Blog >> nyár

Március 19-én kapott új műszakit, 2 db első szilentet kellett cserélni elől.

Április 7-én nyár kerekek felkerültek és kapott egy ózonos tisztítást.

km. állás: 276658
Téligumi használata ebben a szezonban: 2907 km

>> EgyébÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2013-10-07

Téli gumik figyelnek az autón vétel óta, így most ősszel nem kell cserélni a telet várva. De azért elvittem a gumishoz, hogy egyensúlyozza ki az acél felnikkel szerelt kerekeket. Meglettek. Tavasszal lesz alufelni és nyári gumi.

>> Eseményvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2011-08-01

Az utóbbi 3 hónapban nem sok minden történt, de megkaptam, hogy nem frissül a blog, így most szummázok.
AlfaCity kimaradt egy esküvő miatt.
Elmúlt a síszezon, nyaralni nem voltunk, így külföldi autós utazás nem volt.
Szerbiába is már az asszony céges autójával megyünk.
Balatonon is csak egyszer voltam, mert a ház van kiadva,
Munkaügyben sem kell autózni mostanában.
Így a szomorú statisztika: 1894 km/4 hónap, 9,8-as fogyasztás...

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 145 1.6 boxer "PIRI" // 2011-03-15

Pénteken elérkezettnek láttam a napot arra, hogy végre megszabaduljak az enyhén rozsdás acélfelniktől:) (no csak őszig:) Bepakoltam a korábban beszerzett alufelniket és a hozzájuk tartozó gumikat (2 darab), valamint a kerékcsavarokat és útrakerekedtem. A XVI. kerületben találtam gumist, akinél volt megfelelő gumi is:) Az üzlet megköttetett, mindenki örül, a dög meg szépül:D Egy aprócska probléma van a nyári kerekekkel, h baromi zajosak, de simán megszokható. Először kerékcsapágyra gyanakodtam, de mivel mindegyik jó állapotban van, ezért más nem lehet csak a gumik:(

>> AutóápolásÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2010-06-07

A tavaly javított klímarendszer teljesen jónak tűnik. Most már melegben is kipróbálhattam végre, és tök jól hűt, szépen könnyedén jön a hideg levegő.
Vettem is hamar egy évi rendes fertőtlenítő palackot, és elvégeztem a 20 perces kemény melót. Friss, bacimentes illat, kellemes közeg néz a nyár elébe.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-27

Hazaérve kedves vendégek vártak,akik két Alfával érkeztek.Volt két kivülálló verda is de én elnéztem ezt nekik.Aszondták,hogy melegük van,úgyhogy csobbantak egyet,minekutána szomjukat csillapítottákfröccsökkel,sörökkel..Később kerékpárral is érkeztek emberek,végül megéhezvén éhüket zsíros kenyérrel és paradicsommal,paprikával verték el.Természetesen én is velük tartottam eme élvezetek gyakorlásában.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-09

Szomszéd városban zajló sörfesztivál meglátogatása volt a mai program.Szerencsére sikerült sofőrt szerezni,úgyhogy megízlelhettem a sárga nedűt.

>> Tuning és extraLongman // Alfa 155 2.0 TS 16V ÖRÖK SZERELEM :) // 2007-07-09

Ismét több dolog változott az autón a hónapok során, kipipálható a fólia, és beépítésre került egy igen jól sikerült hifi installáció is.
Sajnos betegeskedett is az autó, cserélni kellett a főtengely szimmeringeket, ill. a főtengely hézagolóit (támcsapágyait) is.

Jelenleg a kipufogó esik át egy újabb változtatáson nevezetesen kap egy sportkatalizátort, és kikerül helyette a középső nagy dob.
Kayaba EXCEL-G lengéscsillapítók kerülnek a régiek helyére, az ültetés marad a régi. Folyamatban a toronymerevítő beszerése is.

Beszerzésre került egy Xenon szett, remélem ez lesz az ország első Xenonos 155-öse.:)
A belső dizájn is átesik finomításokon, igazából csak az apró részleteket fogja érinteni. Leginkább a kormányt kéne újra bőrözni.
A nagyobb volumenű beruházás a klíma lesz. Vhogy bele kell varázsolni egy bontott klímát, mert az nagyon hiányzik.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-01

Ma reggel nem a szokásos csicsergéses reggelre ébredtünk és a szomszéd kakasát sem hallottam ma de azért nyári reggel volt és úgy döntöttünk,hogy kimozdolunk egyet.Beültünk a kocsiba ,zene bekapcsol,volume felteker,tetőablak eltol,kulcs elfordít,motor felbőg és 10 perc Alfázás után megérkezünk Esztergomba,ahol is izé...Suzuki fesztivál zajlik.Remélem kevesen olvassák.Szóval fesztiváloztunk,ahol is szar volt a sör,ehetetlen a sült krumpli,viszont fél órát kellett sorba állni,mindenhol sok ember volt és gagyi zenék voltak a színpadon,úgyhogy rövidesen újra beszálltunk az Alfába és bevásároltunk és hazamentünk,ahol tüzet raktunk és szomjat oltottunk és hajnalig beszélgettünk.