Mutasd

>> Szerviz2017-04-09

Átálltam az évenkénti olajcserére mivel keveset megyek mostanság de azért a vérfrissítés nem árt. A 6000 km-t futott olaj, cserélve friss Selénia Star P.E. 5W-40-re Sofima olajszűrővel és Orione pollennel. Km:74000.

>> Szerviz2017-04-01

Korán érkezett a jó idő így nem halogattam a nyári kerekek felrakását. Bekerültek a szövet szőnyegek és leszívtam a téli ablakmosót helyére nyári bogároldós került.

>> Szerviz2016-11-05

Kicsit halogattam a téli gumi felrakást de az időjárás már nem fordul jobbra sőt a héten már havazott is igaz nem nálunk. Végre nem kell fuvaroznom a kereket a meló meg a régi garázs közt mert az új helyen együtt van minden ami már régi vágyam volt. Az ablakmosóba is fagyálló cucc került és a zárak is kaptak egy kis kenést no meg bekerültek a gumiszőnyegek is azonban jövőre ezek helyett új garnitúra kell mert elég viseletesek főleg a vezető-oldali. Km óra állás: 71330.

 
>> Szerviz2016-10-28

Egy hete fura hang jött a motorból de csak időnként félmelegen.
A motortérben kutatva feltűnt egy fagyálló szivárgás nyom a vezérlés alól,kicsit kivert a víz aztán összeállt a kép a visító hang+szivárgás=vízpumpa! Tavasszal cseréltem, alig 3000 km-t bírt pedig gyári vezérlés készletben vettem a tavalyi AC-n. Azonban eltelt több mint egy év a garinak lőttek így kénytelen voltam újra venni egyet. Az Elaforg-nál korrektek voltak ha már a gariba nem fér bele hát kaptam rá extra kedvezményt, köszönet érte. Már rutinosan ment a csere 4 óra ki-be és ezennel felavattam az új garázst is szerelési szempontból.
Összehasonlítva a két pumpának köze nincs egymáshoz már ránézésre sem az újban benne van FPT jelzés és sokkal minőségibbnek néz ki mint a szettben vásárolt. Ezzel remélem letudva ez a rész újabb 5 évre.

>> Esemény2016-08-05

Újra kerek számhoz értünk kilométerek terén: 70000. Ezt 5 év 8 hónap alatt sikerült összehozni, visszagondolva minden évben egyre kevesebbet megyek vele, csak hosszabb utakra, igazi túraautó lett sebaj legalább nem kopik....
Hamarosan első-hátsó fékcsere következik és lassan beköltözünk az új garázsba is....

>> Szerviz2016-04-28

Ma megjött a trafócsatlakozó amit eltört a pár nappal ezelőtti szervizkor. Komplett javító csomagot küldtek de én aprólékos munkával a csatlakozó szétszerelésével orvosoltam a problémát nem akartam a gyári vezetékköteget megbontani-forrasztani. Óvatosan szétpattintható a csatlakozó és kivehető a 3 csúszósaru belőle pepecs munka de nem vészes. Most már ez is kipipálva a pollenszűrő cserével együtt.

 
>> Tuning és extra2016-04-23

Tetszik a 2016-os facelift úgy gondoltam, hogy kipróbálok valami hasonlót. Ebay-ről rendeltem piros öntapadós gumicsíkot és egy pár pici QV lóherét a műszercsoportba. Szerintem jó lett szolid de egy kicsit feldobja az összképet.

 
>> Szerviz2016-04-23

Eljött az ideje egy nagyobb lélegzetvételű karbantartásnak. A gyári ajánlás szerint 5 évente mindenképp le kell cserélni a vezérműszíjat km futástól függetlenül illetve az olajcsere is esedékes volt már. Az alkatrészeket az Elaforgtól (vezérlés szett, vízpumpa, olajszűrő) és az Unixtól (hosszbordás szíj+feszítő, gyertyák) szereztem be az olajakat (Selénia Star P.E, Tutela Transmission Gearforce, Paraflu Up) a tavalyi Selénia Rally-n nyertem így minden együtt volt a cseréhez. Péntek délután sikerült emelőre állnom, leengedtem az olajakat és nekiláttam a vezérlésnek. Szombat délben már ketyegett a gép, minden rendben ment. A vezérlés szett a vízpumpa és az olajszűrő gyári a gyertya NGK a hosszbordás szíj Conti a feszítője INA. Kimostam és újraolajoztam a BMC levegőszűrőt. Gyertyacsere közben elpattant egy csatlakozó ezért azt még ki kell cserélnem, szerencsére az ePER szerint van külön cikkszáma azt majd jövő héten pótolom a pollenszűrővel együtt. Friss fékolaj (Tutela Top4) került a teljes rendszerbe ezt egy vákuumos leszívóval cseréltem le viszont bal hátul az egyik fékbetétem kissé kopottabb a többinél és az elsők is hamarosan elérik a kopásjelzőt így ez lesz majd a következő project. Pecsét került a szervizkönyvbe és két saját gyártású matrica a motortérbe. Km óra állás:68253

>> Szerviz2016-04-15

Felkerültek a nyári kerekek, 2 új gumival (cascós kár) és egy új felnivel vágunk neki az idei szezonnak. A téliek lemosva gumiápolóban "úszva" a garázs sarkába költöztek. Leszívtam a téli ablakmosót, helyére bogároldós cucc került.

 
>> Tuning és extra2016-04-15

Pár napja feltűnt, hogy az antennám elég ramaty állapotban van, úgy néz ki valamilyen állat (lövésem sincs mi lehetett) megrágta tele volt apró fognyomokkal. Hét elején megrendeltem a gyárit ami ma meg is érkezett, így gyorsan fel is került.