Ma találkoztam
Pityukomával Bp-en. Eljött velünk megnézni a kipécézett 147-et, no meg utána még további kettőt. Velünk volt még
Alfás Viktor. Mindkettőjük szakértelmének köszönhetően egyik kocsi sem lesz a tulajdonunk. :)
Ezúton is kimondhatatlan hálámat szertném kifejezni mindkettőjüknek! Ékes példája ez az alfás társadalom összetartásának! Hálát adok a Jóistennek, hogy ehhez a közösséghez tartozhatok!
Először is a kuplungpedál: Pityukoma 159-ében ugyanaz a kis kottyanás, ugyanakkora holtjátékkal megvan, mint az enyémben. Most vagy mindkettőnkének ugyanaz a hibája, vagy az 1,9 ilyan és kész. Várom a többiek véleményét!
A 147 utáni mai hajsza:
Hát mit is mondjak. Ma délelőtt a nagy magyar hazugságtenger viharos óceánján próbáltuk kis lélekvesztőnket iránybantartani.
Ezt a kocsit mindenki olyan messzire kerülje el, amilyen meszire csak tudja! Ha ez nem futott 118e km-t, akkor én vagyok a Római Pápa! A vezetőülés felőli ablakemelő gombokon és a fogantyún olyan karcok/kopások vannak, amilyenek az én 198e km-t futott Mareámban még megközelítőlg sem voltak. A motorteret megnézve utólagos és nagyon kókler hegesztési nyomok voltak, ez a kocsi elölről olyat kapott, hogy vélhetőleg ki volt szakadva a motor. A rétegvastagságmérővel 300 mikron alatt nem mértünk egy elemen sem! Ráadásul úgy lett fényezve, hogy az ajtó le sem vették, az ajtó nyitása után belül az oszlopokon és mindenhol kézzel tapintható volt a festékszórás nyoma, egy keskeny kis pukli. Az haggyán, hogy az első féktárcsának már gallérja volt, de a hátsónak is! Ezt a kocsit 18000 km-el meghirdetni a pofátlanság netovábbja. És ami a csúcs: a kocsit egy alfa amores CarTárs ajánlotta!
A másik kettő, amit megnéztünk romhalmaz. Mindkettő feceliftes 1,9 dejzel volt. Mindkettőnek szépen járt a motorja, de az egyiknek olyan kemény volt a kuplungja, hogy ott már teljes kuplungszett csere kellene rögtön a megvétel után, a másik pedig belülről teljesen le volt lakva.
Nem adom fel, biztosan lesz szép, tényleg megkímélt...csak kitartóan kell keresni, és meg kell találni!