Blog >> abs >> jeladó

>> SzervizB.bika // Alfa 156 2.0 JTS // 2017-08-24

A hétvégén bekerültek a stabpálcák, és a hátsó szilentek a kocsiba, de ezt sajnos 2 teljesen berohadt ABS jeladó bánta.
Ma vettem át az új jeladókat (mindkét oldalra), plusz egy flexicsövet, így az autó futóműve, kipufogórendszere nagyrészt új, a fékrendszere jól működik.
A motoron pár hónapon belül vezérléscsere lesz, akkor további szervizelések jönnek (pl. szelepfedél-tömítés) várhatóak, addig remélhetőleg nyugi lesz. :)
Alkatrészek:
2x ABS jeladó hátsó (Bosch)
Flexi kipufogó cső
Km állás: ~175.000

>> SzervizSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2015-06-26

Eltört a bal első ABS jeladóm így kicseréltem, az ajtó teleszkópjaim már vagy 4hónapja a vastelepen várják az ujrahasznosítást. Az alkatrészeket Helembai Zoli szállította. Köszi (ismét)

Azóta eltörtek megint a teleszkópok tetejei. Műagyag volt, úgy tudom van fém is. Nem értem miért húzza túl az ajtót, de a franc essen már bele.

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2013-04-30

A vásárláskor Zoli cartárs Zoli1980széleskörűen és őszintén világosított fel az autó általa ismert állapotáról, amit EZÚTON IS KÖSZÖNÖK NEKI. Az eddig az autóért megtett erőfeszítéseit szintén. Így kéne ezt mindenkinek csinálnia...

A Zé.-nél történt alapos kiolvastatás igazolta is minden szavát, így cserélve lettek a következők: légtömegmérő, alsó főtengely holtponti jeladó, bal hátsó ABS jeladó. (minden alkatrész bontásból származik)

Egész jó és kifejezetten szerethető autó ez is...
Hibakódok száma: nulla.

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2008-11-26

Majdnem 3 év szünet után végre újra működik az ABS. rászántam magam, pénzt és időt, és megjavíttattam. Főleg azért, mert jövő héten vizsga, aztán emiatt ne piszkálódjanak megint. Meg így nincs piros fény sem a műszerfalon. És mellesleg nem blokkol a kerék. :)
Ezúttal Zsámbékon szereltettem, mert ott sikerült bontott jeladót találnom. Helyben össze is rakták.
És bónuszként sikerült megjavítani a műszarfalat is. Egy csatlakozó volt rossz, egy bontottat ráforrasztottak szépen, most újra megbízható, és nem lesz több elveszett kilométer! Szerencsére összesen kb. 40 esett csak ki. A 206 ezerhez képest igazán elhanyagolható. :)