Blog >> egom

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-10

képek rólunk (0410)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-10

Az év első nagy találkozója (04.10), több mint 220 alfával ismét megtelt a Bazilika előtti parkoló. Elég jól sikerült idén is.. most is rengeteg emberrel találkoztam itt, először. Jó volt megismerkedni velük személyesen is.


videók:
eTVonilne
Kálloy és az alfa
eTV-2


képek másokról

[Költségeim: belépő 2.000, Selénia olajcsere kupon (Alfa Kontakt Kft.) 13.000 (feri.d)]

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-04-04

Eljött az idő (0404), mikor már nem mutatott hátralévő napokat a visszaszámláló a www.esztergomi-alfaromeo-talalkozo.hu weboldalon. Reggel még egy gyors porszívózás, műszerfalápolás, szőnyegcsere, rendrakás és indultunk is a felsőgödi Autóspihenőhöz, ahol krecsi cartárs már (mint kiderült rég óta) várt ránk Sprintjével és párjával a J1ben. Rövid üdvözlés és indultunk is tovább, mert Szentendrén pedig Vikking-gel találkoztunk a benzinkúton.

Útközben zene szólt és sütött a nap. Az alfa pedig csak úgy szelte a szerpentineket. Mikor megérkeztünk Esztergomba, leszurkoltuk a belépődíjat, majd mindenki elfoglalta várva várt méltó helyét a Bazilika parkolójában. Az idő nekünk kedvezett. Szó se róla nap végére mindannyian szépen leégtünk. De megérte, mert a találkozó fantasztikusra sikerült. Végre mindenkivel sikerült találkoznom, nem az volt, hogy a több ezer ember között nem találtam senkit. Családias hangulat volt. Volt aki a fűben piknikezett a jó időben és volt aki kolbászt majszolt a büfében. Engedve a csábításnak elszántuk magunkat és felültünk az esztergomi villanyvonatra, amely átmegy a hídon, szomszédainkhoz is. Ezen a napon így már másodjára is voltunk 'odaát'. Először pedig -így utólag már- egy ehetetlen pizzát sikerült kifognunk ebédre, de az éhség nagy úr:) Csak a végén vettük észre, hogy ez nem is olyan jó, mikor már jól lakott gyomorral ültünk az asztalnál.

Mire visszaértünk a kisvonattal a parkolóba, hallottuk, hogy épp az eredményhirdetés zajlik. Először úgy voltam vele, hogy úgysem maradunk le semmiről, hisz sosem szoktam nyerni ilyesmiken ill. hát semmin sem - nem kell rohanni annyira. De a végén valami azt súgta, hogy jó lesz sietni. Mire odaértünk már nagyon a végén járt a tombolahúzás, de végül az én nevem is elhangzott, először nem tudtam mire vélni, de örültem ám ezerrel. A nyereményem egy 5l selénia 5w40 motorolaj, amiről a lenti képek is tanuskodnak.

A képek közül az 5-öst és 7-est Tommi-nak, a 9-est pedig Piritu-nak köszönhetem. A nyeremények átvétele után még mindenkivel váltottunk pár mondatot és a tömeg lassan elindult hazafelé, alfáktól üresen hagyva ismét egy évig a Bazilika parkolóját..


A IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó hivatalos videója. És egy kép a netről.

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-19

Találtam két képet, amelyek a 2008-as esztergomi AlfaCity-t reklámozták plakát formájukban. Gondoltam megosztom veletek, hátha valaki nem látta. Szerintem jól sikerültek, mint maga a rendezvény is. Már várom a következőt, hogy mi is az Alfánkkal vehessünk részt rajta.

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-13

A találkozó szerintem nagyon jól sikerült, színvonalas volt és hatalmas. Rengeteg autó volt a Bazilika előtt, mellett, alatt, mögött, környékén.. Mindenhol alfákkal találkoztunk, még a környező utcákban is sok parkolt. Jó pár dolgot lehetett vásárolni, be is szereztünk egy-két alfás relikviát, ami még hiányzott a gyűjteményből. Azt sajnálom csak, hogy zászlót nem lehetett kapni. De nem baj, már tudom honnan fogom beszerezni. (e-bay:) Az alábbi képeken láthatjátok azt a pár dolgot, amiket alfacityben vettünk.

[Költségeim: törölközők darabja: 500, bögrék darabja: 500, nyakbalógó: 600, bevásárlókocsi érme: 300, sapi: 1550Ft]

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-13

Sajnos még alfa nélkül, de részesei voltunk az esztergomi találkozónak (0412). Kalandos volt az odaút. Vácnál lerobbant a komp egyik motorja és a nagy szél (sodrás) miatt nem vállalták be, hogy átvisznek minket a túlpartra, ezért másik átkelőt kellett keresnünk. A nagymarosi révet választottuk, az tünt a legközelebbinek, mert Vácról már csaknem autózunk körbe, Bp-en keresztül. Szóval odaértünk Nagymarosra, kicsit nézelődtünk, lementünk a Duna-partra, aztán irány a rév. Megtaláltuk, szépen megvettük a jegyünket és beálltunk a sorba. Itt is fél órát kellett várni az indulásig, de reménykedtünk, hogy itt már nem hiába töltjük az időt. Amíg nézelődtünk egy alfás cartársunk (Réka156) beállt mögénk a sorba:) Aztán a kompon is sikerült egymás mellé kerülnünk. Kicsi a világ.. Főleg, hogy ilyenkor minden út alfacitybe vezet:) 11:00-kor indult a komp, és olyan f12 körül már Esztergomban is voltunk. Útközben összefutottunk egy-két sietős alfással. Vajon hová tarthattak..?!:) A képek között látható az alfacitys matrinya, amit sajnos idén nem tudtunk feltenni az autóra, mert még nem készült el. Aztán van még egy "12óramúlvakezdődikacity" c. kép, az amore honlapról. A harmadik képen Réka 'cartársnő' áll mögöttünk az alfájával a nagymarosi kikötőben, a negyediken pedig már a relikviák közül 3 újság, amit Esztergomban szereztünk be.

[Költségeim: nagymarosi átkelés 1920 (autó + 2 diák:) + 590*3 az újságok ára.]

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-09

Tegnapi nap (0408) postázásra kerül a két darab ameriai tip. alfa romeo-s rendszámtábla egyenesen amerikából. Ha minden jól megy a jövő hét közepe felé meg is érkezik. Beszéltem Zolival is. Épp az autón dolgozott (ma 15:00-kor), bár azt mondta lassan elmegy és lefekszik, mert reggel óta (7:00), mióta hazaért azóta azon ügyködik. A motorral bíbelődik, remélem már benne van. Beszéltük, hogy egyedül van, nincs most senki, aki segítsen neki, így lassan halad vele -azt látom- és ha nem is lesz készen az autó péntek estére, hogy elhozzam tőle és már azzal menjünk szombaton a találkozóra Esztergomba, akkor lemegyek vasárnap és segítek neki, ha mást nem kiporszívózom, meg letörölgetem.. Jó lenne elhozni hétvégén a vasat úgy, hogy már csak a következő fényezéskor kelljen visszavinni, ha lesz rá pénz. Ajtók, gépháztető, csomagtér ajtó. Ezek maradtak le most, pénz hiányában. Így is kb. egy millióba van már most a javítás, és még a következő "adag" munka és alkatrész (extrákkal együtt) még 500eFt lesz minimum. A legjobb az lenne, ha alfacity egy héttel később lenne:) Még egy kicsit azért reménykedem, hogy elkészül..

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-07

Hiába minden erőfeszítés, úgy látom ebből már nem lesz autó 0412-ére. Pedig Angliából rendeltem hozzá hűtőtakaró díszrácsot (grill szettet) előre a fényszórók közé. Kecskemétről akartam futárral hozatni kormányösszekötő axiális rudat + külső gömbfejet az első futóműhöz, de lemondtam, mert hosszas telefonálgatás és utánajárás után Vácon is találtam a Meteor-ban, ahol ma délután megvolt a cucc, úgy, hogy (ma) dél körül rendeltem meg. Levittem Gödöllőre, útközben felhívtam a Zolit, hogy otthon van-e. Nem vette fel, mert éppen aludt (16:30, éjszakás). Nem tudtam vele beszélni, de azért levittem és otthagytam. Ránéztem az autóra és szomorúan vettem tudomásul, hogy kb. úgy állt, ahogy szombaton láttuk. Szombaton meg úgy állt, ahogy előző hétfőn már készen volt a fényezőnél Veresen. Ergó nem sokat haladt egy hét! alatt. Sőt! Annyit, hogy átkerült Gödöllőre és kihozták a motort a garázsból, de bele még nem került, úgyhogy ebből nem lesz autó a héten, talán jövőhét végére.. De ha így halad, akkor még akkor sem. Sajnos. Pedig erre nagyon sokat készültünk és már nagyon vártuk a találkozót. Még 2db 'amerikai tipusú' rendszámtáblát is hozattam egyenesen amerikából! az ebay-en keresztül. Mivel újabb képet az autóról nem tudok feltenni, legyen arról egy itt, a cikk alján. A kép még az USA-ban készült.

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-02-29

2008. február 29-én - igaz autó nélkül -, de mi is elmentünk a matricáért, hogy Esztergomban már ennyivel is szebb legyen az alfa, és hirdesse az igét:) Halesznek köszönhetően az út egy részét vele és a GT-jével tettük meg. Jó volt már újra érezni az "alfa érzést":)

>> Egyébtipoatti // Alfa 156 1.8 TS Distinctive // 2007-05-16

2006 04.01. Egom.