:-)

"I'm on the highway to hell
don't stop me"
szerintem meg mindegy, csak ne műanyaglapátos legyen
Nekem anno ruville görgők mentek bele és teflonbevonatú dayco szíjj.
Féktárcsa és betét nekem is esedékes lesz tavaszal. Viszont az EBC sporttárcsa SZVSZ 330-asban mutat jól. Nekem 305-ös. Szerintem annyival nem jobb az EBC, mint amennyival drágább. Én ATE-ban gondolkozom. A brembo-t sokan nem ajánlották.
A csikorgás amúgy nem attól függ, hogy milyen márkát veszel (értsd. a felsőbb kategóriások között), hanem a betét felszerelésétől. Van ugyanis egy fehér "takony" (a nevét nem tudom), amit a fékbetét alá kell kenni, mielőtt felrakod. Annyit tudok, hogy nem olcsó cucc.
Mikor a 147-en feleségemnek cseréltük a hátsó betéteket, akkor kente oda a szerelő. Neki nem csikorog, pedig csak "Roadhouse" betéteket rakattam, tekintve hogy a következő 2 évben kisbabázás miatt csak helyben fog furikázni napi 2-3 km-ert (otthon->ovi->suli->otthon), erre meg kár lett volna egy drága betét. Majd a tárcsával együtt a következő cserekor.
Apropó, mennyi lehet manapság egy Alfás defektjavító készlet? erősen gondolkodom, hogy a Pókba venni kéne egyet. A 110 literes csomagtérből elég sokat elvesz a pótkerék/emelő kombó.
Bakker, azt hittem ilyen csak a filmekben van. Részvét.
(Amúgy tényleg nincs értelme megállni, a kivágott szélű gumi úgyis megy a levesbe. Akkor meg már olyan mindegy, hogy le van-e gyalogolva.)
...és dögöljön meg, aki ilyet csinál!
Így van. A pofontól, amit Bulgáriába kaptam tuti görbült volna valami a 156-ban.
Liquid2014-01-14 21:03:44 //
46219
a 159-nek nagyságrendekkel robusztusabb, a futóműve mint a 156-nak
Én futómúügyileg pont fordítva vagyok. 11 évig volt Mareám (a te Bravo-d nagytesója), és azon minden évben cserélni kellet elöl valamit valamelyik oldalon. Vagy stabirúd, vagy szilent, de volt lengéscsillapító csere is.
Az ARKANGYAL-on eddig csak a két alsó lengőkar szilent meg a jobbos lengőkar lett cserélve de csak azért mert kiszakadt a gömbfej porvédője, és az csak a lengőkarral együtt cserélhető.
Szóval futóművileg az alfa - legalább is a 159 - sokkal jobb, mint a fiat volt, szerintem.
(mellesleg lehet azért szívat az alfád, mert "patkánynak" hívod)
Liquid2014-01-14 20:51:16 //
46217
nincs mankókereked? 17-es lemezfelnin
A mai nap kalandja: XI.ker-ben a Szerémi úton piros lámpánál a bal hátsó kerékhez áll a motoros, rázkódást érzek a kocsin. Zöld lámpa indulás, de már sejtettem mi történt. Ugyanis kb. 5 éve ez már ugyancsak a kerületben megtörtént. A rohadékja a cipő orrára erősített vágószerszámmal kivágta a gumit. Nem messze voltam a Fehérvári úttól, odáig elevickéltem, közben a motoros követett, és mutogatott, hogy defektem van. Várta hogy megállok, és nekiállok pótkereket cserélni. Az meg nincs, a sógorokhoz defektjavítóval ment ez a kocsi. Gondolom közben megszabadított volna egy-két dolgomtól. Kiordítottam neki, hogy rohadt tolvaj, itt már sokan voltak, a járdán keresztül elhúzott. Telefonáltam gumis haveromnak, öt perc múlva megérkezett, levette a kereket, majd hozott egy 45-öst tehát alacsonyabbat, ami a frászt hozta rám, a váltó hármas fölé nem kapcsolt. Persze mert azonos tengelyen eltért a kerekek fordulatszáma. Este ötkor ugrottam be a Pásztóyhoz szerencsémre volt egy használt jó állapotú Misi Pilot Alpin. Haverom utána felrakta, ez a mai játék egy huszasomba került. Meg plusz a pipától nem látok. Most már tényleg kell pótkerék, 17-es csak könnyűfémben van, az pedig kicsit húzós.
nemtom a legjobb az ATE csak húzós
Shadin2014-01-14 19:50:52 //
46214
Ez igaz.
Szerintem a jó öreg Textar/Zimmermann sem a régi már. Emlékszel hogy vettem egy LPR-t próbából? Jobb mint a Tex.
egyébként meg egy nagy parasztvakítás az egész vesz az ember egy normális tárcsát gépműhelyben meg lyukakat vagy reszelőt is marnak bele kemény 3-4e ft-ért :)
melyik egy ATE vagy Textar combo biztos nem ...a Brembo egy kalap szar szerintem nekem sosem kéne...
Shadin2014-01-14 19:35:14 //
46211
Pont erről beszélek :-D A 305-ös NEM Brembo elmelegszik már 130-ról is :-(
Shadin2014-01-14 19:33:50 //
46210
Pusztuljak meg, de nekem tetszenek ezek a 3 betűs Cadillac-ek :-D
de van egy surrogó hangja
gyorsnál az értem hogy 200 satu, 150 satu 170 satu és nem nyúlik el :P
Ez nem zúg fékezésnél mint anno a Brembo maxx?
Shadin2014-01-14 19:16:41 //
46206
Mindig gyorsan megyek :-D
a valóságban :)

nekem nem kell mutatni tán én adtam el az elsőket itt az amorén mikor még 56-om volt ...5-6 éve meg nekem is volt először ...jó az EBC főleg az 56-ra mivel ott gyorsan hullámosodik az első tárcsa :(
jó az EBC de igazából nagy sebességnél van haszna amúgy meg szépen néz ki :)))
Shadin2014-01-14 18:41:22 //
46202
Ez jó lesz :-D
Akkor kipróbálhatjuk hogy melyik variáció a jobb. 136 LE+ chip v. 136LE+Novitec. :-)
Shadin2014-01-14 18:39:56 //
46200
EBC Ultimax...
Ilyet veszek, meg hozzá Yellow Stuff-ot. A küszöb után. Velencére rajta lesz...
Nekem ATE tárcsák vannak Textar betétekkel.
Blogok Erhard ajánlására vettem, nem csalódtam a sokéves tapasztalatában. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Bár Tibcsi sport EBC fékével nem összehasonlítható. Az brutálisan nagyon jó. tavalyi VTT-n volt szerencsém benn ülni a vasában fékpróba közben, azt hittem kirepülök elöl :-)
Shadin2014-01-14 18:37:23 //
46198
Ez jogos. Akkor viszem mind a 136 széria lovat.
"No stop signs, speed limit,
nobody's gonna slow me down!"
Ismerős a feeling... ;-)
Fék: Olvasd el Csabiii159 28885 sz. hozzászólását, és tisztábban látsz. :)
Az EBC meg galvamizált.

VTT-n Tibcsijén majd látható 1+ év után az állapota. (Kíváncsi vagyok nagyon.)
Pedig azt hittem kipróbálod a dobozkát.
Ezt passzolom. Itt nem biztos, hogy a gyári a jó, mert pl.: DrB-t cserbenhagyta asszem 80ezernél.
Erhard nekem Ruville-t adott. Bár a tömítése csak papír volt, amit meg kiszedtünk, az meg asszem O-gyűrű.
Fék: EBC-ről írtam blog-ot is. Nagyon ajánlom, kicsit drága, de nagyon durván fog és eddig soha nem csikorgott. Szerintem megér ennyit a biztonság!!! Féken és gumin nem szabad spórolni.
Szerintem egy sport autóra sport fék való! A gyári az nem teljesíti ezt a feltételt :)
vzolee2014-01-14 16:53:19 //
46191
A 16-os felni épphogy rámegy a 305ös tárcsás fékre, a 330asra nem. Arra a 17-es megy fel épphogy :)
az Alfa vezérlés gyenge pontja a vízpumpa
szerintem érdemes minöségi alkatrészt a motorba tenni
akár eredetit AR
Chianti2014-01-14 16:36:17 //
46189
Ahogy néztem, a gyári meg a nem gyári (Dayco) vezérlés között tényleg nem sok eltérés van árban... a Dayco szett viszont tartalmazza a vízpumpát is. Gondolom abból is érdemes gyárit venni, ha nincs benne a szettben...
Chianti2014-01-14 16:22:53 //
46188
Nos ez 1 jó kérdés...elvileg 305-ös tárcsák vannak fent (egy katalógus szerint), de nem vagyok benne biztos...megpróbálom kideríteni. A vezérléssel kapcsolatban annyit még, hogy természetesen komplett Dayco szettről volt szó, ami tartalmazza a vízpumpát is...
Shadin2014-01-14 15:57:56 //
46187
Hívom Ricsit, csipp nélkül tapodtat sem...
meg a Ferodo is, a Textar is, a Bosch is....
Legalább indult volna el...
Vezérlés Dayco vagy gyári.
Minden görgőt cserélj. 200 körül a főtengely ékszíjtárcsát is.
Fékből meg EBC (Turbo Groove tárcsa, Yellowstuff betét).
Engedd meg, hogy itt reagáljak:
Erről beszéltem. Az Alfa sokkal kifinomultabb összetettebb (kisebb tartalékokkal rendelkező) technika mint a "polgári" márkák. Ebbe nem vehetsz, mindenféle szemetet (már bocsánat, de a Moog az a legalja).
Ha gyárit vettél volna, akkor az is kibírt volna ugyanúgy sok százezret, mint elődje. Ha nem gyári akkor meg TRW vagy Lemförder, ha már... De ezt túl a 156 topicba is megmondta volna neked bárki.
Én sem patkányoztam a Fiatomat amiért az Ocap első lengőkarok 5 ezer kilóméter alatt széthullottak.
Az nagy kár. :(
Ettől függetlenül próbálj meg pénteken jönni. Szeretnék veled konvojozni. :)
Jó hírem van a 159VTT-t illetően: idén is megkapjuk az árakból a 10% kedvezményt. :)
Shadin2014-01-14 14:52:32 //
46177
Hallod, csak azt a pörit ette meg életében a lányom :-)