Mutasd

>> Esemény2014-07-29

Az autó megvételekor már tudatában voltam, hogy elöl, a felső lengőkarok cserések lesznek, ezt szomorú nyüsszögéssel jelezték felém. Ez a hang viszont szép lassan kiegészült kopogással is, így az utolsó pillanatban, a siófoki nyaralásra indulás előtt egy nappal ki lett cserélve mindkét lengőkar, illetve beszereltünk 4 db kerékcsavart is, mivel a bal első keréknél az ötből három rozsdás, gagyi, nem belevaló volt, egy pedig hiányzott. (Mondjuk két szépséghiba is volt az új csavarokkal: nem a gyári 19-es, hanem csak 17-es fejűek. A másik, hogy Made in Romania, de a kínainál még mindig jobb.)

A start előtt még otthon lemostam szépen alaposan az autót, (még egy fotóra is volt időm), bepakoltam, és már mentem is az útitársaimért, akiket így elsőre a családomból, nem pedig a haveri társaságból válogattam össze. :-D
Győrbe érve megraktuk a csomagtartót (amely meglepően sok táskát, ezt-azt elnyelt, a híresztelésekkel ellentétben), teletankoltam a vasat, és már robogtunk is a balcsira, természetesen a bakonyi szerpentint érintő útvonalon. :-)
Úgy látszik, nem csak én szeretem ezt a kanyargós szakaszt, hanem sok más Alfás is, hiszen rengeteg szembejövő háromszögpajzs akadt útközben, nagy örömömre. Az integetés nem maradt el egy alkalommal sem. :-)

A nyaralás alatt az idő nem kedvezett nekünk, szinte minden nap esett a másfél hét alatt, de ettől függetlenül jól éreztem magam, Siófokon mindig van élet..

Hazaindulás előtt, de már bepakolás után lefotóztam az autót a nyaraló udvarán, mert jól mutatott az esőcseppekkel, és a telerakott csomagtartó nyújtotta ültetéssel. :-D Az úton megállás nélkül esett az eső, de én élveztem, szeretek esőben vezetni, és a Bridgestone-ok is jól állták a sarat (vizet).

A pozitív csalódást pedig a végére hagytam, ami nem más, mint a fogyasztásom. Első utam nem haza vezetett, hanem a benzinkútra, hogy lemérhessem az autó étvágyát.. Nem számítottam túl jóra, hiszen a rajtam kívül vitt 3 utas és a nyílásig pakolt csomagtartó megsaccolva minimum 1600 kg fölé emelte az autó egyébként sem alacsony össztömegét (üresen 1308 kg). És ami kijött, szerintem nagyszerű adat: 7,3 liter!!! Igaz, a szerpentinen kihasználtam a motorfék előnyeit (hangélmény és zéró fogyasztás), de Siófokon sokat csoszogtam a városban a másfél hét alatt, szóval vegyes fogyasztásnak ez a 7,3 liter kiváló!