Blog >> vontatás

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2018-11-02

Hatalmas csattanás jött a motortér felől, melyet súrlódó hang kísért. Megálltam, és csak azt láttam, hogy furán áll az ékszíjtárcsa. Hát, az bizony leszakadt... Félre tolás, Facebook-on segítség kérés, majd utána szervizbe vontatás. Ékszíj tárcsa, ékszíj csere, valamint ha már ott van, a fékcsövek is cserélve.

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2012-03-24

9 év és 100ezer km után bekövetkezett az első "otthagyás". Teljesen váratlanul, és minden előzmény nélkül, szétment a váltó. Vontatni kellett a szervízig.
Bontott váltó ment bele, és a hozzá tartozó folyadékok, sok szerelés. Nem hiányzott, de szerencsére nem vidéken vagy külföldön történt.

>> SzervizLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2011-05-05

Ma útrakeltem, hogy elvigyem a gépet Csörihez, mert nem éreztem kellően megbízhatónak. Jóbarátom elkísért, hogy segítsen ha kell, ill. hazahozzon. Egészen Nyúlig minden rendben volt (ez. kb. 10km), ott megállt és se kép se hang. AC nem műxik....
Barátom céges C Corsája megkapta rendesen a kiképzést, Nyúltól Várpalotáig vontatta a 156-ot. Szépnen bírta a gyűrődést a szintén olasz 1.3MultiJet. Nekem kicsit bedurrant a 2 karom meg a jobb lábam, a birkózástól, de szerencsésen odaértünk. Kicsit késtünk mert azért reméltem hogy nem fog megállni...
Majd kiderül mi a probléma.

>> SzervizDévid // Alfa 156 2.0 TS // 2010-11-04

Ma reggel randim volt egy autószerelővel, mivel recsegett az egyik féltengelycsuklóm, plusz rázott néha a futómű.
A szerelőm szerint nyugodtan használjam csak, viszont a jobbra kanyarodásnál óvatosan.Én a biztonság kedvéért azért nem használtam, rendeltem alkatrészt, és kerestem egy másik szerelőt, aki beszereli, mivel a szokásos szerelőm mostanában sajnos családi gondok miatt nem ért rá.
Ma a garázsból kijárva roppant egyet mikor élesen balra kanyarodtam. Ez már egy jel volt. Mikor elindultam a szerelőhöz, az udvarból jobbra kifordulva egy roppanással teljesen szét is folyt a csukló, és megszűnt a kihajtás. Öcsém munkába menet szerencsére tett egy kitérőt, és elhúzott a szerelőig a céges kocsijával. Rutinos Alfás lévén a csomagtartómban már volt egy erős vontatókötél, mivel egy gyári OPEL vontatókötelet már sikerült egy vontatás alatt 3-4szer elszabva olyan 1 méteresre átszabni. Már nem bízom a véletlenre, ez 2,5 tonnára van hitelesítve. Ha már ott voltam a szerelőnél, beállíttattam a futóművet is, mivel nemrég lengőkarokat is cseréltem.

>> Egyébystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-08-18

Nos a Speedy reggel 8-kor nyitott, ott is voltam. A srácok csóválták a fejüket, de megnézték az autót. Sajnos ők, mint gyorsszervíz, az autóhoz ilyen mértékben nem nyúlhatnak, így nem tudták megcsinálni. De adtak egy címet a közelben, hogy próbáljam meg ott. Haro jött is, mint felmentő sereg, és elvontatott. De az a szerviz és vezetője valahogy nem nyerte el tetszésemet, így végül Gerissimohoz lett elvontatva az autó. Ő pedig remélhetőleg gyorsan megold minden bajt... :-)

Sajnos útközben a vontatókötél elszakadt, és visszacsapódva (volt már ilyen), a lökhárítóm alját, a ködlámpa mellett eltalálta. Kb 2 centis részen lepattant a festék... :-/