Blog >> alfacity >> találkozó

>> Eseményalfaspetya // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2014-07-08

Újdonsült Alfásként természetesen nem hagyhattam ki az idei AlfaCity-t :)

Egy jó barátom kíséretében indultunk neki szombat reggel Budapestről Balatonfüredre. Országúton. Tény, hogy a pálya gyorsabb, de nekem nagyon unalmas, és általában a tájból sem sokat látni.
És nem utolsó sorban a GTV-vel sokkal nagyobb elmény egy dimbes-dombos országúton kanyarogni. Imádom. Egyszerűen élmény vele menni. Még lassan is, mert tudod, hogy bármikor ugrásra kész ;)

Délelőtt 10 körül érkeztünk. Az utolsó kilómétereken már csak a többi Alfát követtük :) Köztük egy virgonc kis Mitot, amiről később a cityn kicerült hogy Novitec kezelést kapott.

Nagyélmény volt ennyi Alfát együtt látni. Főleg az oldtimerek vettek le a lábamról, hát "régen minden jobb volt" na ;)
Meg persze a 4C! Gyönyörű, és a kis motor ellenére is brutális hangja van.

Szóval nagyélmény volt! Ezúton is köszönet a szervezőnek!

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2010-05-30

A reggel a felkelés után lefekvéssel folytatódott, az autó alá feküdtem, és vissza szereltem a motortér takaró műanyag lemezt, majd az egész kocsit lemostam, az előző esti vezérléscsere után nyomokból kifolyólag. Így kicsit késve indultunk, az egyébként is idén későbbre időzített találkozóra. Délre értünk Komáromba, és egyetlen percet sem kellett várni a beléptetéskor, ami igen meglepett, de nagyon örültünk is neki. Azért a reggeli konvojozás hiányzott... A nap így gyorsan eltelt, a Nap viszont folyton ott figyelt felettünk, és alapos bőrpírt okozott, szerencsére az erőd újabb, felfedezett szárnyai menedéket biztosítottak. Számomra a vonósnégyes a nap csúcspontja, nagyon jó választás, és pont oda illett! Kézcsókom a hölgyeknek! A Juliska tényleg jól néz ki, de 16"-os kerékkel be sem mutatnám, csak 17 és 18" áll jól neki :) Neroban pedig pompázatos!
Most is nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek! Már most várjuk a következőt!
Video: Alfa Brera/Spider vs FIAT 500 drag race :)

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

A nap szépen sütött - a karomon meg is maradt a szalag helye, de időnként szellő hűtötte a résztvevőket, ráadásként ott volt az erőd, a katakombák a rendkívűl hűvös levegőjével, hogy felfrissülést nyújtson. Sok szép autó volt, de ez természetes jelenség is egy Alfás találkozó alkalmával :) Komárom határában megtekintettük közelről a szélerőműveket, meg egy kínai gyorséttermet. Erről csak annyit, hogy a Hekknek árult hal tele volt szálkával :( Szerencsére az Alfacity területén 2 finom Kürtöskalács kárpótolt. A Kenyérmúzeumot is megtekintettük, s megdöbbentünk, hogy mekkora lapáttal kavarták régen az üstben a tésztát ...
Jó volt minden, elrepült az idő, utoljára mégis sok mosolygó embert láttunk. Hazafelé pedig ugyanolyan jó volt utazni a többi Alfa között, mint aznap reggel.
Köszönjük a jó rendezvényt!
További fotók a cikk alatt!

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

Idén először Komáromban találkoztunk alfásokkal. Előző nap fújt a szél, zápor/zivatar (autómosás után persze), borzolta a kedélyeket, ráadásul a messzeföldön híres magyar meterológusok által szombatra is hasonló idő jóslását követően indultunk útnak. De milyen jó, hogy elindultunk! Tökéletes nap volt! Sokat nem is álltunk sorban a beléptetéskor, pedig 1/2 9-kor indultunk a budaörsi AGIP kúttól. Az erőd fantasztikusan jó helyszín, családosoknak ideális látogatni való. Olyan hamar eltelt a nap, hogy külön az ismerőseink keresésére nem is futotta. Tőlük ezúttal is elnézést kell kérjek - legközelebb pótoljuk!

>> Eseménype-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-04-19

Megvolt az idei első "meeting" ráadásul mindjárt a legnagyobb! Kicsit késve érkeztünk a beléptetés sem ment gyorsan de megérte a helyszín kárpótolt mindenért no meg a látvány.........!

>> Eseményystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-04-14

Sokat vártunk rá, hogy ismét tavasz legyen, újra összejöjjön a sok Alfa Romeo fanatikus a nagy tavaszi találkozón. És végre eljött. Teljesen bevoltam zsongva. :-)
Végülis nem volt rossz találkozó összességében, de kimagaslóan jó sem. Valahogy nem azt éreztem, mint az eddigi esztergomi talikon. Lehet, hogy az időjárás miatt (picit hűvös volt), vagy nem tudom miért, de valami megmagyarázhatatlan hiányzott nekem.

>> Tuning és extramesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2007-05-17

Volt egy korombeli Montreal a helyszínen, Ferrari F430, és it volt az egyik tagunk gyönyörű sárga Lancia Integrale EVO II-je is, valamint egy Lamborghini Espada is.
A Carwellness-esek pedig bemutatót tartottak, hogy húzzák ki a körömnyi horpadást 8 ezerért (per db!)

>> Tuning és extramesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2007-05-17

És akkor elérkezett az idő, amire oly' sokan vártunk ! Az új esztergomi tali, ami most már 2 parkolóhelyen is zajlott (sajnos a rendben érkezők kerültek az alsó szintre)
Egyébként a hangulat csodálatos volt, én különösen jól éreztem magam, mert jó fej emberek társaságában gyorsan telt az idő (még annak ellenére is, hogy a nagy melegtől iszonyúan fájt a fejem)