Blog >> rendszám

>> Egyébalfarkas91 // Alfa 147 1.9 jtd 8V Ti // 2017-04-10

2017.04.06.
Színtelen sziloplasztal dolgoztam, előtte nagyon fontos a zsírtalanítás a biztos ragadás érdekében.
Az eddigi összes autómnál ezt a módszert alkalmaztam a rendszám rögzítésére.

Végre meglett a rendszámunk. Tervek szerint beleteszek egy két ezer kilométert aztán nagy szervíz. Beindult az alufelni vadászat is. Hétfőn jön a hangcucc bele. Emblémák már megvannak csak nem tudok dönteni :(

Ma a debreceni Pilkington AGR Ablaküveg centrumban kicserélték a repedt első szélvédőt, természetesen a gyárinak megfelelő Pilkington üvegre.

Kifogástalan munkát végeztek, nincs nyoma a cserének, még az alsó sarkokban lévő műanyag takarók is szépen állnak a helyükön.
Külön köszönet a segítőkészségükért, beállhattam felragasztani a matrica rendszámot, illetve segített az egyik kolléga zsírtalanítani, kicsit megmelegíteni.
A kinti -5 fokban nem sok esélyem lett volna.

>> Tuning és extramezoba // Alfa 159 2.0 JTDM sedan // 2016-08-19

Ma megjött :) köszi Dominik

>> EgyébHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-04-01

Meglett a rendszáma, igaz nem adták olcsón.Az NKH-nál simán ment minden, volt kinti műszakija így nem is nagyon cicóztak vele.Fóliát beírták az magyar forgalmiba így az is letudva.A képek az első hivatalos itthoni úrtól és az első mosásról készültek. A rendszámot mikor kiadták az okányirodában jót mosolyogtam, ennek érdekessége, hogy most 2016-ot írunk és 91-ben születtem. Lehet tök véletlen, ja nem azok nincsenek :D

>> Esemény156er // Alfa 159 SW 2.0 JTDm ti // 2016-03-08

Felragasztottam a rendszámot kétoldalú ragasztóval. Így igazodott az SW is az eddigi trendhez! :)
Mától rendszámkeret nélkül gurul! Nekem így jobban tetszik, meg hamár elől sincs keret......

>> EseményPityukoma // Alfa 159 TBi Berlina // 2015-12-16

A múlt héten kaptam meg a matricarendszámot, amit a székesfehérvári (mivel ott lett forgalomba helyezve/igényelve) okmányirodában vehettem át. Cserébe le kellett adnom az egyik alu rendszám táblát. Mielőtt felragasztottam volna, el kellett tüntetnem azt a 9!db lyukat amik a rendszám tartók miatt lettek fúrva a lökhárítóra. Nem hagyhattam úgy, mert egyrészt hátulról a lyukakon keresztül teleragad kosszal, aminek következményeként előbb utóbb felhólyagosodna. Másrészt pedig csúnyán átütnének mivel a lyukak szélei kiállnak a síkból a csavarok miatt. Szóval először leszedtem a rendszám tartót, aztán lemostam (most csak ezt a részt) a helyét. Majd kis kézi csiszoló géppel kicsiszoltam homorúra a lyukak széleit. Ezután két komponensű Würth fekete színű műanyag ragasztójával kitöltöttem a krátereket. Kb fél óra múlva a tökéletesen megkötött ragasztót síkba csiszoltam. Most már mehetett fel a rendszám, de előtte még jól bepermeteztem vízzel a lököst hogy az esetlegesen beszorult buborékokat ki lehessen préselni alóla.

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2015-12-05

6 Celsius fok, pára, és én rendszámot ragasztok :-)
Pityukomának köszönhetően sikerült szépen befoltozni 6 csavar lyukat a művelet előtt.

Matrica vízszintessége nem tökély, nem tudtam mihez állítsam és mire rájöttem, hogy a lökhárítóban gyárilag meglévő kis gödröcskékhez kellett volna pozicionálni, már fent volt :-(

Na mindegy, az előző autón lefelé konyult, ez meg kevésbé ugyan, de felfelé egy kicsit. Hajszárítóval melegen tartva vizesen ragasztottam.

Javaslom ezt a cikket.

>> EseményPiritu // Alfa Giulietta 2.0 JTDm 175 LE TCT E6 // 2015-12-01

Felkerült a rendszám.
Egyenlőre a gyári fekete műanyagra lett felragasztva a pléh. Egész jó lett.
Most egy darabig "emésztem", aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
Remélem a kétoldalas ragasztó nem engedi el.

>> EseményBomi // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2015-10-23

Újabb jó hír, hogy vége a 3 hónapos ügyintézési folyamatnak és megkaptam a magyar rendszámot, forgalmit a V6-osra :) Életem eddigi legdrágább rendszáma:) de megérte úgy érzem. Az autó ugye svájcból lett importálva, nagyon jó állapotban van a KPM műszakin külön kiemelték ,hogy ritka az ilyen megkímélt 15 éves autó!
A rendszámot könnyű megjegyezni mert 82' májusban születtem :) ...156 végű volt a terv ,de azt nem tudtak adni. A lényeg ,hogy most már hivatalosan is V6 tulaj vagyok így lehet ,hogy lassan a JTD eladó lesz, bár sajnálom nagyon mert sokat foglalkoztam vele ,sok munka van benne és jó kis autó az is. Meglátjuk még a folytatást...