Blog >> 146

>> SzervizLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 16V // 2019-02-04

Na ha már ki lett cserélve a hátsó féknyereg, megnézte szerelő, hogy milyen a kézifék bowden, sajnos mindkettő cserés. :(

Költségeim:

Kézifék bowdenek (2db hátsó, Trw) 18000 Ft
Szerelő: 5000 Ft

Németh Mihály, Dunakeszi

 
>> EgyébWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2019-01-24

Mióta elkészült az autó , nem nagyon készült róla méltó fotó. Egy amolyan utána állapot. Nem volt ideális idő, az autó sem volt tiszta, de ma elvittem lefotózni. Egy közeli, de nem sokak által ismert helyre, ahol nyugodtan leállhattam az út közepén. Más apropója is volt a kiruccanásnak. Régóta győzködnek engem műszakilag hiteles ismerősök, hogy a Xado 1Stage jó. Én nagyon nem hiszek benne, de beletettem, majd leírom ha valami változik. Kárt nem tesz, mert akkor már sok ismerős autója heverne romokban. Amíg fotóztam, békésen esett az ónos eső, a barna trutyi meg oldódott alapjáraton. Egyelőre ennyi, a fotók miatt örülök, hogy kimentem, jól mutat a zöld autó a téli tájban. Aztán jól lemerült a telefonom, így ennyi kép lett.

>> Tuning és extraLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 16V // 2019-01-30

Sikerult slimer Cartarstol egy szep allapotu OZ 15"-os felni szettet szerezni, ami tokeletesen megfelel teli felni garnituranak, igy vegre le lehet cserelni azokat a nem eppen ravalo lemezfelniket amik most fent vannak a kocsin.

Centírozás+szerelés: 10000 Ft
Gumisember, Göd

 
>> SzervizLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 16V // 2019-01-31

Nos mivel bizalmat szavaztunk Alfikanak, igy be is szereztem par alkatreszt aminek surgosseget ereztem...

Ha mar a bal hatso feknyereg zsir uj lett, akkor mar iden kapjon egy zsir uj jobb hatsot is. A felso motortarto bakomban a gumi olyan lett a hidegben, mint hasonlo hofokon a ferfiak nemes szerve... :D Osszezsugorodott es elerett a gumi, ezert a felso bakot is beszereztem. Kap egy uj olajleereszto csavart is alatettel, mivel sajnos a jelenlegi verzio engedi az olajat egy nagyon picit.... Egy szep nagy fekvo zsernyakon amikor atbillentem kb gyok ketto sebesseggel sajnos egy also vedo burkolat lemez megadta magat amit szeretnek vissza rakatni majd amikor ezen alkatreszek is beszerelesre kerulnek.

Koltsegeim: Hatso felujitott feknyereg (DRI) 22000 Ft
Felso motortarto bak (Metalcaucho) 5000 Ft
Olajleereszto csavar es alatet (Mapco) 1500 Ft

Szerviz dija: 15000 Ft (Nemeth Mihaly, Dunakeszi)

Update: - az olajleereszto csavaromat ugyan tudta fixalni a szerelo, hogy ne csepegjen, de utol erte a deknit a TS dekni hiba, mar nem lehet nagyobb menetet vagni bele, igy cserelni kell az egesz deknit csavarostol, szerencsere van egy jo menetes deknim , kovetekezo olajcserevel ez is cseres dolog lesz.

 
>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2019-01-15

A múltkor sötétben hazafelé jövet bekattant, hogy kicsit tuningolnék a lámpa fényén. Legyen ez is kimaxolva. Főleg, hogy nem nagyon emlékszem, hogy az elmúlt 7 évben bármikor is cseréltem volna izzót. Persze lehet, de akkor is nagyon rég. Márpedig egy új izzó eleve fél siker. Hogy teljesebb legyen a siker (de legalább úgy érezzem), bevásároltam egy pár Osram Night Breaker Laser izzót. Tungsram Megalight-om volt régen, azt szerettem a jtd-ben, most kipróbálom ezt.
Az eredményről majd írok pár sort, de nyilván pozitív lesz. A kiszerelt izzók wolfram szálján már nagyon látszott a használat.
Ami elsőre látszik, hogy a növelt fényerejű izzó szálja kisebb átmérőjű, sűrűbb, gondolom annak érdekében, hogy pontszerűbb legyen. Szép kivitelű, igényes izzó.

Két nap használat után: csodára nem kell számítani, de hiányérzetet sem hagy. A régi több éves izzóknál erősebb és valóban fehéresebb árnyalatú a fénye. Az előttem lévő autók farán látom, hogy a vetített vonal nagyon éles lett, és ott is feltűnik, hogy nem annyira sárga. A szemnek kellemesebb és többet is lehet vele látni, úgyhogy nem bántam meg.

>> EseményLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 16V // 2019-01-06

Hosszasan tanakodtam mi tévő legyek Alfival, elkezdtem lehetséges utód után nézni. Pár ígéretesnek tűnő autó (persze alfa) tulajdonosával beszéltem, de valahogy mindegyiknél volt valmi sumák vagy tanakodás, egyik sem győzött meg igazán, ráadásul elfogott egy szívbe markoló érzés amikor arra gondoltam Alfika nem fogja vidáman, mosolyogva várni mikor falhatjuk együtt újra a kilométereket... mondom ez így nem állapot. Végül barátnőm keze és lelke is benne volt a döntésben az enyémen kívül így végképp arra jutottam, hogy Alfika még élvezze az utazást amíg lehet nálam, és a blogomban szereplő tételeket mind cserélem, plusz még veszek bele egy szép bőr belsőt is, meg kap jó téli felniket is.

Szóval nem volt szívem elengedni, tudom, hogy kezd korosodni a maga 23 évével, de azért néha ha kedve támad száguldani gazdival együtt, akkor azért még a négy karikás és társai bizony csak a remekül rajzolt hátsójában gyönyörködhetnek. Magasra tette a mércét, ezért benzines alfából már nem vennék 150 lóerő alattit, amiket meg nézegettem mind gyengébbek lettek volna nála.

Bocs ha hosszúra és érzelem dúsra sikeredett... :)

 
>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2018-12-18

Feltettem ma a koronát a régi-új projektre, felszereltem az egyedileg készült Momo replika kormányt. A kétarcú autó kész. Az érzés közel van egy új autó rendeléshez, ami megérkezett. Kicsit személyesebb élmény, mert benne a kezem munkája. Kinga nem meri vezetni, túl új. Új? 22 éves!!
Sorsszerű, de nyár óta ma volt először olyan helyzet, hogy kellett a két autó. És itt volt. Mire kellett, újra itt parkolt. Ha már a tulajdonosa cserben hagyta és a 159-cel ment, legalább nekem jutott az élmény.
Szokatlan volt nagyon. Pöccre indult. Aztán kicsit remegett, füstölt. Öreg már. A földúton puhán gurultunk ki, egész elfelejtettem, hogy nem minden autó döcög. Nem koppant, nem nyösszent, semmi nem zörgött, csörgött benne. Mint egy új?
Hangosabb azért mint a 159, nyersebb. Öreg autó, mit várok? Aztán fent a főúton szépen kisimult, pontosan vette a fokozatokat, újra éreztem a mechanikus kapcsolatot a motorral, váltóval. Finoman működött az egész. Tényleg újszerű.
A parkolóházba beérkezve ablak le, húztam egy parkolójegyet...majd ablak fel. Mondom fel. Na, ez lassan vánszorgott. Öreg már, majd tavasszal meggyógyítom.
Aztán leparkoltam. A szélére, oszlop mellé, nehogy valaki mellé álljon. Lezártam. Jé, működik a zár, jó lett. Visszanéztem rá. Mert egy Alfára vissza kell. Basszus, ez olyan mint egy új :-))
Egy 22 éves új autó, tökéletes időgép.

>> EgyébWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2018-12-15

Reggelre leesett 5 centi hó. Kingám indult vásárolni. Ugyanaz a kérdés járt az én fejemben is. Ezt kérdezte :'melyikkel menjek?'
A fekete kulcsot vitte el. Persze jó szöveg, hogy azért mert a 159-ben van abs, vdc, blablabla. Sajnáltuk összepocsolni a csillivilli öreg vasat XD

>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2018-12-12

Elkészült, el sem hiszem :-) Furcsa volt beülni és eljönni vele. Szerintem Robinak is, mert vagy 5 percig még járkált az autó körül, ellenőrizte mégegyszer az ajtók záródását, nézett ide, nézett oda. Aztán csak beültem, megköszöntem a srácoknak mégegyszer a szép és alapos munkát és elindultam az autóval haza. Működik minden, szépen óvatosan hazahoztam.
Itthon kicseréltem az akkumulátort, kicsit rendbeszedtem a sarut, ellenőriztem a folyadékokat, vissza került az EÜ doboz, kicseréltem pár kerékcsavart, átnéztem az autót.
Aztán indultam is vele, pár dolgot a közelben elintézni.
A fék is magára talált 10-20km alatt. Fura érzés, kész, működik, olyan mint volt, csak szebb. Sokkal szebb. Az autó mindig ilyen volt, nagyon újszerű és öreg egyszerre.
Illik hozzá az új ruhája..

>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2018-12-11

Eltelt pár nap megint, de végre akadt újra pár órám. A gumidugók, patentok megérkeztek, hát felszerelkeztem a saját szerszámaimmal és kimentem Robihoz. Persze hogy bevállaltam... nekiálltam kifuratolni a küszöböket. Valamiért úgy gondoltam, hogy úgy lesz a jó, ha nem patentok hegyével karcolgatunk, hogy hol legyen az a lyuk.
Vittem a precíziós tuning Metabo-t, pár friss fúrószárat, lépcsős süllyesztő fúrót és ami a legfontosabb, tolómérőt és tűfilcet.
Szerencsére a legelső furat a sárvédőben mindkét oldalon megvan, tehát volt támpont, nem kellett újra kitalálni a toldat helyét, adta magát.
Két órámba telt, "többször mérj, egyszer fúrj" jelszóval elkészíteni mind a 12 furatot.

Nem fájt megfúrni, így lesz ez jó. Viszont meglepően nem ment könnyen, vastag az a lemez. És legalább láttam, hogy a küszöbön van anyag bőven, nagyon tisztességes védőréteget kapott.

Fotón már nincs megörökítve a furatok lejavítása, mert időre rohantam, szóval szépen kijavítgattam, aztán huss otthagytam az egészet. És remélem holnap egy tényleg kész autó vár majd. És még egy alapos belső takarítás...