Hege - főkép
>> SzervizAlfa Brera/Spider Brera 2.0 JTD M 170 // 2020-03-29

A továbbiakban a vákumszivattyú és az olajbetöltő sapka tömjtéseket cseréltem ki. Itt is volt szivárgás. Sajnos ez se ment zökkenő mentesen, pedig a szervízből rendeltem a tömítéseket és csak nem sikerült jót venni. A vákumszivattyúra a nagyobbik tömítés kellett. Az utolsó képen lévő ami nem jó nekem.

 
>> SzervizAlfa Brera/Spider Brera 2.0 JTD M 170 // 2020-03-28

Volt egy pár helyen minimális olaj szivárgás és szeretem volna a típus hibákat kijavítani. Az egr hűtő és az olajszivattyú o gyűrűt. Az olajszivattyúhoz le kell szedni az olajteknőt. ehez le kell venni a kipufogó ide eső részét. Én mást nem vettem le így hozzáfértem és le tudtam szedni. Úgy tünt megfelelően volt karbantartva az autó mert tiszta az olajteknő és a forgattyúsház, nem volt sehol sem olajsár. Nem volt gond még a tömítéssel, de én kicsréltem. A teknő tömítése egy kicsit már szivárgot. A teknőröl és a blokkról le kell kaparni a maradék tömítést. Én piros tömítő pasztát használtam a visszarakáshoz. A teknő csavarokat nem szabad agyon húzni. A 8-as 25Nm, a 6-ost 9 Nm lett meghúzva.
Van az olajhűtő az olajszűrőház egységen. Ott is volt egy kis olajfolyás. Viszont a hűtőhöz nem lehet külön kapni tömítést csak egybe a hütővel. Szétszedttem azt is és a régi tömítést pasztával "erősítettem" meg, ha szivárogna akkor kompletten cserélem. Majd kiderül. A két o tömítést viszont újra cseréltem. Az kapható.
A végén kapott új olajat és szűrőt. Kicseréltem a levegő szűrőt is. Érdekesség, hogy mind gyári cucc volt. Nagy valószínüleg márkaszervízben volt szervizelve. A hütőfolyadék helyére csak desztvízet raktam, mert még le kell engedni mert lesz vezérlés csere, meg egr hütö csere és akkor kap új fagyállót.

 
>> SzervizAlfa Brera/Spider Brera 2.0 JTD M 170 // 2020-03-18

Most, hogy sokat idehaza vagyok meg az hogy ez a vírus miatt nem halad gyorsan a névre iratás így sok idő van a probléma megoldásokra. Kezdve a bölcső rozsdátlanításával. Leszedtem alóla viszont most nem homokszórtam illetve nem égetett festékkel lett kezelve, mert a Miton láttom, hogy elkezdett újra rozsdásodni. Most magam rozsdátlanítom és festem le. Ipari alapozó és selyemfényű két K festék. Az alját is elkezdtem megtakarítani és alvázvédőzni. Először a kerékjáratokat, majd a teljes alját

 

Eladtam az elöző automat és szerencsére sikerült a közelből szerezni ezt az autót!
Igaz nem tökéletes, de pont ilyet kerestem. A vételár is megfelelő. Viszont bejött ez a vírus így elég nehezen kerül forgalomba.

 
>> AutóápolásAlfa MiTo Turismo sport // 2020-03-11

Sajnos az elöző tulaj nem tudom mivel esett a szélvédőnek, de gondolom télen a lefagyott havat fém kaparóval szedte le mert össze vissza volt karcolódva az üveg. Sok kicsi karc ami zavart főként esőben. Kérdeztem a festékboltban dolgozókat, hogy tudnak e valami megoldást; nem tudtak ajánlani semmit. Felhívtam üveggel foglalkozót azt mondta nem lehet polírozni mivel fény törést okoz. Néztem neten és külföldi lapon illetve a youtubon lehet egy pár próbálkozást találni. Ahogy keresgéltem rátaláltam RRC üvegpolír szettre. Melyet meg is rendeltem itt: https://www.rrtuning.hu/shop/hu/kezdolap/191-rrc-ueveg-polir-szett-5903228993411.html A csomag tartalmazza a polír anyagot egy flakonban illetve egy filc polírozó párnát. Próbáltam külön venni a területeket és tényleg sokkal jobb lett. Hatásos, viszont a mély karcokkat ennyi idő alatt nem tudtam kipolírozni. Az egészre volt kb 1 órám, de nekem már ez is jó. Szerintem a képeken látható a különbség. Igy nem kell szélvédőtt cserélni e miatt. A költség nincs 7000 ft szállítással.

 
>> SzervizAlfa MiTo Turismo sport // 2019-11-22

Az utóbbi időben menetközben jelzett a biztonsági öv csatlakozója. Utánna néztem sajna előfordul ez a hiba. Amit hivatalosan csak cserével lehetne megoldani, mivel nem szétszedhető a csat.
Keresgéltem és a végén találtam egy videot. Egy olasz srác egy Fiat Grande Puntot javitott meg. Ott levette a csatról a burkolatot ami nem könnyű. Erős csavarhuzóval az összeillesztésnél kell szétfesziteni. Ez ragasztva van és vigyázzni is kell mert vissza is kell rakni a végén. Tehát ne barmoljuk szét. Kb. 10 perc volt az egész. A burkolat alatt ott van az érzékelő. Azt levettem és átnéztem. Azt gondoltam, hogy nem tudja a csatlakozó szétnyomni az érintkezőket. Igy kicsit nagyobb öblött adtam neki. Vissza raktam a burkolatot összeragasztottam és kész. Azóta nem jelentkezett ez a hiba.

 
>> SzervizAlfa MiTo Turismo sport // 2019-11-06

Mint hogy már irtam az autó németből jött és a bölcsőt még tavaly felújitottam mivel rozsdás volt. Még egy dolog maradt az a motorház tető. Ezen három helyen van rozsda amit a kereskedő kijavitott akor azt mondván hogy kavicsfelverődéses volt az autó és ezért lett újra festve. Ez azért egy év alatt megváltozott. (2 kép) Sikerült szereznem szinazonos motorháztetőt ami tenyleg kacsicsfelverődéses volt. (1 kép) A sérüléseket kipontoztam majd vizbecsiszoltam és polliroztam. A belsejét kifújtam üregvédővel. Igy szerintem pont jó lett mert a 10 évnek megfelelő állapotú lett az autó. Nincs újra festve egy eleme sem. Sérülésmentes! A motorháztető elég borsos használtan és utángyártottam is 50000 ft. Plusz a festék meg vizpapir polirszerrel ami kellett hozzá kb 4000 ft volt.

 
>> SzervizAlfa MiTo Turismo sport // 2019-10-15

Tavaly mikor megvettem az autót megnéztem a vezérlést és a hosszbordás szijat. Nem volt elöregedve és a gyári szöveg is olvasható rajta. Talán igaz lehetett az utolsó szerviz bejegyzés mivel 120000 volt szervizben és lehet hogy cserélték akkor. Most 146000 van benne és úgy gondoltam az a biztos, ha le lesz cserélve. Az AlfaCityn vettem egy gyári szettet és egyik ismerősömmel kicseréltük. Pluszba a fagyálót is újra cseréltük. Azt lehetett látni a régin, hogy nem gyári összeszerelésű volt. A vizpumpa tömitése nem volt annyira pontosan adagolva rajta. Bizos volt már szervizben cserélve. De most tuti új. Ez is letudva.

 
>> EgyébAlfa MiTo Turismo sport // 2019-08-17

Sajnos az utóbbi időben észrevettem, hogy a hátsó ülés előtt a lábrésznél eső után megállt a vÍz. Azt gondoltam tuti az ajtó miatt történik és ott van a hiba. Augusztusban volt időm és szétszedtem az autót, kivettem az üléseket és a szőnyeget. Ekkor lepődtem meg hogy az elsőülésnél lévő szőnyeg alja is tiszta vÍz, illetve a tüzfaltól jövö szivacs is. Ezért körülnéztem azon a részen és észre vettem, hogy a "levélrácson" (az ablaktörlő alatt lévő műanyag, mely a szelvédőre fekszik) egy ponton el van deformálódva és nem fekszik fel teljesen az üvegre. Ezt leszedtem és már látszott is hogy a szelőztetés úgy van kialakÍtva, mintha egy vályú lenne a beszÍvó rész. Így ami odakerül az tuti lefolyik a szőnyegre. Én ezt találtam hibának. A szőnyegen lévő rongy szigetelést leszedtem és vettem az OBI-ban kapható szivacs szigetelést a helyére. Ebből kettőt vettem, mind a négy helyre elég legyen. A levélrácsot hőlégfújóval próbáltam igazÍtani, de nem lett sokkal jobb. Viszont a vályú elé tettem egy gumilapot ami nem engedi belefolyni a vÍzet. Ezt követően kapott egy kárpittisztítást is.

 
>> SzervizAlfa MiTo Turismo sport // 2018-10-25

Az autó kintről jött (német). A futóművön volt rozsda amit el kellett tüntetni. A fékeket is felújÍtottam. A nyergeket lefestettem pirosra. Az első féket kompletten cserélni kellett, a hátsó csak tisztÍtást és festést kapott.
A bölcsőt elvittem homok szórózni és porfestetni. A kipufogót is kompletten cserélni kellett a katalizátor után a rezonátor szét volt szakadva a utolsó dob lemeze el volt rohadva. Az autó kapott egy alvázvédelmet illetve ki lett fújva a küszöb üregvédővel.
A futóművet is kellett javÍtani, mivel a tornycsapágy is oda volt. Először rossz lett rendelve, de azt kicserélték és OPEL Corsa gyári toronycsapágy került bele.
A kuplung finoman járt Így az tuti volt cserélve, viszont a féltengely tömÍtéseket tuti nem cserélték, mert olajos volt a környéke. Azokat kicseréltem és ezzel együtt cserélve lett a kapcsolótengely szimering is. Így új olaj került a váltóba.
Az utolsó dolog az a fékcsövek voltak. Sajna volt rajta felületi rozsda és nem éreztem biztonságosnak, ezért cseréltem a hátsó részt. Van nálunk egy cég amelyik fékcső gyártással foglalkozik. Elmentem hozzájuk a méretekkel és az orrom előtt csinálták meg és nem fizettem érte 5000 ft se. Peddig a hátsó rész cseréltem kompletten a vezető üléstől! Ez már tuti nem rohad el mivel rézböl van.