Blog >> mosás >> ápolás

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2024-03-24

Mikor fóliáztattam és kerámiáztattam az autót '21 augusztusában, kaptam ajándékba egy kerámiabevonat ápolót. Elvileg ez segít visszaadni a hidrofób, víztaszító hatást, ha már kezdene csökkenni. Bár a szakember szerint ez utóbbi egyébként nem jelenti a kerámiabevonat romlását vagy eltűnését.

Sokáig halogattam a dolgot, mert azt hittem, hogy egy hosszú, macerás munka lesz, mint mondjuk egy wax-olás, de néztem róla pár videót és rájöttem, hogy nincs itt különösebb hókuszpókusz. Csak át kell törölni vele az autót.

Az eredeti célom az volt, hogy szezon kezdete előtt még megcsináljam ezt az autón, így magabiztosan estem neki a műveletnek. Tényleg nem volt egy nagy tehetséget igénylő dolog. Hogy tényleg hatékony volt-e, az még nem derült ki teljesen, mert egyből el is raktam a garázsba az autót. Mindenesetre elsőre ránézésre jónak tűnt az eredmény.

>> AutóápolásZsolesz_145 // Alfa 145 1.6 Boxer // 2015-08-20

Az első nap, mikor már enyém volt az autó, de még nem volt biztosításom estig, nem bírtam magammal. Tegnap elhozta a volt tulaj a második felni készletet is. A gumi majd csere lesz, mert szép állapotban van, de sajnos nagyon régi. Sokáig állhatott valami garázsban vagy pincében és hát mint lenni szokott, ilyenkor koszos lesz. Ott áll a szobában és hát olyan szép lehetne gondoltam. Na irány a zuhanyfülke, adjunk neki… Persze autóápolási termékem nem volt semmi, boltok meg zárva, de valahogy azért megoldottam. A végeredmény olyan szép lett, hogy már azon gondolkodtam, hogy felrakom a falra vagy 4 felni elvileg mindig lesz, csináljunk üvegasztalt. :) Persze azért nem kezdtem telefurkálni a falat vagy kivágni az üveget… :)

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-10-31

Alfa tegnap lett egy éves :) Egész pontosan egy éve van nálunk.

Ennek örömére kapott egy kis műszerfal ápolást, az összes belső műanyaggal egyetemben, valamint egy jó alapos mosást kívülről, mindezt házilag :)
Lassan úgyis eljön a téligumis időszak, legalább egy kicsit még gyönyörködhetek a felnikben, melyekre már valóban ráfért a mosás.

A műszerfal ápolást egy olyan spray-vel csináltam, aminek a flakonján egy 159-es műszerfala van :) Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, gyönyörű lett minden. Még a rádió-középkonzol is kapott, és rajtuk is nagyon szép a változás.

Máig folyamatosan gyönyörködök a műszerfalban, és az egész belső térben. Elképesztő, hogy egy 99-es autónak milyen hihetetlen stílusos, ízléses, igényes a műszerfala, kormánya. Máig alig látni olyan hétköznapi autót ami akár megközelítené szerintem, ide az újakat is beleértve.

Mindezek örömére tankoltunk egyet, majd örömautóztunk a gödöllői dombságban :)