Mutasd

>> Egyéb2011-11-13

Utolsó utáni bejegyzés, kiegészítésképpen. Írtam erről régebben a sitefejlesztésbe, és bár csak egy szimpla vélemény, de azóta is vallom, sőt, most még inkább. Nevezetesen, a rendszeres személyes találkozás az alapja a normális közösségi létnek. Nem lehet megkerülni. Ha valaki szándékosan próbál ez alól kibújni, azt valahogyan le kell kezelni, különben előbb utóbb konfliktus lesz belőle. Ugyanis az a gond, hogy így másként fog a közösséghez viszonyulni és a közösség is őhozzá. Ez nem magyar sajátosság, bármelyik fórumon csak a háború megy, ha csak nickek vannak, meg avatarok. Teljesen nyitottnak kell lenni a közösség felé, ha azt akarjuk, hogy befogadjanak. Egyszerűen így működik az ember, ha tudja, hogy nem kell a csoport elé kiállnia, akkor kevésbé fogja megválogatni a szavait. A szabálykövető tagok is eleve neheztelve fognak viszonyulni ahhoz, aki nem adja az arcát a tetteihez. Ezért nem működik az, hogy azt mondjuk ilyenkor, hogy "ugord át, amit írt!". Nem ugorja át, mert nincs más lehetősége megvitatni vele, csak virtuálisan, nem vállalja az elkötelezettséget, így a megnyilvánulásai eleve idegenül hatnak és nagyon zavaróak lesznek. Aki felvállalja magát az így lesz kiszolgáltatott, és ez a kiszolgáltatottság erősen frusztráló tud lenni. Egy ilyen egyenlőtlen szituáció mindenkiből ki tudja hozni a rosszat.
Ha konfliktus van, azt a találkozón kell megbeszélni. A gyere ki a hóra, az óvodás szint. Tessék szépen megjelenni a többiek előtt és nem elsunnyogni a nehezét.
Erre egyébként volt megoldási javaslatom is, röviden leírom ide is. Vissza kéne állítani a kétszintű tagságot, de a két szint az alapján különüljön el, hogy valaki hozza-e az elvárható minimumot, vagy sem. Tehát eljár a többiek közé, vagy sem. Nem kéne teljesíthetetlen elvárásokat állítani a tagok elé, de szerintem évi egy nagy és egy típus- vagy kisebb találkozó nem sok. Aki bármilyen okból nem teljesít az kerüljön vissza a B kategóriába. Aztán ha ez kevés, akkor a rendes tag ki tudjon szűrni egy-egy B tagot, ha kezd kialakulni ez a trollcsata. Nem oldana meg mindent, mert itt van még a nagyra nőtt amore problémája is, de ebbe nem megyek bele most.
Hát ennyi.
TSá