Mutasd

>> Tuning és extra2013-05-25

Még a télen a Novitec N10-esek beszerzésekor akadtam pár nekem tetsző kiegészítőre ismét Náluk! Mivel az egycsöves Ragazzonom nem volt elég hangos és ráakadtam egy ígéretes duplacsöves darabra így döntöttem, igen ám de ehhez kellett egy új diffúzor is!
A Novitec kínálatát böngészve találtam rá a nekem tetsző darabra ill. megtetszett egy első lökös-toldat is! A CSS tuning közreműködésével hamar megjöttek a cuccok de az érdemi munka csak ezután következett! Mivel ezek üvegszálas elemek és kicsit "nyersek" ezért először is rá lettek illesztve (csiszolva-reszelve-alakítva) a lökösre! A fényezés sem ment egyszerűen mivel a pasztel fehér három árnyalatban fut és "természetesen" nem sikerült elsőre a szín de gyorsan korrigálták szerencsére! Spec ragasztót is be kellett szerezni a rögzítéshez és 24 óra száradás után elhozhattam, hogy a kipuff is felkerüljön a helyére! Ez is egy kis "túlórázást" igényelt de végre kész van! A hangja végre olyan amilyet mindig is szerettem volna: mély tónusú terhelésre erősödő de mégsem zavaró! Történt még egy klímatisztítás-fertőtlenítés és egy pollenszűrő csere is! Km: 47000

>> Tuning és extra2013-04-15

Beszereztem két "védelmi" eszközt nevezetesen egy radar-és lézerdetektort ill. egy eseményrögzítő kamerát! Mindkettőt csak ajánlani tudom mindenkinek a detektor már kétszer mentett meg amióta használom és jelzi a legújabb trafikat is!

>> Tuning és extra2013-04-15

A tavaszba forduló időjárás és a pénteki szabadnapom szerencsés egybeesése végett felkerültek a nyári Novitec N10-es felnik! A féktárcsák agyrésze kapott egy matt fekete színt mert ez jobban illik a felni sötét feelingjéhez (eddig gyárilag világos-szürke volt)!
A téli gyári felnik sajnos nem úszták meg nyom nélkül a tél viszontagságait ezért elkerülnek a fényezőhöz ahol ha minden jól megy akkor csak a sérült peremet fogják bejavítani! Egy alapos mosást is beiktattam eltüntetvén a tél utolsó nyomait és visszakerültek a plüss szőnyegek, valamint bőrápolóval lekezeltem az üléseket is! A téli ablakmosót még "kispriccelem" majd aztán jöhet a nyári lötty ahelyett is!

>> Tuning és extra2013-02-09

Ma felkerültek a P Zero Rossók az új N10-ekre! Mivel szélesebb a felni ezért féltem, hogy "feszíteni" fogja a 225-ös gumikat de szerencsére nem így lett pont jól feszül rajta! Alig kellett centírsúlyt rakni rájuk olyan szépen egyenletesen futnak viszont a két első gumi majd hátul teljesít szolgálatot mivel az elejét látványosan jobban koptatja nagy nyomaték+fronthajtás kombó!

>> Tuning és extra2013-02-04

Ma sikerült felpróbálnom a felnit mert saját szememmel akartam látni mennyi hely van a Brembo féknyereg és a küllők között!
A történethez tartozik, hogy tavaly tél elején felvettem a kapcsolatot a Novitec itthoni forgalmazójával az il Topolinóval nézzenek utána, hogy az N10-es felszerelhető-e a "nagyfékes" Giuliettára! A válasz nem volt egyértelmű igen mert szerintük még nem raktak fel odakint sem 18-as N10-et egy Brembós Giura sem (!?) Mindenáron (jó magyar szokás szerint) a drágább 19-es felé tereltek mégpedig azzal a "dumával", hogy az biztos jó lesz persze vegyem meg gumival együtt horror áron meg minden! Na itt lett elegem és már azt hittem lemondhatok a felnikről de aztán rémlett, hogy Náluk is láttam ilyen gurulókat a webshopban! Az első érdeklődő emailra azonnal jött a megnyugtató válasz amit az érdekesség kedvéért beszúrok ide is:
"I’m Peter and I have ordered a complete undercarrige from you last year for my Giulietta, and now I’ve chosen rims for the car, namely this:
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-159/Wheels-Rims/Rim-Novitec-N10-Silver::5229.html
The question is: Can I mount the 8x18" size rims for my car which is fitted with 330 mm Brembo brakes on the front? Novitec distributor in Hungary is not certain, so they can not guarantee it 100%!
I ask for feedback on this issue. Also, what guarantees that they can be mounted?
If your feedback is positive, please send me a quote on how much it would cost shipping 4pcs rims to Hungary?"
A válasz:
"Hello Peter,
not good when a dealer tries to sell items with no experience.
Ok, these rims will fit to your car without any modifications.
It is a simple wheel changing.
Just started an order for you about the asked rims.
Please see details in separate sended mail.
We have 1 set of the asked rims here back in stock.
Becasue it is unknown if and when new ones will arrive here,
better do not wait too long."
Azt hiszem ehhez nem kell kommentár!
Az árról meg a szállításról csak annyit, hogy Németországból 1 hét alatt megjött a csomag amit itthon márciusra ígértek volna(!) ill. még a magas Euro-árfolyammal is olcsóbban jött ki mint az itthoni ajánlat!
A próba megtörtént most már csak a tavaszt lesz nehéz kivárni!

>> Tuning és extra2013-02-01

Ismét nem csalódtam bennük a megrendelés után pont egy héttel "csengetett" a postás! Időhiány miatt még nem próbáltam fel majd jövő héten de az már látszik, hogy nagyon ütős lesz! A hab a tortán a felnihez adott kiegészítők (csavarok, tehermentesítők, szelepek, emblémák) amit itthon kemény pénzekért mértek volna de tőlünk nyugatra az természetes, hogy automatikusan adják a felnivel! Külön tetszik a felnicsavar megoldása ami így egyben kerékőrként is funkcionál! A gumik a két szezont futott P Zero Rossók maradnak!
A QV grafit felnik eladósorba kerülnek (129000/4db áron) ha érdekel keress!

>> Szerviz2013-01-23

Tulajdonképpen nem is kötelező csak 60 ezernél lenne esedékes de én jobbnak láttam ha 30 helyett 20 ezrenként kap friss olajat meg szűrőt a verda! Mivel a gari lejárt ezért saját magam fogtam neki a műveletnek ami így bő két óra alatt megvolt! Kapott még egy garnitúra NGK gyertyát, gyári olajszűrőt no meg Selénia Star P.E. olajat! Az ablaktörlők is csere érettek voltak elöl-hátul így ez már a harmadik garnitúra a bő két év alatt! Az előző Valeo volt nem sokáig bírta most SWF került fel kíváncsi vagyok meddig bírja! December végén megtörtént a kétévente esedékes fékolajcsere is Bosch HP Dot4 került bele ezt egy cimbi csinálta mert nekik van spec. túlnyomásos berendezésük ehhez a művelethez!
Km óra állás: 40000

>> Esemény2013-01-13

Újabb kerek óraállás 40000 km együtt....rohan az idő már több mint két éves a gép! Következik egy olajcsere szervíz és mivel a gari lejárt ezért asszem saját kezűleg ejtem meg nemsokára!

>> Esemény2012-11-18

Készült pár művészi fotó....nekem nagyon tetszik :-) A fotóművész: Zoli!

>> Tuning és extra2012-11-04

Az úgy történt, hogy tavasszal új színt álmodtam a téli 17-es felniknek. Nemrég el is készült a szín tökéletes lett egyedi sötétszürke de felrakva nem nyerte el a tetszésemet sőt kifejezetten rondának találtam az összképet a fehér színnel (1. kép)! Még szerencse, hogy ősszel lecsaptam egy 18-as gyári felnigarnitúrára amit olyan áron árultak itt az amorén, hogy nem volt szívem ott hagyni! Igaz ezt szántam a következő nyári szettnek azonban ezt a gondolatot gyorsan elhessegettem miután felhívtam Dr Jimmi T.-t akiről tudtam, hogy 18-as téli gumijai vannak viszont csak egy felnigarnitúrája ezért felajánlottam egy cserét: adom a 17-es komplett kerekeimet Ő pedig cserébe adja a 18-as Sottozero II-es Pirelleiket! A csere-bere pénteken le is zajlott az átszerelés saját kezűleg történt és láss csodát a bordó metálhoz nagyon passzol!
A jövő nyári felni projekt pedig most van folyamatban a grafit QV-k valószínű eladósorba kerülnek tavasszal de ez még a jövő zenéje!