Blog >> baleset

>> EseményAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2010-03-07

Hurrá hurrá. A parkoló autómnak sikerült nekimennie egy középkorú nőnek. A történet (156 topic 107070. hsz):
Na szóval ma jövök haza a reggeli bevásárlásból. Az autó mellett bandukolok. Ránézek. Erre ez a látvány fogad. Anyáztam egy jó hangosat. A mellettem levő ember inkább arrébb bandukolt. Egy másik meg odajött érdeklődni, hogy mi történt :)
Na mindegy. Már elkönyveltem, hogy ezt bebuktam. Cascora nem érdemes megcsináltatni, pedig csak 50e az önrész.
Aztán akartunk egy kicsit autózni a gyerekkel, de észrevettem, hogy a 2-on éppen lóg valaki az ablakban. Megkérdeztem, hogy nem látta-e hogy ki tette ezt az autómmal. Láss csodát: látta :) Juhéj! Azt mondta, hogy egy szürke Citroen volt. Itt lakik a környéken, nézzek körül. Amúgy annyit látott, hogy egy nő vezetett. Parkolt be és közben meghúzta az én autóm. Ekkor kiabálva kipattant egy férfi. Átvette a volánt és elhúztak.
Elkezdtem körbejárkálni és ellenőrizni minden Citroent meg ami még gyanús. Ez feltűnhetett másnak is mert odajött hozzám egy férfi, hogy tudja ki volt. És ő már megmondta a címét is az elkövetőnek. :) Ekkora mázlim nem lehet.
Odamentem, csöngettem. Egy nő jelent meg. Kérdeztem, hogy ő volt-e. Elsőre elismerte. Kérdeztem, hogy miért nem hagyott ott papírt, hogy ő okozta a kárt? A válasz: Nem volt tolla. (Bazz... >:-( ) És családi gondjai vannak mert még rendőrt is kellett hívni az alkoholista élettársához. Jó kifogás. Azért cserbenhagyásért feljelenthettem volna.
Na mindegy kitöltöttük a bejelentőt. És a hidegzuhany az volt, hogy a biztosítója a Wabard. Megnéztem a honlapjukat. 2009 szeptember óta nem köthetnek új szerződéseket. Ez nagyon rosszul hangzik. MÁV biztosító feelingje van. Szóval még félek, hogy nem látok ebből pénzt :(
Holnap hívom a biztosítót, hogy mizu...

>> Eseménype-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-11-06

Halogattam a téligumi felrakást aminek ez lett az eredménye! Október 14 délután 4 óra: egész nap esett az eső (meg egy kis havaseső): páromért menet egy kanyarban álló sor utolsó autóját (egy bömöst) sajnos sikerült hátulról eltalálnom.....egyszerűen nem tudtam megállni a nyári gumák megcsúsztak az 5 fokos hidegben az ABS "darált" de hiába meglett a baj! A kár: mocitető+je. sárvédő+je. lámpa+lökhárító minusz két bónusz fokozat! A 2 hete berakott xenonos, ledsoros lámpát sajnáltam a legjobban mivel nem kis munka árán sikerült beleapplikálnom az autóba és csak párban rendelhető így letettem a pótlásáról!
Másnap lázas telefonálás következett alkatrész ügyben, szerencsére rátaláltam Józsira (hirdet az amorén) akitől sikerült jó áron minden bontott elemet beszereznem: mocitető, díszrács, fényszóró-állító motor. Lámpákból újat vettem (Depo) a sárvédőt megmentették ki lett kalapálva+cinelve a lökhárító szintén javítva lett.
A végeredmény tökéletes gyönyörű lett a fényezés semmi színeltérés profi munka!

>> Eseményystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2009-09-27

Tíz hónapja adtam el a gyönyörűségemet. És sosem gondoltam, hogy pont a Lánglovagokon lesz belőle hír. Imádtam ezt az autót, rossz így látni. És sajnos ez nagyon úgy néz ki, hogy totálkár... Összetört a szívem is... :-(
Bár már nem az enyém az autó, úgy gondoltam, hogy a blogomba mégis berakom az eseményt, valószínűleg utolsó bejegyzésként az autóhoz. Persze ha mégis talpra állna egyszer, akkor én lennék a legboldogabb.

Georgetól kaptam az infót, hogy mi történt. Pont arra autózott, és küldött nekem egy MMS-t. És utána jöttek az üzenetek sorban, hogy tudok-e már a dologról? Sőt, egy volt osztálytársam, aki nem tudta, hogy eladtam az autót, fel is hívott...
Mindenkinek köszönöm az együttérzést...

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-04-05

A Délitől hazafelé (0405) az MTA közelében találkoztunk ezzel a másik olasz csodával, amely egy tűzcsappal találkozott és a jobb első futóművét sikerült teljesen leamortizálnia. Nehezítve ezzel a trailerre való felkúszást is, ugyanis az első kereke a koccanás után már nem forgott. Nem beszélve arról, hogy a porig ültetett sportautót több mint negyed órán keresztül próbálták a trailerre bírni, úgy hogy több kár ne essen a kaszniban. Bár gondolom a tulaja nem a sarki kőműveshez viszi majd a vasat, de azért na..:) Nem látszott rajta, hogy nagyon ideges lenne. Biztos a sajátja:)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2007-12-31

..még mindig nem tudom felfogni, ami tegnap (1230) történt. Aszód után egy jeges útszakasznak köszönhetően megpördültünk az úton és nekicsapódtunk egy fának az árok másik oldalán..

Aki tudna segíteni abban, hogy még egyszer autó legyen az alfámból, az kérem keressen fel e-mailben vagy telefonon.

doboz@fibermail.hu
06-70-607-5828

(a költség az autómentővel való hazaszállítás díja)

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2007-11-09

A napok mostanában nem kimondott kabriónak való időjárást produkáltak, mégis csütörtökön, mikor elhoztam a következő tesztalanyunkat - Spider - kimondottan szép nap volt. Sál, sapka, de tető le, fűtés 28 fokon. Aznapra lemondtam a fontos éles munkákat, így elindultam Visegrád felé, hogy átautózzak a dombok között Szentendrére. Mikor rákanyarodtam az útra, gyönyörű táj fogadott - színes őszi erdő, jó minőségű út, izgalmasan kavargó avar.

És egy mohás, ufó-szikla a nyomvonalon...

Azért ufó, mert csak nyomokat találtam, hogy mire mehettem rá - nem tudom, hogy milyen formájú, mekkora, miért volt pont ott. De a pusztítás amit véghez vitt, az autóban, az sokkoló.
A képeken egy hosszában szétnyílt felnit láthattok, amiből két tenyérnyi darab hiányzik. valamint 2 defektes gumit, egy benyomódott küszöböt és egy megtört sárvédőburkot. Az út további részét tréllerrel tettük meg.

Szörnyen érzem magam. Más autóját (FAM tesztautó) leamortizálni, úgy hogy egy egész stábot hoztunk össze a hétvégi forgatáshoz, fotózáshoz, elég nyomasztó. Még akkor is, ha véletlen műve volt a baleset.

Így elnézést kéréssel tartozom felétek, amiért kimarad idén a Spider teszt. Továbbá a stáb többi tagjától, amiért keresztülhuztam a számítást. ..és nem utolsó sorban az autótól és tulajdonosától.

>> SzervizKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2007-05-22

Egy opel besorolt elém, és már nem tudtam megállni, sajnos vonóhoroggal volt felszerelve, és benyomta a sárvédőt, és az indexlámpát is betörte. Még mindíg javítás alatt, de csak egy jobb első indexet, és hibajavító festéket vettem idáig, a későbbiekben vettem egy bal első index lámpát is, de csak hogy ne üssön el, mert már eléggé kopott volt..
A fényezni majd az egész autót szeretném, azért nincsen befejezve...

>> EgyébSlowfeet // Alfa 146 1.6 TS // 2007-05-20

Aki ott volt a Selenia után a fehérvári Shell kútnál az új sportággal ismerkedhetett meg. Úgy elnéztem a járdaszigetet (hmm... érdekes minta az aszfaltban), hogy nekimentem a kocsival. A gép meg fogta magát, és átugrotta!!!!
Rövid leírás: gépjármű közeledik a járdaszigethez, mintegy 20 km/h-val. első kerekek a levegőbe ugranak, hátsók is, első kerék 4 méterrel később leér, hátsó is, de a betonszegély még elkapja hátsó dobot. Odavágja...reccs....
Eddigi vizsgálódásaim alapján csupán a kipuf tartó sínylette meg az esetet (hihetetlen, de még a küszöbök sem karcolódtak). B.A.R.O.M.!!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy elindulok a terep szakágban....

Ja, amúgy volt még egy madnem gáz is: valahol Tamási előtt jött egy 180 fokos jobbos kanyar. Négyen téptünk Siófok felé. Beleengedtem a gépet 140-nnel. Gázelvétel, lassulás. 110-120 környékén. De nem váltottam vissza. Amikor azt hittem jön a kanyar csúcspontja, és tartottam volna az ívet, az elkezdett szűkülni, én meg elkezdtem leesni az útról. Ja a lengéscsillapítók sincsenek toppon. Ki kellett engednem a bal szélre. Na ott nem tudtam, hogy jön-e valami, és azt sem meddig engedhetem. Out of control volt kb. 2 másodpercig. Hála isten a kocsim néha ügyesebb, mint én.

>> SzervizCsekő // Alfa 156 1.9 JTD // 2007-05-17

2006.10.23.- 24.-e éjszaka a jobb eleje és a padka találkozása!

>> SzervizTtK // Alfa 146 1.6 TS // 2007-05-16

A Kika parkolójában nekem tolatott egy terepjáró. Azt mondta nem látott, amit nem is csodálok, mert jó hosszú és magas dög volt, full sötét hátsó ablakkal. Lökhárító gyanánt karvastagságú vascső volt felszerelve rá. Az eredmény a képeken. :-(
Szerencsére a biztosító állta a cehet. AZ SPQRnél csinálták; szépen de elég lassan. A sárvédő, index, lámpa volt cserés, plusz az új sárvédőt és a maszkot fényezték. Mindez tartott egy hétig...