi semi slickek-et mostmár tényleg sikerült teljesen lenullázni.
Az első etapban VMate ment először 2-3 körön keresztül előttem, próbáltam tőle ellesni az íveket, fékpontokat. A másodikban ő ment mögöttem egy kört és utána elmondta mit csináltam rosszul. Ez egy elég trükkös pálya a szintkülönbségekkel és a két csúcspontos kanyarokkal. Az autónak az egyenesek hossza jobban fekszik mint a Hungaroring, mert kb pont úgy jönnek ki hogy a végén nem kell felváltanom, a motor elforog majdnem 7ezerig és elérek a fékpontig.
A köridőket kíváncsiságból mértem, de ahogy számítottam rá, első alkalommal és hideg pályán nem lettek túl jók, viszont ami a fontosabb hogy folyamatosan fejlődtem. Az első etapban sikerült még Máté mögött menni egy 2:45ös kört. A másodikban már egyedül a tanácsok után egy 2:38-ast, míg a harmadikban a legjobb egy 2:36-os lett egy kis feltartással, de volt egy 2:37es és egy 2:39es is. Új gumikkal, több gyakorlással és melegebb időben ezen bőven lehet még faragni, a kocsiban jóval több van.
A pálya szerintem sokkal trükkösebb mint a Hungaroring, inkább hasonlít a Slovakiaringre. A szervezés és kiszolgálás teljesen jó volt, ajánlom mindenkinek aki ki akarja próbálni az autóját. Ez az esemény egy BMW-s találkozóval közösen volt szervezve. A sok statikus autó mellett néhány körözött a pályán is és tényleg gyorsak voltak. Nem nagyon voltak a pályán ilyen kezdők mint én.