Sporter - főkép
>> SzervizAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-08-25

Egyik reggel a garázsból kiállva figyelmes lettem 1 kisebb olajfoltra a kocsi alatt. Megdörzsöltem, megszagoltam....váltóolaj. Na mondom remek, és ebben a pillanatban át is futott az agyamon, hogy pár nappal azelőtt kicsit leért a kocsi alja...megijedtem, hogy esetleg leért a diffi, de mondom az nem lehet, hisz ott az alu védőlemez. De miközben ezeken gondolkdotam már raktam is a kocsi alá az emelőt, hogy okosabb legyek.
Szerencsére nem sérült semmi, hanem a jobb oldali féltengely szimmeringnél szivárgott az olaj.
Mire cserére került a sor (kb. 1 hét) fél liter Tutela olaj távozott a rendszerből, így azt is pótolni kellett, ill. a bal oldali szimmeringet is cseréltem, ahogy illik.

Költségek: 2 db szimmering + 1L Tutela 75W-80 = 7800 FT

>> EseményAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-08-17

Untam már, hogy minden rendőr engem szed ki a forgalomból, ill. hogy szirénázva jönnek olykor utánnam, a bírságokról már nem is szólva. Tehát úgy döntöttem visszateszem az első rendszámot.
Ismét matrica lett, de most szebben sikerült a felragasztása...nem csoda hisz profira bíztam :)

 
>> SzervizAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-07-28

Hiába a télen-nyáron garázsba tartás, kb. 2 hete már elég nehezen indult hidegen a gép, jobbnak láttam még addig cserélni az akkumulátort míg valahol cserben nem hagy.
Úgy gondolom így is nagyon jól bírta a gyári...3 hónap híjján 6 év :)
Most egy 74 Ah-ra esett választás (a gyári csak 60-as volt), Bosch szalagról "nónémesítve" és jóárasítva, 2 év garival :)

>> SzervizAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-04-01

- Kuplung csere (Valeo)
- Kettőstömegű lendkerék (Valeo)
- Alsó lengőkarok (TRW)
- Olajcsere (Fuchs 10W-40)
- Szűrők (gyári)

A kuplung már cserés volt, 5. fokozatban rendre megcsúszott, a lendkereket ill. a lengőkarokat a szerelésből adó nehézségek ill. egyszerűségek (attól függ melyik irányból közelítjük meg) hozták magukkal. Igaz még pár ezer km-t kibírtak volna, de most kiiktattam ezt a rizikófaktort.

>> EseményAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-03-29

Érvényessége: 2013.03.29

 
>> EseményAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2011-03-22

Megkaptuk a 3 napos útvonal-engedélyt, tehát hétvégén végre kigurul a vas a garázsból. Egyenesen vihetem is műszakira :)

 
>> EseményAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-12-12

Ismét eljött ez a szomorú pillanat, mikor pár hónapos kényszerpihenőre kell küldjem Alfit, de jobb ez így :) Már alig várom a tavaszt, mert olyankor mikor kiállok a garázsból és ismét vezethetem, nekem olyan mintha 1 új autóm lenne :) Pláne, a sok OFF verda után, amiket télen használok, annyira más érzés a GT-t vezetni....más dimenzió!!!
Ebben az évben 13043 km-t alfáztam, és sok minden történt (Q2, chip, turbó, stb).
Jövőre sem fogunk unatkozni, az szezont olajcserével és műszaki vizsgával kellesz kezdeni, de azt hiszem a kuplung cseréjét sem halogathatom majd tovább.

>> SzervizAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-09-15

Ma végre megoldódtak a fényszóró gondjaim.
A probléma úgy kezdődött, hogy egy alkalommal Kelet-Pestben cseréltettem ki a helyzetjelző izzóimat. Mielőtt még mindenki leírna, hogy milyen sznob vagyok, hogy ezért is képes vagyok bemenni a szervízbe és nem tudom kicsérélni magamnak, annak fel tudom kínálni bemutatásra milyen egyszerű is hozzáférni a GT-be a xenonos lámpabúrához. A fő gondot az okozza, hogy míg a hagyományos izzós búráknál egy pattintós megoldás van, itt 4 db csavar fogja a búra hátsó részét, és ezért a bal oldalon még csak-csak hozzá lehet férni, de a jobb oldalon sehogy így le kell szedni az első lököst és kivenni az egész lámpatestet. Ennyit erről. :)

A gond az volt, hogy az izzócsere után nem működött az automata fényszóró állításom, de még a 2 fényszóró magassága sem volt szinkronban, hol ott bent azt állították tökéletesen beállították, és még ezen felül a jobb oldali fényszóró ugrált is ahogy mozgott a kocsi. Nagyon idegesítő volt. Én ezt rögtön nem is vettem észre mivel még világosban hoztam el a kocsit.
Kiss Péter autószerelő barátomnak említettem a dolgot, (aki szintén Alfás). Első hallásra elkeserített, vagy inkább megijesztett, mert arra gondolt h tuti eltörték a foncsor állítómat és ezért ugrál a fényszóróm menet közben.
Ma volt időm, elugrottam hozzájuk, hogy járjunk a dolog végére. Hála Istennek nem volt eltörve semmi, csak a motoros állító kütyük voltak lelökve a lámpabúrában, azokat kellett vissza rakni, beállítani a fényszórókat és kész. Most már végre állít magától az automata, és menet közben sem vibrál. :)

Egyébként nagyon tudom ajánlani Pétert, korrekt, gyorsan és megízhatóan dolgozik és nem mellékes az sem, hogy olcsón. Én már többször bíztam rá a GT-met :)

 
>> SzervizAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-08-30

Amíg mi nyaraltunk, Mazsi új vezérműszíjat és görgőket kapott (Contitech).

>> EseményAlfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-07-08

Az idei Alfacity hatalmas előrelépés volt a tavalyihoz képest, tényleg nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet érte a szervezőknek!
Szép volt Fiúk ;)