Mutasd

>> Szerviz2011-07-09

Már elterveztem, hogy ehhez az autóhoz írva lesznek bejegyzések. Eddig egyéb dolgok miatt elmaradt, de most pótlom az e heti történésekkel.
Hétfőn megvolt az olajcsere: Castrol Magnatec 10W40 + olajszűrő+ levegőszűrő
Csütörtökön szélvédő csere volt: már úgy vettem, hogy középen függőlegesen végig volt repedve. Az utóbbi időben mintha vízszintesen is megindult volna. Nem nagyon hiányzik, hogy 30 akárhány fokban berobbanjon és az ölemben kössön ki. Ezért inkább Vácra elvittem egy cserére.
Mai napon (szombat) ültem volna a kocsiba és látom, hogy a bal első teljesen lapos. Egy ék alakú vastüske állt ki belőle. De ezt már tegnap délután felszedhettem, mert elégé csikorgott a gumi hazafelé. Azt hittem, hogy a nagy meleg és a téligumi, de valószínűleg már akkor laposabb volt. Úgy vettem az autót, hogy hátul szinte új 195/50 R15-ös nyárigumik voltak, elől pedig 195/60 R15 téligumik. Bele is ért a doblemezbe, mikor álltam ki a garázsból. Először még tervben volt ennek cseréje, de aztán úgy gondoltam, hogy télire a Sprintről leszedett 14-es kerekek mennek fel, akkor meg ezt nyugodtan lekoptathatom nyáron. De a sors máshogy hozta. A lyukas gumit felesleges lett volna megcsináltatni, de mivel a heti költekezés miatt újra már nem volt keret, így kénytelen voltam használtra vadászni. Szombati korán zárások miatt ez nem is volt egyszerű, de végülis találtam. 4000e ft/db áron, szereléssel, kaptam Cooper Zeon XTC gumikat. Persze már jó méretűt választottam. Még a jövő évi szezont is kibírják. A felnik is ütöttek, ezért felgörgőzték őket. De csak az elsőket.
Árak: -olaj+ szűrők ~10e
-szélvédő+ keret+ munkadíj 32e
-gumi+ görgőzés 14e
km óra állása: 181800
Következő (nem tervezett) munkák már kisebbek, de előbb azokat szeretném és utána jöhetnék az esztétikai dolgok. Cserélnem kell: féltengely gumiharang, jobb oldali e.ablak kapcsoló, hátsó ablaktörlő, olajbeöntő sapka. Aztán jöhet a hővédő fólia. Ezt most akartam, mert ebben a melegben meg lehet pusztulni a fekete autóban, de majd talán a következő hónapban.