Blog >> gumi >> szálszakadás

>> SzervizBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2013-06-06

Múltkoriban elgurultunk Egerszalókra egy pár nap pancsira. Aldebrő-Feldebrő irányából közelítettem, valami olyan úton, amit utoljára a tatárok tataroztak. A brutális kátyúk között szlalomoztam fél órát, és mindkét kerékkel sikerült elkapnom egy-két nagy lukat.
Éreztem hogy kicsit remeg az autó, otthon megnéztem a kerekeket. A bal elsőn szép kis daganat képződött a belső falán, a j.e.-n meg egy 10 cm-es mély repedés keletkezett. Ekkor már tudtam hogy zsebbenyúlás lesz!
Végül találtam a Taylor-guminál két használt gumit (de van nekik több pár is!), patent kis mintázattal, 9900/db áron. Az egyik felni ütött rendesen, görgőzni kellett. 6 pénzért megcsinálták. Összesen 30000-ből megúsztam, és ollyan szép simán gurul az autó, mint még soha! Taylor gumiszervíz, Méta u. Mindenkinek ajánlom!

>> Szervizpettinke // Alfa 159 1.9 JDTm 16V, Turismo // 2008-08-31

Belerongyoltam 7végén egy 40 centis kiálló járdaszigetbe (parkolósávnak szánták, amit én haladónak hittem) :-(( Szálszakadt lett a J1 gumi, de a felni tökéletesen túlélte! (Megpörgette a gumis, és kutya baja). Felpakolódott a fullos pótkerék, a felnire meg rendelődik egy másik gumi.