Blog >> osram

>> Autóápolásflyerz // Alfa 147 1.6 T. Spark Distinctive // 2015-03-20

Kiégett a helyzetjelző, és már rég ki akartam próbálni valami jobb fajta tompított fényszórót, úgyhogy vettem Osram Night Breaker Unlimited-et. A látási viszonyok határozottan javultak, szerintem megérte az árát. Majd kiderül meddig bírja, az 500Ft-os tungsramok másfél év alatt nem égtek ki.

>> EseményStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2015-03-08

Az előző szett Osram Night Breaker Plus kerek 2 évet bírt ki. A 2 izzó egy hét különbséggel égett ki... :) Mivel Plust-t már nem találtam sehol, ezért az Unlimited változat került a helyére.
A "hibalistát" még mindig az izzócsere vezeti! :)

>> SzervizMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2014-12-07

Történt ugyanis, hogy a legnagyobb szívfájdalmam a V6-al kapcsolatban az hogy nincs xenon... Egy pár xenon lámpát pedig annyiért akart adni egy arc az OLX-en, amennyiért egy komplett német papíros donorkocsit vehetnék ha kicsit kiegészítem. Nem maradt más hátra a jó öreg OSRAM felé fordultam. A 155-be nightbreaker unlimited került be a legutóbb de ott tapasztaltam, hogy a silverstar-hoz képest nincs látható különbség , vagyis én már nem érzékeltem. Így most a Silverstar 2.0 -ra esett a választás. Megbízható izzó 60%+ os izzó szép fehér fénnyel, de legalább nem az az egy hurka pálcás kékizzó , a szegény ember xenon-ja :) Ezzel látni is lehet, nem tudom mi volt benne nem találtam rajta márkajelzést, de ég és föld, a 155 után mikor hoztam hza azt hittem nem ég a lámpája :)

>> EgyébHaddel // Alfa 159 sw // 2014-11-01

Tegnap kiégett a másik Osram Nightbreaker is.Egy hónappal bírt többet ,mint a másik.Összességében többet bírtak, mint amennyit vártam. Kb 8 hónapot.

>> SzervizStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2013-02-16

121000km-nél elvégezve :) Cserélve lett:
Selenia 20K for AR + olajszűrő + levegőszűrő + pollenszűrő 15300.-HUF
Vezérmű szett 26000.-HUF
Ékszíj 5100.-HUF
Ékszíjfeszítő 12300.-HUF
Ékszíjvezető 6250.-HUF
Vezérlésmódosító 41300.-HUF
Vízpumpa 11950.-HUF
Alsó motorvédő burkolat (alumínium) 41000.-HUF
(motorvédő szállítási díj Németországból) 13000.-HUF
Izzó cserék (2db Osram Nightbreaker Plus, 2db helyzetjelző,
2db rendszámtábla világítás, Középkonzol óracsoport
rizsszem izzóinak cseréje) 10000.-HUF

Munkadíj 40000.-HUF

Hát ennyi. 222200.-HUF nem kevés, egy 12 éves autó szervízelésére, de ez nem "csak egy 12 éves autó"! Ez az én Alfám, és már-már családtag :)
A vezérlésmódosító még az eredeti volt benne. Nem volt annyira vészes (valószínűleg már a gyárban a módosított verzió került bele), de bizonyos fordulatszám tartományban érezni lehetett, hogy nincs már meg a régi lendület.
A középső konzolban a vízhőmérséklet világítása a szervízbe indulás előtt kiégett (épp jókor), és ha már emiatt kibontották az egész középkonzolt, ezért mindhárom műszerben kicseréltettem az izzókat. Külön szerencse, hogy mire visszarakták a középkonzolt, pont akkor égett ki a klímatekerő világítása is, úgyhogy középkonzol újra ki, klímatekerő világítás is kicserélve...
Az alsó motorvédő burkolatot még tavaly sikerült leszakítanom egy kapubejárón való gondatlan áthajtással, ennek pótlására az alfisti.net -en találtam megfelelő alkalmatosságot. Igazán mutatós darab, jó lett volna, ha már a gyárban is ilyennel szerelték volna fel. Most ismét nyugodt lehetek egy darabig.
Következő projekt 2 év múlva: Kupplung, Kipuff...

Alkatrészek by Elaforg, a munkálatok most is -mint már 7. éve- Német Misi dunakeszi műhelyében folytak, és számomra még mindig ők a legjobbak! :)
Kösz fiúk!

>> Tuning és extrape-Ti // Alfa Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170CV Distinc // 2011-12-22

Másfél hónap után megjött végre a BMC levegőszűrőm meg ráakadtam az Osram új Night Breaker Plus növelt fényerejű izzójára mely bekerült a fényszóróba a "sima" H1-esek helyére! Már az elődjével is nagyon jók voltak a tapasztalataim még a 156-ban ez viszont egy picit még jobban pirít a gyári xenonnal együtt már szinte nappali fényt terít! Picit kékes az üveg színezése pont jól eltalálták most már csak az élettartamára leszek kíváncsi! A ködlámpába is beraktam de ott nincs olyan látványos változás ill. itt megszenvedtem kicsit mivel nagyon rossz helyen van szinte hozzáférhetetlen így egyenlőre csak a bal oldalon sikerült kicserélni!
A légszűrő csere egyszerű eset de több ideig tartott annak a 20(!) csavarnak a kiszedése amik az alsó motorvédőt tartják! Km óra állás:17200.

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-01-14

Az autó vásárlásakor már eldöntöttem, hogy a fényszórókat le kellene polírozni. Nem voltak rossz állapotban, de azért kicsit már opálosak voltak, ráadásul valami nejlonszerű védőréteg kezdett felpattogzani egyes széleken rajta, és nem mutatott túl jól.

A felújítás két fázisban történt. Első lépésként úgynevezett "water sanding" technikával előkészítettem a fényszórókat. Ez azt takarja, hogy folyamatos vizezés, nedvesítés mellett, külön erre a célra való polír-csiszóló papírral lecsiszoltam a felületet. Először egy kicsit durvábbal, majd egy nagyon finommal. Ettől egységes, sima, opálos felületet kaptam.

Ezt követően elgurultam egy polírozó műhelybe, ahol kértem a fényszórók polírozását. A matt opál felület ekkor vált gyönyörű, csillogó, átlátszó fényszórókká. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Ugyan a lámpatest kicsit belülről is opálos minimálisan (ez az uv miatt elkerülhetetlen valamennyire elvileg), sokkal szebb lett az eredmény mint a kiindulás.

Ennek örömére az izzókat is kicseréltük Osram Night Breaker Plus-ra. Ég és föld a különbség a korábbi izzókhoz képest, nagyon szép, erős fénye van.

>> Tuning és extraKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2010-01-14

Gondoltam egyet,és kollegám ajánlására (hajtogatta hogy van olyan mint egy xenon) beszereztem Osram Night Breaker izzókat,mondom míg elül a xenonháború beteszem ezeket.Majd miután bekapcsoltam a lámpát egyikben xenon,másikban nájtbréker ,visszais csomagoltam a nájtbrékereket a dobozukba. Inkább marad a xenon. A refibe viszont bekerültek a H1-esek,tény hogy nem világítanak rosszul (jobbak mint a sima izzók az tuti),de azért nem xenon.

>> SzervizRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2009-11-15

km: 93 500

Kiégett a jobb után a bal tompított izzó is, ezért kicseréltem mindkettőt. A múltkor vásárolt kínai noname helyére is Osram izzó került, ezekben megbízom. Így nagyjából ugyanakkor számíthatok majd rá, hogy ki fognak égni. (A mostaniak is rövid időn belül szinte egyszerre izzottak fel még utoljára.)
A szomszédos autószerelő műhelyben jól be is állítottuk.

>> Szervizpe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-11-14

Hétvégén nagy sokára felkerültek a téli papucsok! A nyári kerekek a bevált Lidl-ös termékekkel lecsutakolva gumiápolóban úszva várják a tavaszt! Bekerültek még a lámpákba (a ködbe is!) az Oram Night-breaker H7-H1 izzók piszok jól világítanak így már nem is hiányzik annyira a xenon!