Mutasd

>> Tuning és extra2013-01-29

Vettem egy pár jó állapotú, bontott fényszórót. Szétszedetem, kitisztítottam és feketébe öltöztettem.
Mivel sajnos későn jutott eszembe, hogy dokumentáljam a szét / össze szerelést ezért a kiszerelt fényszórókon megismételtem a kozmetikai folyamatot.
Átalakításra kerültek még a helyzetjelzők, azok az irányjelzők mellé költöztek narancs színben. USA Style.

Szerszámok:
Tapéta kés (szike)
Lapos fejű csavarhúzó
Torx kulcs
Dörzspapír
Fekete hőálló festék
Szilikon (szürke)

Szerelés:
1. és legnehezebb feladat az üveg burkolat eltávolítása a fényszóró házról. Négy kapocs lepattintása után, tapéta kés és valamilyen hegyes eszköz (kés vagy kisebb csavarhúzó) segítségével válaszuk szét a két elemet. Nekem közel másfél óra alatt sikerült leszednem az üveg burát.

2. Díszfoncsort könnyedén ki lehet húzni a lámpatestből. Későbbiekben ezt csiszoltam meg dörzspapírral, zsírtalanítottam és festettem le feketére.

3. Hátsó műanyagház eltávolítása - fényszóró kiemelése a fényszóró házból. Négy karom kiakasztása után kicsit hátra lehet húzni a lámpatestet és, hosszabb szárú, lapos fejű csavarhúzóval szétakasztani az elemeket.

4. Projektor szétszerelése. Négy pici, egy nagyobb kapocs és két torx csavar kiszedést követően szétszedhető a foncsor, fényterelő lemez és a projektor lencse. Ajánlatos szétszedés előtt alkoholos filccel megjelölni az elemek illesztését, nehogy fordítva szereljük majd össze.

5. Lámpatest összeszerelése fordított sorrendben. Az üveget szürke színű fugázó szilikonnal (hő/nedvesség álló) rögzítettem a lámpatesthez.

 
>> Szerviz2012-11-16

160.000 KM

- SZÍJAK CSERÉJE
- FESZÍTŐ GÖRGŐ
- VÍZ PUMPA
- TÖMÍTÉSEK
- GYERTYÁK (ngk)
- OLAJ (selenia gold)
- SZELEPEK ÁLLÍTÁSA

 
>> Tuning és extra2012-04-30

Felkerültek az új futócipők :-)

Barracuda StarForm 18"

- 5x108
- ET36
- 8J
- 225/40*18 Gumik

 
>> Tuning és extra2012-04-16

Ismét sminkeltünk egy kicsit!

 
>> Tuning és extra2010-11-30

Ezzel is megvagyunk!
Így téve az autót szebbé és sportosabbá.

Köszönet Attilának! ATI Dekor Szeged

 
>> Tuning és extra2010-11-20

Hátsó lökhárítóba beszereltem egy 4 fejes parkoló szenzort, belső kijelzős-hangjelzéses.

 
>> Tuning és extra2010-11-19

Beszerelésre került egy ZAVOLI Super Kit típusú AutóGáz berendezés. Így próbálom csökkenteni a havi kb. 300 €uros üzemanyag költségeket.

 
>> Szerviz2010-11-09

Kicseréltük a szélvédőt, mivel az új 98eFt volt a bontott mellett döntöttem, tükörrel és esőszenzorral sikerült 15eFt ért hozzájutnom + 10eFt volt a szerelés és anyagköltség

 
>> Autóápolás2010-11-06

Első fényszórók szétbontása és tisztítása.
Nem egy egyszerű művelet volt, mivel az üveg a fényszóró házba valamilyen gumiszerű anyaggal be van ragasztva. Többszörösen körbevágtam szikével a ragasztást. Majd lapos csavarhúzóval feszítettem finoman miközben szikével tovább vágtam, míg szét nem nyílt. Puha antistatikus ronggyal kitöröltem a belsejét, az üveget viszont jól kisúroltam. A BEFORE - AFTER jelenség ebben az esetben szemmel látható :-)

 
>> Tuning és extra2010-10-11

Beszereltem egy WD MiniTV média lejátszót amire USB-n csatlakozik egy 320Gb 2,5" HDD, így már az ICS is maximálisan ki van használva.

Leírás:
Multimedia Bekötése