Blog >> suncity

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-07-11

Fedett részen álltunk, így a nap nagyobb részét árnyékban töltötte az autó. Egész nap volt egy kis hiányérzetem, de nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzott. Végül is jól eltelt a nap.

Negatívum, hogy a kézi mosóban a nagynyomású leszedte a festéket az autó elején lévő pajzsról. :-/

Saját készítésű videóm ITT érhető el.

Kirándultunk a hétvégén egy nagyobbat a vassal. Időszerű volt már, viszonylag régen autópályáztunk már. Biztos nem vagyok normális, de részben emiatt szerveztünk egy nagyobb túrát párommal. :)

Pécs, a Zsolnay-negyed, a bazilika és a belváros pedig gyönyörű, a Mecsek szintúgy, minden kilométert megért. Még a pizza is egészen jó volt :D Pécs után meglátogattuk Mike és Rita barátainkat Kalocsán, majd közösen meglátogattuk Füredet. Idén is időben érkeztünk Alfacitybe :))

Ez volt az első nagyobb túra az új gumikkal. (Michelin Pilot SuperSport)
Viszonylag nem régen kerültek fel, de véleményem szerint az eddig általam is az egekbe magasztal P Zero-khoz képest (amik egyébként tényleg nagyon jó gumik) is bitang jók. Bár közúton nem játszok Schumachert, esélytelen megcsúszni velük, csendesek, szóval szuper :)

Fogyasztást nem tudom, de "véletlen útba esett" a német Autobahn. Még mindig irgalmatlan jól megy :)

>> Eseményalfaspetya // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2014-07-08

Újdonsült Alfásként természetesen nem hagyhattam ki az idei AlfaCity-t :)

Egy jó barátom kíséretében indultunk neki szombat reggel Budapestről Balatonfüredre. Országúton. Tény, hogy a pálya gyorsabb, de nekem nagyon unalmas, és általában a tájból sem sokat látni.
És nem utolsó sorban a GTV-vel sokkal nagyobb elmény egy dimbes-dombos országúton kanyarogni. Imádom. Egyszerűen élmény vele menni. Még lassan is, mert tudod, hogy bármikor ugrásra kész ;)

Délelőtt 10 körül érkeztünk. Az utolsó kilómétereken már csak a többi Alfát követtük :) Köztük egy virgonc kis Mitot, amiről később a cityn kicerült hogy Novitec kezelést kapott.

Nagyélmény volt ennyi Alfát együtt látni. Főleg az oldtimerek vettek le a lábamról, hát "régen minden jobb volt" na ;)
Meg persze a 4C! Gyönyörű, és a kis motor ellenére is brutális hangja van.

Szóval nagyélmény volt! Ezúton is köszönet a szervezőnek!

>> EseményBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2014-07-06

Persze hogy elmentünk Füredre, a görögfalu - ami már nem az - régóta be volt tervezve.
Reggel 9 óra körül indultunk, a régi 7-en mentünk, és Akarattyánál csapattunk rá a 71-re.Itt-ott vonatoztunk kollégákkal, de elszakadtunk egymástól. Kenesétől bitang lassú lett a tempó, azt hittem sosem érünk oda.
De megérkeztünk utolsónak, mert akik utánunk jöttek, őket már nem akarták beengedni, mondván hogy megtelt a parkoló. Szegényeket a bejárat előtt oldalt leállították, remélem később be tudtak jönni, mert a gazosban még sok hely volt.
A verdák szépek voltak, több már visszaköszönt, de voltak meglepetések is.
Suncity jópofa, de kicsit kihalt díszletfalunak tűnt (már ha nincs ott éppen Alfacity).
Fotózgattunk, nézelődtünk, de kb. 13 óra körül egyszerűen nem bírtam a hőséget, és átmentünk az Aquaparkba. Klassz a hely, 17-ig ott dagonyáztunk, aztán visszamentünk a Citybe. Néhány kép, gondolom mindenki hasonlókat csinált :)
És a végén egy érdekes "hely", ott szoktunk megállni dinnyékért, így most is :)